Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wnuczek dziadka

Pamiętacie jak Tusk zamknął polskie stoczni?

Polecane posty

Gość wnuczek dziadka

A tymczasem w Niemczech... "W Niemczech jest teraz około 60 stoczni produkujących statki morskie . Obroty przemysłu stoczniowego w Niemczech wzrosły z 7 do 12 miliardów euro rocznie. Stocznie w Niemczech zatrudniają obecnie 22.300 pracowników,podczs gdy jeszcze kilka lat temu zatrudniały ok 17.000 pracowników Niezadowolenie wywołała deklaracja Berlina, że chce udzielić pomocy finansowej na modernizację infrastruktury stoczni, czyli wybudowanie nowych hangarów, pochylni i tak dalej. Komisja Europejska interweniowała, w skutek czego planowana pomoc została ograniczona. Ale rząd przekonał Brukselę i stocznie otrzymały i to zwiększoną dodacje.- wyjaśnia Werner Lundt. W chwili obecnej stocznie niemieckie mają zamówienia na 239 statków o łącznej wartości ponad 15 miliardów euro. Niemcy są liderem w dziedzinie budowy statków w Europie." Lemingi jednak nie widzą że są prowadzone na skraj przepaści, ufają Tuskowi, nic to że zadłużył kraj na 470 miliardów, do lemingów kompletnie nic nie trafia, przykład stoczni też przełkną bo leming mało rozumny jest

Gość trollo
plan skutecznie jest wprowadzany w życie i co byś tu nie napisał/napisała to lemingi będą dalej łykać co im GW i TVN zapoda, a tam propaganda sukcesu i zachwalanie "prywatyzacji" (celowo w cudzysłowie) w pełnej krasie

Gość a może dobrze zrobł ?
Ktoś pamięta ile naszych pieniędzy poszło na ratowanie stoczni ? Komunistyczny moloch powinien być restrukturyzowany i sprzedany jeszcze za Rakowskiego . Wyprodukować to pestka , sprzedać to jest sztuka . Np. firmy azjatyckie produkują potężne silniki okrętowe prawie o połowę tańsze , bardziej nowoczesne niż my w cegielskim . Większość myśli , że jak się coś wyprodukuje to już kolejka stoi do kupna Sprzedać to jest sztuka . A jak masz towar drogi , przestarzały , byle jak zrobiony to wina Rządu ???? Ogromne koszty produkcji jakie istniały w po PRL owskich zakładach molochach to wina rządu ? Marna wydajność pracy z którą boryka się wiele firm to wina rządu ?

Gość Angela ma Donka
Donek Ma Tole

Gość Twój rzont obalom kibole
:classic_cool:

Pieniądze szły na ratowanie stoczni, bo żydzi i wojskowe słuzby informacyjne celowo je doprowadzali do upadłości. Wszystkie państwowe spółki na początku lat 90 zostały przejęte przez agentów WSI. Byli oni w zarządzie, albo prezesami i niszczyli państwowe spółki, wypompowując z nich kasę na zagraniczne konta. Przykładowo dyrektorem Pewexu, swietni prosperującego przedsiębiorstwa handlu zagranicznego został Marian Zacharski )zawós szpieg) i doprowadził do upadłości, a budynek Pewexu na ul. Złotej wart setki milionow oddał tajemniczemu Boguszowi.

"Pieniądze szły na ratowanie stoczni, bo żydzi i wojskowe słuzby informacyjne celowo je doprowadzali do upadłości." Hehehe, a ten dalej swoją mantrę o żydach. Tak, wszyscy się skrzyknęli na tą biedną Polskę, zupełnie tak jakby była pępkiem świata. To nic, że na całym świecie własność państwowa mocno kulała, Polska własnośc panstwowa była git póki ktoś jej celowo nie zepsuł. Cóz, łatwo napisać Tusk zniszczył stocznie. Nie, stocznie zawaliły się pod własnym cięzarem, pod ciężarem związków zawodowych i blokady ich prywatyzacji i restrukturyzacji. Fajnie się mówi że ktoś tam uratował stocznie. Tylko że to realnie sfinansowali podatnicy których podatki poszły na ratowanie tego czy innego nierentownego molocha. Ignoranci powiedzą że to ratuje miejsca pracy. Błąd, nie ratuje tylko niszczy. Bo jeżeli na dotacje stoszni poszło np 100 mln to te 100mln nie poszło gdzie indziej, niszcząc gdzie indziej miejsca pracy

