Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niko123

Do kobiet po porodzie.

Polecane posty

Jestem w 33 tc. Co po kolei zrobić aby dostać becikowe i ubezpieczenie z tytułu urodzenia dziecka w Generali i Pzu? Jakie dokumenty gdzie trzeba zanieść? jestem zielona w temacie. Proszę pięknie o sugestie.

Gość nikanik
do ubezpieczenia to pewnie grupowe w pracy? jeśli tak to dajesz kopię aktu urodzenia dziecka do pracy i tyle. becikowe to akt urodzenia, zaświadczenie od gina o wizytach w ciąży plus wniosek i składasz u siebie -w pomocy społecznej albo w urzędzie gminy -zależy kto się tym u ciebie zajmuje.

Dzieki. A to zaswiadczenie to jakis gotowy druk? I czy mam je wziac od lekarza ktory zrobil pierwsze usg (w 6 tc) czy od lekarza, ktory prowadzi moja ciaze od 10 tc?

Gość rafaella808080
Ja też byłam zielona w tym temacie dopóki nie poczytałam w internecie, przesyłam artykuł na ten temat, dziewczyny walczmy o to co się nam należy http://czasdzieci.pl/krakow/wydarzenia/id,16895a00.html

Ale aby uzyskać becikowe, musisz pokazać zaświadczenie lekarskie, że byłaś u ginekologa przed skończeniem 10 tc.

Gość nikanikk
przecież jest karta ciąży więc tam ma wpisane wszystkie wizyty. Pogadaj z ginem o zaświadczeniu.