Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edyiyka

Absurdy prawne a nasze życie

Polecane posty

Gość edyiyka

Witam wszystkich wkur...zonych, którym ręce bardziej opaść już nie mogą, gdyż tarzają się po piwnicy własnościowego mieszkania, za które trzeba płacić 800 zł czynszu. Witam także świadków protestów lekarzy, którzy to lekarze od chorych na raka potrafią bezwzględnie wyciągać kilkutysięczne sumy za przyspieszenie leczenia, a następnego dnia iść na strajk i rządać podwyżek, jeszcze następnego dnia zaś skoczyć na godzinę do szpitala, a resztę dnia odbyć w prywatnej klinice perfidnie nas okradając. Witam serdecznie wkurwionych kierowców, którzy płacąc podatki na drogi niszczą na nich rok rocznie nowiutkie zawieszenie. Witam obserwatorów poczynań zakonników, księży, biskupów, którzy gwałcą nasze dzieci w jednej parafii, a po zdemaskowaniu robią to w innej. Witam właścicieli firm, którzy stykają się z bezdenną głupotą, lenistwem i złośliwościa urzędników. Witam po prostu wszystkich wkurwionych na wszelkie absurdy jakie serwuje nam codzienność wśród idiotów, złoczyńców, zboczeńców, posłów, posłanki, etc etc.

Gość edyiyka
Kilka wątków informacyjnych z internetu: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1025897,title,CBA-bedzie-zagladac-do-sypialni,wid,12374644,wiadomosc.html 2010-06-16 Cytat: Platforma Obywatelska, nie respektując wyroku Trybunału Konstytucyjnego, przyznaje nowe uprawnienia funkcjonariuszom Centralnego Biura Antykorupcyjnego - pisze "Dziennik Gazeta Prawna". Biuro ma teraz zbierać bez kontroli dane o chorobach, przekonaniach politycznych i religijnych oraz preferencjach seksualnych obywateli. CBA będzie mogło teraz ścigać wszystkich i wszystkie rodzaje przestępstw. Dla kogo zbierano by te dane i w jakim celu ? Odpowiedź mamy poniżej: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zamiast-strazy-miejskiej-powstanie-policja-municypalna-z-bronia,wid,14531637,wiadomosc.html 2012-05-31 Cytat: Strażnicy miejscy będą wyposażeni w broń palna, dostaną prawo prowadzenia kontroli osobistej i nakładania mandatów w szerszym niż dzisiaj zakresie. Mogliby również stosować inne środki przymusu. Dysponowaliby także bezpośrednim dostępem do baz danych. Dano by im prawo doprowadzania do sadu w trybie przyspieszonym. "Dziennik Gazeta Prawna" pisze o zmianach w projekcie ustawy o powołaniu policji municypalnej, który ma być gotowy we wrześniu. A w połączeniu z tą wiadomością: http://www.zachod.pl/2012/06/sejm-znowelizowal-prawo-o-zgromadzeniach/ 28-06-2012 Cytat: Sejm znowelizował w czwartek Prawo o zgromadzeniach. Nowe przepisy umożliwiają organom gminy zakazanie organizacji dwóch lub więcej zgromadzeń w tym samym miejscu lub czasie, jeżeli może to doprowadzić do naruszenia porządku publicznego. Nowela zmienia też przepisy karne i wprowadza kary grzywny: do 7 tys. zł dla przewodniczącego zgromadzenia, jeśli nie wykonuje on swych obowiązków i nie przeciwdziała naruszeniom porządku publicznego oraz do 10 tys. zł dla uczestnika zgromadzenia, który nie podporządkowuje się poleceniom przewodniczącego tego zgromadzenia. Mnie to przypomina działania jakie prowadziły Oddziały Szturmowe NSDAP, zwane potocznie bojówkami SA które brały czynny udział w walce wyborczej do parlamentu, rozbijając zgromadzenia innych partii, szczególnie KPD i SPD, po których to Komitet Centralny partii KPD odbył liczne wiece i demonstracje, oraz powołał lokalne Komitety Akcji Antyfaszystowskiej, co później doprowadziło do wzmożenia kolejnych potyczek pomiędzy bojówkami komunistycznymi a SA i SS. Starcia te zwiększyły prześladowania określonych grupy ludności jako wrogów ludu, zwłaszcza po przejęciu władzy przez hitlerowców w 1933. Wkrótce po objęciu przez Hitlera stanowiska kanclerza, KPD została zdelegalizowana, a wielu jej członków aresztowano i osadzono w obozach koncentracyjnych. Aby uzyskać pretekst do likwidacji partii, NSDAP oskarżyła komunistów o podpalenie gmachu Reichstagu. Rzekomych sprawców pożaru sądzono w procesie lipskim. Aresztowanie komunistycznych deputowanych, ułatwiło wprowadzenie ustawy "O ochronie narodu i państwa" (Zum Schutz von Volk und Staat), określanej jako Ermchtigungsgesetz ("ustawa o uprawnieniu"), co spowodowało faktyczne zawieszenie praw obywatelskich, jak i konstytucji Republiki Weimarskiej i umożliwiło Hitlerowi sprawowanie totalitarnej władzy. Czyżby historia kołem się toczy ?! Od 1989 roku powstało już ponad 700 aktów prawnych dotyczących policji. http://isap.sejm.gov.pl/KeyWordServlet?viewName=thasP&passName=Policja Komu i czemu ma służyć taki bałagan legislacyjny ? Czyżby prawodawca namnażając akty prawne liczy na to, że w tym natłoku ustaw i aktów wykonawczych dotyczących policji i innych służb mundurowych, - przepchnie akty, paragrafy i inne dyrektywy godzące w wolność obywatelską ? Ustawa z dnia 24 lipca 1919 r. o policji państwowej, miała 7 stron, a obecna ustawa z dnia 6 kwietnia 1990 r. o Policji, ma już 100 stron ! (tekst jednolity) Daje do myślenia !

Gość autorko dobrze postapilas
witam 🖐️ naszą jako społeczeństwa rolą jest napiętnowanie tego w sposób bolesny dla ustawodawcy, urzędników itp. niestety tak się nie dzieje, bo ludzie którzy tego doświadczają zazwyczaj jedyne jak potrafiią na to zareagować, to wylać swój jad na jakimś niszowym forum albo napisać na ten temat komentarz pod jakimś artykułem na wp.

Gość edyiyka
Wszelkiej patologii, oraz krętactwu winni są zakonspirowani żydzi Zapraszam do dyskusji:classic_cool:

i to mnie zastanawia, co do uja wafla PO jeszcze robi na Wiejskiej?! wiecie, mialam dzsiaj taki sen, sniło mi się, że rozmawiałam z Tuskiem, i powiedział mi że niedługo odejdzie, bo co już miał się nachapać to się nachapał.

Gość Donałdełe Tuskełe
a zapomniałem wam powiedziec, że pod hasłem zielona wyspa rozumiem odrutowany rezerwat dla dzikich? :O oh, niedopatrzenie, wybaczcie...

Masz absolutną rację. Popieram. Żydostwo cholerne, francowate i pazerne

zgadzam się z podszywem :classic_cool:🖐️