Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadia7890

pytanie o szamponetke ;)

Polecane posty

Gość nadia7890

1.mam wlosy do polowy biustu ile potrzebuje szamponetek ? (wlosy sa sredniej grubosci ) 2. no to jeszcze takie drugie pytanie przy okazji bo sie nie orientuje jeszcze zbyt mam wlosy ciemny blond wyjdzie mi brazowy? kupilam delie 4.0 dziekuje za odp ;)

Gość okolo23
szamponetka niszczy wlosy ?

Gość baaaaardzo zła :D
1-1,5 opakowania. Czyli lepiej mieć dwa, jeśli farbujesz na ciemniejszy niż masz to powinien wyjść bez problemu szamponetka raczej nie nieszczy ale ciężko jej się pozbyć (taka do 6-8 myć mi wyszła tak naprawdę na jakieś 25myć) jeśli ktoś chce nadać głębię albo inny odcień to lepiej wziąć hennę (np. w drogerii natura są różne kolory) bo ona odżywia włosy i można stopniowo przez ileś dni dochodzić do pożądanego przynajmniej z mojego doświadczenia tak wynika

Gość dffffffffffiiieeeeeeee
dwie szamponetki a jaki Ci wyjdzie to nie wiem, ale brązowy powinien wyjść

Gość nadia7890
no to fajnie ;) dzieki wam

Gość okolo23
a o co chodzi z ta henne widzialm ja dzis w naturze. dziala tez jak szmponetka ? a niszczy wlosy ?

Szamponetka nie niszczy włosów bo osadza sie na łusce włosa a nie pod nią. Z czasem włosy barwione szamponetką brzydko się wypłukują,zwłaszcza końce. Wyjdzie Tobie ten kolor, co do ilości szamponetek zależy też od gęstości włosów nie tylko od długości

Gość nadia7890
jest mozliwe ze zle rozprowadze szamponetke i kolor bedzie nierowny ?

Gość monisianiezalezna
szmponetka podobno nadaje blysk

Gość dziwne pytanie
dziewczyny mam dziwne pytanie jesli chce zobaczyc jaki wyjdzie kolr szmponetki to moge tylko na pejscie sobie zrobic jak mis ei bedzie podobac to zrobic na calej pozniej ?

Rozprowadz po całości,odczekaj z ok 10 min(zalezy jeszcze jak intensywny ma byc kolor) zwilż włosy tak aby je masowac aby powstała taka masa i rozczesz powinno być wszystko równomiernie pokryte

Oczywiście że można wykonać taką próbę jezeli nie jestes pewna i zdecydowana.

Gość nadia7890
rozczesac z szamponetka i wtedy odczekac te 20 min ? moze zabarwic skore ? i recznik ?

Szamponetka chyba nie będzie trudna z usunięcia ze skóry ale jeżeli zabarwi ją przy farbie da się ją zmyc może mleczkiem do demakijażu albo jakimś tonikiem. Przed nałożeniem szamponetki weż posmaruj sobię kontury tłustym kremem. Jeżeli rozczeszesz wlosy z tą szamponetką odczekaj jeszcze troche i można zmywać

Czy może zabarwić ręcznik? Być może. Ja farbuję włosy 3.0 (ciemny brąz) do mycia używam ciemnych ręczników bo farba jest silniejsza od szamponetki.

Gość nadia7890
tzn czecac jak wmasuje i wtedy czekac tyle czasu ile podano na opakowaniu ?

Gość nadia7890
z kazdym myciem wlosow bedzie sie zmywala tak ?

Gość kurkumahghghjhjhjhjhjhj
wlsoy po szmponetce sa brzydkie ? puszace sie ?

Samo nakładanie troche potrwa,więc jak wmasujesz to nie czekaj tak długo. Włosy po szmponetce są błyszczące a przynajmniej powinny być,jezeli Twoje włosy puszą się to szamponetka nic nie zmieni. Jak juz powiedzialam jedyna wada to ta ze się może brzydko splukiwac. Szczegolnie jezeli jak napisalas ze masz wlosy ciemny blond wiec masz pewnie jasniejsze refleksy od slonca i w tych partiach wlosow szybciej sie spłuka

Gość nadia7890
mam refeksy ;/ dzieki

Gość dziwne pytanie
jesli naloze wlsoy na pejsa i spodobal mi sie kolr to teraz przy aplikacji juz na tego pejsa nie nakladac szmponetki ?

Gość nadia7890
u mnie koloru nie widaC NIESTETY trzymalam 30 min szamponetke moze troche bardzije sie blyszcza

Więc teraz będziesz wiedzieć na przyszłość co i jak. Z szamponetkami tak właśnie jest.Jeżeli chcesz coś bardziej widocznego,delikatnego i coś co się w miarę szybko spłuka może wez zastosuj piankę koloryzującą. W sklepach jest ich dużo. Są łatwe w aplikacji,wydajne tylko trochę droższe od szamponetek. Możesz spróbować są przecież wakacje;)