"Wszystkie państwowe spółki na początku lat 90 zostały przejęte przez agentów WSI. Byli oni w zarządzie, albo prezesami i niszczyli państwowe spółki, wypompowując z nich kasę na zagraniczne konta." A źródło? Gazeta Polska? Czy raport Macierewicza?

Ja jestem źródłem tępy cwelu. Osobiście tego doświadczyłem i osobiście znam połowę tych szumowin. Ciebie tępy gnoju pewnie jeszcze wtedy nie było na swiuecie, więc zamknij ryj szmulu siejący propagandę.

hahaha, właśnie takiej prostackiej odpowiedzi się spodziewałem. typowy intelektualny troglodyta który miesza z błotem każdego kto się z nim nie zgadza. mentalny kibol

pięknie, wprost bijesz elokwencją. "zdrajcy polski" typowe dla buńczucznego dziadziusia wymachującego laską na wszystko co mu się nie podoba twoich fantazji odnośnie zabicia mnie nie powinienem komentować ale to jasno pokazuje że jestes niepoczytalny, powinieneś się leczyć, masz problemy z agresją tak jak każdy mentalny kibol a co do Pewexów - cóż, w latach 90 po reformach Balcerowicza wprowadzono wymienialność złotówki oraz uwolniono handel. wtedy nie było monopolu państwa na zagraniczne towary a Pewex jako państwowy moloch tej konkurencji nie przetrzymał. Nawet masz to napisane w wikipedii którą się tak podpierasz, ale to nie pasuje do twojej chorej ideologii. I zauważ trollu że besztasz mnie cały czas a mnie to tylko bawi. po pokazuje jakim intelektualnym karłem jesteś.

Gość DAREIOS TY PRZYGŁUPIE
WY PIER DA LAJ daleko od Polski, ŚMIECIU!!!!!

uwielbiam te wypociny intelektualnych nizin które myślą że komuś dokopały. Cóż, jak już dawno dawno temu zdefiniował ten sposób "dyskutowania" prostaków niejaki Schopenhauer, argumenty ad personam w zastępstwie argumentów ad rem

a teraz AD KUTASAM możesz mi śmieciu platformerski obciągnąć :D:D

je­bany ku­rwa konus 170 cm wzrostu będzie tu podskakiwać hahahaha :D IDŹ LECZYC KOMPLEKSY GDZIE INDZIEJ :D:D

kompleksów? heh, sorry ale to nie ja tutaj obrażam innych a właśnie taka postawa świadczy o frustracji i ukrytych kompleksach.

170 cm? więc wypier­dalaj :)

typowy kibol, nie ma się do czego przyczepić to atakuje oponenta. ciekaw jestem czy byś był taki mądry jakbyś stanął ze mną twarzą w twarz

typowy elektorat pisu powyżej...taki mily i grzeczny:D:D::D i spokojny katolicyzm na 100%:D pewnei jeszcze uważają się na najlepszych polaków, najlepszych patriotó i najlepszych katolików...jedynie oni prawdziwi:D reszta to żydzi i złodzieje albo komuchy albo zdrajcy:D

Jestem pejasatym syjonistycznym prowodyrem i podżegaczem. Potrafię storpedować wszelkie objawy gnuśności i niezadowolenia, wyrażanego przez polskie hieny. Będę was tępił aż do końca świata. Wy wywrotowa i niereformowalna bando prostaków.

niestety nie mógłbym stanąć z Panem twarzą w twarz, gdyż mam jedyne 155cm wzrostu :(