Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoccccyyyy

dziecko nie chce pić

Polecane posty

Gość pomoccccyyyy

proszę o rade jak "zmusic" roczne dziecko do picia.wczoraj byla na kroplowce bo byla odwodniona,dzis miala wypic 1,5 litra plynu a wypila 0,5.Probojemy dac jej na rozne sposoby ale nie pomaga nic,ani kompot,ani mleko,ani woda...

Gość moje też nie chce pić
jak sobie radzę? -strzykawką wprost do buzi, zawsze coś połknie -przystawiam jej "dorosły" kubek z wodą i wlewam do ust, jak wyżej, trochę połknie, trochę poleci na ciuszki -wlewam wodę do każdego posiłku, czy to słoiczek, czy roztarte owoce

Gość mamaijaaaaaa
miałam podobnie.Dziecko nie chcialo nic pic.Pediatra zachecil podac dziecku zwykla nasza herbate ktora pijemy z cukrem i cytryna.Moj roczny synus potrafil na dzien wypic tylko 90 ml i to mu wystarczalo.Wciskalam,wyplual smoczka i krzyczal.Zrobilam mu herbatke lipton jak kazala lekarka slodziutka naraz wypil 120 jak pierwszy raz ja zaciagnal.Teraz tylko pije ta herbatke 5 razy za dnia ok 150 ml kazda butelke.Czasami dam mu herbatke hipp,albo kompocik czy soczek,wypije maksymalnie 30 ml z butki i zaraz wyrzuca ja:) Sprobuj tak,mi pomoglo.

herbata z cytryna u mnie zawsze działa a jak juz odmawia to daje mu strzykawke i jedna sobie i pijemy razem heh , albo on mi ja jemu A jak nie to słomka i kubek i pije ;) Lubi tez z butelki normalnej wiadomo czesc wyleje na siebie ale duzo wypije

Gość pomoccccyyyy
niestety nie pomoglo nic:( uparla sie i nie i nie,a slomke pogryzla:(