Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusianatalki;)

Do mam karmiacych MM

Polecane posty

Gość mamusianatalki;)

ile jednorazowo jedza wasze dzieci i co ile godzin? i jak wyglada te karmienie w nocy? moja cora ma 7 tygodni, je co 2-3 godziny po 120, czasem 150ml, w nocy budzi sie co max 3 godz. Czy nie je za duzo i za czesto? bo nie wiem czy to dobrze czy jest z niej taki glodomor;)

Gość ulalala...!!!
Jest kilka szkół na temat dawkowania mleka - - jedni twierdzą, że mm podaje się na żądanie tak jak pierś, - drudzy uważają, że odstęp 3h jest niezbędny, żeby żołądek strawił mleko. Ja radzę policzyć ile ml mleka dziecko zjada na dobę i porównać z tym, co jest napisane na puszce mm przy "dawkowaniu". Możesz też spróbować, czy to na pewno o jedzenie chodzi - podaj wodę, herbatkę, przytul dziecko, podaj smoczek (jeśli używasz - ja musiałam, tak silny był odruch ssania u mojego dziecka), popraw pieluszkę czy ubranko. Z doświadczenia wiem, że jak dziecko jest głodne to nic innego prócz butli go nie uspokoi. No to jak mu nie podać jedzenia? Wśród nas, dorosłych, też są obżartuchy i niejadki - nie ma co z tym walczyć.

mamusianatalki;) a ulewa Ci bardzo? Bo jak tak to znaczy, że jest przekarmiona. A w nocy (tak twierdziły mi położne) powinna być jedna przerwa co najmniej 4-5 godzin, żeby mleko się strawiło bo trawi się dłużej niż mleko mamy. Ja pilnowałam tego, żeby jadł 7x na dobę.

Gość Ja84
Wystarcza wam pokarmu czy dokarmiacie butelka?