Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna87:)

Grzybica pierwszy raz - co i jak?

Polecane posty

Witam, podejrzewam u siebie grzybice. Od jakiegoś czasu odczuwam swędzenie jednej z warg sromowych a czasami nawet łuszczy mi się na niej skóra. W tej sprawie w przyszłym tygodniu wybieram się do mojego ginekologa. I chciałam się zapytać jak to wygląd bo nigdy nie miałam jeszcze grzybicy. Pójdę do niego powiem o objawach i co? Jak ogólnie to wygląda? Czy będę musiała wykonać jakieś dodatkowe płatne badania? Czy jeśli lekarz nie zapyta czy mam partnera to mam sama o tym wspomnieć i poprosić o jakieś lekarstwa dla niego (bo w przypadku takiej choroby to podejrzewam, że oboje musimy się leczyć)? Proszę o wypowiedz osoby, które już przez to przechodziły.

Gość jfhnjfbnsfj
przy grzybicy swędzę dwie wargi sromowe:D

Bardzo proszę nie podszywać się pode mnie. Już zgłosiłam tą wypowiedz do usunięcia. Nie rozumie ludzi. Ja tu normalnie pytam, a ludzie się nabijają lub podszywają i piszą głupoty.

Gość jfhnjfbnsfj
to nie ludzie,tylko gimgówno:D...nie zwracaj na to cos uwagi:)

Normalnie nie mogę, ludzie weźcie się za siebie a nie przeszkadzajcie innym. Musiałam zmienić nick bo jakiś geniusz założył sobie konto na mój nick i wypisuje głupoty. Proszę tylko żeby ktoś odpowiedział na moje pytania. Nie proszę o obrażanie mnie, czy wkładanie w moje usta jakiś głupich tekstów, których nie powiedziałam/nie napisałam. Proszę też nie opisywać mi domowych sposobów.

Gość tu poczytaj i zapytaj
Ale nie czytaj tylko pierwszej strony tematu. Tam ktoś opisał jak sam się leczył, a dalej dziewczyny piszą, że chodzą do ginekologów i u nich się leczą. Dlatego popytaj w tamtym topiku, tu sama widzisz co się dzieje.

Gość gagalina
kup sobie maść Clotrimazolum (ok. 3,80zł) w aptece i używaj Lactacyd po kilku dniach powinno ustąpić

Tak widzę, większość ludzi co tu piszą to chyba debile skoro coś takiego robią :( nie obrażam oczywiście tych, który piszą z sensem i na temat. Spróbuje w temacie z linku, bo ten temat już niestety ale jest spalony.

Gość tu poczytaj i zapytaj
Clotrimazolum to maść o słabym działaniu.

Gość maść ma słabe działanie
ale i tak warto. Do tego czopki clotrimazolum (obawiam się, że na receptę, ja dostałam bez) - te już działają świetnie. No i oczywiście lactacyd z kwasem mlekowym.

dziewczyna87:)prawdziwa, pójdziesz do lekarza, on Cię zbada, jeśli zauważy wydzielinę typowo grzybiczą, przepisze leki jeżeli będzie podejrzewał, że mogą też być bakterie, to albo zleci wymaz albo da leki i na to i na to. powinien też zapytać się o partnera i w razie co, dać dla niego doustne tabletki. ja jak miałam grzybicę dostałam macmiror complex, clotrimazolum w kremie i lacibios femina (probiotyk bez recepty). z doustnych najczęsciej flukonazol jest przepisywany, z globulek chyba najbardziej popularne to clotrimazolum, gynalgin i pimafucin.