Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nessmi

Dieta ONZ - odchudzanie na zawołanie. Kto dołączy?

Polecane posty

Gość nessmi

Cześć wszystkim! :) Ostatnio przegladalam różne diety.. Jedne wstrzymują metabolizm zamiast pobudzić lub nie dostawczaja wszystkich witamin i myślalam zeby spróbować dietę ONZ. Kilka lat temu, stosując ją schudlam 10 kg. Nie czułam się głodna, mój jadłospis był urozmaicony... Tak więc jutro dzień 1. SCHEMAT JEDZENIA: dzień 1. jedz 3 posiłki węglowodanowe + 1 weglow-białkowy dzień 2.jedz 2 posiłki węglowodanowe + 1 białkowy dzień 3.jedz 2 W( węglowodanowe) + 3 B(białkowe) dzień 4.jedz 1 W + 3B dzień 5.jedz 1 W-B + 3B dzień 6.jedz 1 W + 3B dzień 7.jedz 2 W + 2 B dzień 8.jedz 3 W + 1 B dzień 9. jedz 3 W + 1 W-B Produkty B-białkowe: jajka, twarogi,. serki wiejskie, kotowany kurczak czy indyk, szynka chuda z kurcząt, orzeszki solone, ryby (chude), jogurty naturalne (jeżeli macie ochote na cos slodkiego to polecam jogurt naturalny bakomy z ziarnami zboz, jest rewelacyjny) Produkty W-weglowodanowe: świeze wazywa, mrozone, gotowane (poza ziemniakami i gotowaną marchewka), owoce (poza bananami, winogronami - maja duzo cukru), chlebek owsiany

Gość apsdknf
lepsza jest ta druga wersja onz turbo szybciej waga leci

Zasadniczo nic odkrywczego i podobne trochę do mojego. Ogólnie chodzi o to, żeby na śniadanie i kolację zjeść białko (syci) i nie łączyć węgli z białkiem. Na obiad można jeść węgle z warzyw z białkiem mięsnym. Powinno się sprawdzić.

Gość margooo:)
dzis zaczynam diete ktos chetny?