Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tłusta mamma mia

Czy we Włoszech na plaży trzeba wynająć leżaki czy można rozłożyć koc?

Polecane posty

Gość Tłusta mamma mia

i po prostu jak w Polsce za darmo korzystać ze słońca? Są jakieś kategorie plaż? Jakieś lepsze, gorsze.... Jadę w tym roku z dzieckiem i pierwszy raz w życiu będę korzystać z plaży we Włoszech. A na zdjęciach widzę same parasole i leżaki, wszystko ładnie poukładane pod linijkę.... Zdziwiło mnie to... Więc jak to jest z tymi plażami w It? Orientuje się ktoś? I czy pod plażą są miejsca parkingowe za free czy też trzeba płacić?

Gość Tłusta mamma mia
Dodam, że jedziemy na północ Włoch na Riwierę Liguryjską, tuż obok lazurowego wybrzeża.

Gość wertypokn
TAM SIE NIE JEZDZI ;sam sie przekonasz jak beda cie na wszystko naciagac, od lezaka sie zaczyna na serwecie sie konczy, itd... frajersko do turysty podchodza

Gość Tłusta mamma mia
Czemu tam się nie jeździ? Przecież to piękne rejony, pogoda pewna, Liguria i granicząca z nią Toskania obfitują w piękną naturę i pyszne jedzenie. Chcę choć raz pojechać na włoską plażę.

Gość hgf3e4de
To zależy od plaży. Jak byłam w Rimini, to chodziłam na plażę, na której NIE MOŻNA BYŁO przebywać, jeśli się nie zapłaciło za leżak. Tzn. możnaby pewnie było się przespacerować, ale jak chciało się siedzieć na plaży, to trzeba było zapłacić.

Gość krokodyl dunddeeeeeeeeee52
Ja byłem kilka dni we włoszech a potem we francji..i te najbardziej oblegane plaze niestety są platne..dlatego wole dzikie kamieniste np dla nudystów :D

Gość Tłusta mamma mia
krokodylu, ale za co konkretnie trzeba płacić? za leżak? czy za sam fakt wejścia na plażę (są tam jakieś bramki? budki w których kupuje się bilety, etc/)?

Gość e0211111
a moze ogladalas fotki z plazy przy hotelu ??

Gość akajaka
Jeśli na Riwierze Liguryskiej sa takie same zasady jak na Adriatyckiej (a podejrzewam, że tak), to jest plaża "wolna", gdzie rozkładają się ludzie na kocach i sa tzw. bagno-bary, gdzie możesz sobie wynająć leżak i parasol (ale widziałam też ludzi na kocach, tuż przy brzegu). Koszt leżaka i parasola zależy oczywiscie od sezonu, teraz gdy jest wysoki to ok 5 euro za leżak (plus minus oczywiście, zależy gdzie jestes). Mozna tez sobie wykupic abonament w danym bagno. jesli bedziesz bez leżaka i bez parasola, to polecam Ci miec przynajmniej swój prywatny parasol, bo słońce grzeje okropnie i rzadko kiedy zdarza się, że zachodzi za chmury (jakie chmury!!!) Milego wypoczynku :)

Gość akajaka
a jesli chodzi o parkingi, to powinnas bez problemu znalezc bezplatne. Zwykle te platne są chociaz czesciowo zadaszone, wtedy gdy wjezdzasz na jego teren stoi babeczka i bierze kase :)

Gość Tłusta mamma mia
Co bardziej polecacie - plaża na Riwierze Liguryjskiej czy raczej Aquapark na Riwierze. Możemy się zatrzymać tuż przy http://www.lecaravelle.com/caravelle/gallery/ Moje dziecko ma niespełna 3 latka. I jeszcze jedno czy myślicie, że w sezonie drewniany bungalow bez klimy, przy drzewach będzie bardzo mocno się nagrzewał? Da radę bez klimy wytrzymać czy nie?