Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorowitka000

MAM ZAPALENIE PĘCHERZA?

Polecane posty

Gość chorowitka000

Mam dość nietypowy problem. Od kilku dni podczas oddawania moczu, tzn już przy "końcówce" mam dziwne odczucie związane z cewką moczową. Jakby Po wydaleniu moczu miało coś z niej jeszcze wyjść. Takie odrobinkę pieczenie. Częściej chodzę siusiać, bo mam uczucie że mam pełny pęcherz. Dodam że kilka lat temu miałam zapalenie pęcherza i lekarz ostrzegał że to może wrócić. Tylko od czego mogłam się zarazić? Wszystko się skomplikowało gdy przespałam się z byłym chłopakiem. Już podczas stosunku mnie piekło przy wchodzeniu i bolało w środku. Czy to może być z tym związane. Dbam o higienę.

Gość chorowitka000
Czy takie uczucie mogło mieć związek z seksem?

Gość jika
Zapalenie ukł. moczowego powoduja bakterie więc to nie kwestia zarażenia się. Może to być też przez seks. Nazywa się to chorobą miesiąca miodowego. To co opisujesz to właśnie problem z ukł. moczowym. a plecy cię do tego nie bolą?

Gość chorowitka000
Nie bolą :) więc zaraziłam się ? i co teraz przejdzie jakoś samo?

Gość jika
Nie zaraziłaś się przecież mówię. Chodzi o to że kobieca cewka moczowa jest krótka i dlatego podczas seksu mogą zostać do niej przypadkiem przeniesione bakterie. Idź do lekarza -zapisze ci leki. Nie ma co kombinować samodzielnie. A do wizyty pij dużo wody i łykaj żurawinę -ma duzo witaminy C która wypłukuje bakterie.

Gość chorowitka000
No tak. W moim przypadku to byle co może takie coś wywołać i jakoś nigdy się nie pilnowałam , olewałam i nie myślałam o zaleceniach a tu takie coś po seksie. A Ty lekarzem jesteś?

Gość alinkaa zia
Mi się to też czasem zdarza. Biorę wtedy FURAGINUM (dostępne bez recepty) przez kilka dni i pomaga.

tez miewam problemy z zapaleniami:). Po pierwsze, to na bank od stosunku. Nastepnym razem trzeba wypic np szklanke wody przed seksem i bezposrednio po sie wysiusiac. Po drugie, jezeli po braniu np urofuraginu Ci to powraca, to zrob posiew moczu w czasie takiego zapalenia (tylko nie bierz lekow wtedy jak sikasz do pojemniczka). Wtedy powinnas dostac antybiotyk i powinno byc ok :)

btw pytam sie lekarki i ona mowi, ze po prostu flora bakteryjna facetow i kobiet jest rozna i stad mozna miec takie dolegliwosci. Szczegolnie jak sie bierze tabletki antykoncepcyjne, co rowniez wplywa na flore .

Gość chorowitka000
Ale wiecie ja już miałam kiedyś zapalenie pęcherza. Tydzień w szpitalu, badania, nawet lekarz mówił że jeszcze chwila i przerzuciłoby mi się na nerki... miałam ścianki obropiałe i dlatego teraz trochę wariuje...

Gość ginekolog z sąsiedztwa
najprawdopodobniej masz zapalenie pęcherza zwane w kuluarach syndromem nocy poslubnej kup sobie żurawinę w aptece, na początek

Gość jika
No to tym bardziej do lekarza. Zrób sobie od razu badanie moczu jutro rano.

Gość chorowitka000
Matko... no nie mówcie że od seksu od jednego razu, takie coś!? Przecież kiedyś tyle razy to robiłam i nic a musiało nagle teraz.

Gość ginekolog z sąsiedztwa
skoro miałaś już poważne cyrki to szoruj do lekarza po jakieś poważniejsze leki niż żurawina

Gość chorowitka000
;/ o nie...

Gość jika
Widocznie organizm był osłabiony i bakterie trafiły na podatny grunt. Tak czasem bywa. Skoro piekło cię już przy stosunku to może jakaś infekcja dróg rodnych była a przez seks przeniesione zostały bakterie do pęcherza.