Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Efonka

Ratunku! Przytyłam 15 kg!

Polecane posty

Gość Efonka

Rok temu w szpitalu dostawałam sterydy, nie wiem czy to przez to, ale od tamtego czasu przytyłam aż 15 kg! Co gorsza, nie mogę tego zrzucić! ;( Teraz ważę 65 kg przy wzroście 160 cm.Próbowałam Dukana, ale później dowiedziałam się, że obciąża nerki, więc to nie dla mnie. Na śniadanie jem owoce, na lunch sałatkę, a na kolację jakieś danie główne, ale w małej ilości. Godzinę dziennie ćwiczę salsę, więc ruch mam. Co ja mam jeszcze zrobić? ;( Nie mogę już na siebie patrzeć ;(

Gość jika
Mój mąż już drugi raz zaczął dietę wg vitalii. Poprzednio dobrze mu szło. teraz wrócił do tego bo za dużo piwka było.

Gość xiniea999
z cala pewnoscia to od lekow. A pijesz duzo wody? Mowia niby, ze lepiej jesc mniejsze porcja a czesciej, aby nie zatrzymac metabolizmu. Ja sama zrzucilam 10kg, po czym 4 mi wrocily a wcale nie jadlam nie wiem czego:O Wiec chyba mi zostaje byc na diecie do konca zycia:O

Gość ggxghcgohhihvh
Kocham ciebie

Gość jika
Bo taka prawda że aby chudnąć trzeba jeść. :)

Gość Efonka
Piję 1,5-2 litry wody dziennie -może za dużo? Porcje jem bardzo małe, ale tak skomponowane, żeby zawierały potrzebne składniki odżywcze. A moja waga ani drgnie :(

Gość ggxghcgohhihvh
Spotkamy sie

Gość jika
bardzo małe czyli jakie? Podaj swój jadłospis z jednego dnia z ilościa plus minus. Wody nie jest za dużo. Wbrew pozorom zatrzymanie wody powoduje sól a picie wody pomaga pozbyć sie obrzęków.

Gość xiniea999
hmm ja pije kolo 2l czasami wiecej. Moze organizm przyzwyczail sie do takiego ruchu (salsa) i potrzebujesz wiecej wysilku. Mi na silowni co miesiac zmieniaja program i to mi trener powiedzial, ze mam nie czekac wiecej niz miesiac na zmiane, zeby schudnoac trzeba stopniowo zwiekszac wysilek.

Gość Efonka
No więc tak, dzisiaj zjadłam: na śniadanie pół melona, na lunch sałatę z połową pomidora i sosem winegret, do tego 2 jajka gotowane na twardo i odrobina majonezu. Na kolację zjem trochę makaronu z sosem serowo-brokułowym (ale nie takim z torebki). No i 4 godziny przed snem planuję zjeść połówkę pieczonego jabłka z miodem i cynamonem.

Gość ja tez:((
ja przez tabletki na nerwice przytylam 10 kg:( mam 164 i waze 65 kg teraz nie biore tych tabletek co po nch sie tyje i jem tylko dwa razy dziennie

Gość zacznij dzien od szklanki soku
jak na moje oko to za duzo weglowodanow,a za malo bialka i tluszczu

Gość zacznij dzien od szklanki soku
na wieczor powinno sie jesc cos bialkowego, a nie wegle a kolezanka powyzej je za rzadko

Gość Efonka
Dzięki za rady :) Może rzeczywiście jem za mało białka, zacznę jeść więcej i zobaczymy. Oby udało mi się w końcu wrócić do poprzedniej wagi...

Gość minecraft12
rob 3000 przysiadow dziennie sniadanie - kawa obiad - warzywa kolacja - warzywa dodatki, woda, jablko do tego sauna 3-4x w tygodniu zero papierosow zero alkoholu po 3 miesiacach powinny byc jakies efekty

Gość minecraft12
aha i pij 5 litrow wody dziennie

Gość Efonka
Czy np. jogurt na wieczór będzie ok?

Gość Efonka
minecraft12, z pewnością skorzystam z Twoich rad :D:D:D

Gość minecraft12
1 jogurt na noc bedzie ok nie jedz pieczywa, makaronu, ziemniakow, miesa wieprzowego kazde grube dziecko o tym wie xD a jogórt jak najbardziej zdrowotny i dobrawy no i zapierdalać trzeba, nie tak ze 20min steperek, tylko tak z 5000 brzuszkow xDDD

Gość jika
Jogurt ma mało białka. Lepszy będzie ser twarogowy, kurczak, tuńczyk.

Gość minecraft12
ser twarogowy nietlusty 0% tluszczu 20g bialka 3,5g weglowodorów

Gość minecraft12
sory za bład, nie 3,5 tylko 2,5 węglowodorów

Gość xiniea999
Na samej salacie i jogurcie zyc sie nie da :P Ja np na obiado-kolacje proponowalabym Ci piers z kurczaka np z piekarnika i do tego warzywa gotowane. I na sniadanie cos tresciwszego. Ja stosuje diete WW wiec tez inaczej na to patrze :)

Gość ewewewer
Większosc osób nie ma zielonego pojęcia o odchudzaniu, a co jedna porada to głupsza. Ja polecam coś takiego, co w zasadzie pomaga kazdemu. Oblicz dokładnie zapotrzebowanie energ. kalkulatorem w necie. Odejmij ok. 15 %, i jedz tę resztę w ok. 5, rozłożonych równomiernie posiłkach... Bedzie to prawdopodobnie dieta ok. 1700 kcal. Na niej , powinnas chudnąc bez problemy ok. 2 kg na mc, bez wysiłku i niejedzenia lubianych rzeczy. Ja w ten sposób chudnę naet pijąc piwo co drugi dzień

Gość ewewewer
minecraft12- dodanie do tego wszystkiegp wysiłku spowoduje, że obecna dieta bedzie jeszcze b głodówkowa niz jest obecnie... ona w tej chwili obnizyła totalnie metabolizm, powinna dodawac po 200 kcal co tydzień

Gość ewewewer
dodam jeszcze, że tez nie chudnę na dietach 1200, one za bardzo mi obnizaja metabolizm. mozna chudnąc na wyzej kalorycznych dietach , a na nizszych- nie. Wiele osób dobrze chudnie na dietach 1000-1200 kcal, inne- nie. No i ta druga grupa najczesciej robi błąd, zamiast podwyzszyc ilosc jedzenia, jeszcze bardziej obnizaja. Co jest błędem. Jak mimo jedzenia wyraznie mniejszej od zapotrzebowania ilosci kalorii, sie nie chudnie, to znaczy ze winę ponosi za niski metabolizm. Onizanie go jeszcze bardziej, przez kolejne redukcje jedzenia, czy dodawanie ruhcu- który tez jest tak jakby redukcją jedzenia, jest fatalnym pomysłem.

Gość siemastary
lunch. To już się nie jada obiadów, tylko lanczuje

Gość Efonka
siemastary, no bo ja w Anglii jestem, a tu się "lanczuje" :P Pogubiłam się :( Jak zacznę jeść więcej, to schudnę????

Gość Efonka
Biegać nie lubię i nie będę. Wolę inne sporty ;)