Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ermaaaaaa

polonista za dychę, dlaczego piszesz, że nie pisze się "moja autobiografia",

Polecane posty

Gość Ermaaaaaa

skoro właśnie tak się pisze?

Gość bo polonista za dychę
to robol zapierdalający na budowie za grosze a nie polonista.

Gość bowiem
autobiografia zawsze jest "moja" - AUTO-biografia, czyli dotycząca osoby, która ją pisze. - Jasne??

Gość malakotka
Autobiografia gatunek literacki (rodzaj biografii), w którym autor opisuje SWOJE życie. To chyba jasne! Gdyby pisał o kimś innym - byłaby to biografia

Gość Fikuśśśś
Jasne, czyli jak mówię - to jest autobiografia, to nie może to być autobiografia mojego ojca, tak? :)

Gość Polonistka aaa
bowiem, mylisz się Moja autobiografia, twoja autobiografia, autobiografia mojej siostry...

Gość ludzie czepiacie się
czy to jest błąd tej samej rangi co bul- jak napisał Komorowski? moja autobiografia to pikuś w porównaniu z bulem

Gość bowiem
Oczywiście, może być Twoja autobiografia, jeżeli Ty ją napiszesz. Ale, jeśli ktoś pisze o swoim życiu, nie może tego nazwać "moja autobiografia".

Gość debileeee
PRZECIEŻ TO NIE JEST ŻADEN BŁĄD! Pisze się "Napisałem autobiografię" i "To jest moja autobiografia"... Przecież może być też kogoś innego... Polonista, ty kretynie bezmózgi...

Gość bowiem
To jest błąd tego samego rodzaju, co "cofać się do tyłu"

Gość ja raczej nie mogłabym
I to jest bezmyślność, wkute jakieś regułki, ale nikt nie kojarzy kiedy i gdzie tylko: nie powinno się pisać tak a tak i tyle. "Napisałem moją autobiografię" - jest błędne, ale w innych przypadkach ok np. "przejrzałem moją autobiografię" jest ok

Gość autobiografia może byc czyjaś
trzeba podkreślić czyja. Moja autobiografia jest poprawna.

Gość Isikkka
NIE PIERDOLCIE, WY WSIURSKIE BEZMÓZGI! Nie można napisać "Napisałem moją utobiografię", ale "On przeczytał moją autobiografię można", co za tępaki...

Gość autobiografia może byc czyjaś
Czyli wygląda to tak: A: Czyja to autobiografia? B: To autobiografia. A: No ale czyja? B: No autobiografia... Po czasie... A: Ale k**wa czyja... B: K**wa... To jest moja autobiografia, tylko jakiś palant na Kafe - polonista za dychę - wprowadza wszystkich w błąd.. haha :D :D dobre

Gość bowiem
ja raczej nie mogłabym - no właśnie o to chodzi!!! Mówiąc o swoim dziele autobiograficznym, można powiedzieć :"moja autobiografia". Nie można jednak jej zatytułować "Moja autobiografia" - bo to jest masło maślane. "autobiografia" znaczy moja biografia, czyli tytuł by brzmiał: "moja moja biografia".

Gość zajmijcie się lepiej
pravikiem91 (inaczej stulej91) on ma poważne problemy natury psychicznej a wy gadacie o jego biografii.

bowiem, ale to nie był tytuł książki, tylko przedmiot tematu: Moja autobiografia - i było to poprawne. Gdyby wpisał temat: "Autobiografia", mógby on dotyczyć ogólnych rad przy tworzeniu autobiografii, ale nie musiałaby to być TREŚĆ AUTOBIOGRAFII

Gość bowiem
dobra, masz rację :o