Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ozyryskuchodz

zmarszczki w mlodymwieku co pomoze

Polecane posty

Gość ozyryskuchodz

hej wszytskim mam 19 lat i bardzo widoczne zmarczki od smiechu nawet podklad ich nie przykryje ;< bardzo duzo sie smieje czy to mozliwe ze od tego ? czy poprostu mam cienka skore ?( widac mi zyly na ciele i mam pelno siniakow) jak sie z nimi pozegnac

Gość olej kokoswy
Zmieniajac nawyki żywieniowe. Dużo surowych warzyw i owoców.

Gość Dużo wody,
dużo wody, dużo wody. I rzeczywiście zmiana diety.

Gość ozyryskuchodz
faktycnzie malo pije czasem tylko szklanka dziennie to moze byc przyczyna a w zimie jakos nie potrzebuje pije jak nie moge przelknac ;

Gość Dużo wody
Zrób tak: kiedy np. siedzisz przed tv (ew. kompem), postaw przy sobie szklankę z wodą i ci 2-3 minutki popijaj po łyczku. Powtórz kilka razy w ciągu dnia :) Dasz radę :)

Gość ewikkks
Dużo pić, kremy nawilżające i natłuszczające (żeby uelastycznić skórę), dbać o to, żeby w diecie było sporo białka, zdrowych tłuszczy, warzyw.

Gość ozyryskuchodz
bede wiecej pic ;) bo wazrywa i owoce lubie i jem sporo ;) tluszcze tylko roslinny. a Wy ile pijecie dziennie plynow ?

Gość ja piję 2-3 litry dziennie
woda, herbaty ziołowe, zielona Ale nie wiem czy to nie za dużo jest, jestem"uzależniona " od wody, kiedyś nawet bałam się że mam cukrzycę albo coś innego, ale nie, ja po prostu tyle potrzebuję Jesli chodzi o to, że pijesz za mało, to jest to fatalne w skutkach dla organizmu. Zmarszczki to mały pikuś. Jesteś odwodniona chronicznie a to okropnie przyspiesza starzenie się organizmu, spowalnia metabolizm. Oprócz tego, jesli dodatkowo źle się odżywiasz, to wzrasta poziom kwasu moczanowego, a to już nie przelewki

Gość ozyryskuchodz
moze od tego jestem ciagle zmeczona jestem wegetarianka hmmmm musze zaczac wiecej pic ;)

chciałam Ci coś poradzić :), bo mam w domu taką mało pijącą osobę. Podobno nie lubi samej wody, a picie w pracy wyglądało tak: rano kawa i przez cały dzień jedna herbata. Codziennie bierze sobie 1,5 l butelkę wody, wlewa do niej trochę ulubionego syropu owocowego, lub sok z cytryny i okazało się, że da radę wypić w ciągu dnia. Po prostu ma to ciągle "na widoku" i pamięta. Co do zmarszczek - świetnie od środka nawilżają kwasy omega, polecam olej z ogórecznika w kapsułkach

Gość ozyryskuchodz
no to nic innego mi nie pozostaje jak pic wiecej fajny pomysl z tym soczkiem ;) i kwasy tez zakupie a jaka jest cena ?

Gość ozyryskuchodz
kwasy omega 3 ?

http://www.doz.pl/leki/p1512-Biogal tez firmy biogal ma korzystną cenę, sama go zażywam jesienią i zimą Jeśli jesteś przemęczona, warto zrobić podstawowe badania, szczególnie, że możesz w diecie nie dostarczać wszystkich potrzebnych składników

Gość najprostszy sposób
przestań sie malować po co 19 latka się maluje ? skoro już teraz narzekasz na stan cery to co będzie dalej ? im dłużej będziesz stosować pudry i fluidy tym gorzej będzie wyglądała cera teraz już makijaż pokreśla zmarszczki a jak myślisz będzie za 10 czy 15 lat ?

Najlepsze co mogę polecić to regularny tryb życia i żadnej ostrej diety. Staraj się jeść dużo witamin, szczególnie tych naturalnych. W żadnym wypadku nie zasypiaj z makijażem a pudrów i fluidów używaj w ramach konieczności. I oczywiście... szlaban na solarium :) Z doświadczenia wiem że kremy NiveaQ10 są skuteczne - polecam. Nie uzależniają skóry tak jak inne kremy przeciwzmarszczkowe, więc cera nie mści się po ich odstawieniu. Unikaj perfumowanych kosmetyków - gdy zauważysz już efekty stosowania kremu - odstaw go i zastąp jakimś bezzapachowym, nawilżającym kremem dla niemowląt. Tydzień albo dwa nawilżaj skórę twarzy nim kilka razy dziennie. I koniecznie - wysypiaj się w nocy! Nie tylko sama skóra - ale cały organizm wtedy lepiej funkcjonuje.

Gość NiewidocznaStokrotka
ja pije 5 nawet okolo 10 litrow dziennie,wody przegotowanej z cytryna,badz samej i wody mnieralnej niegazowanej.zero zmarszczek,piekna twarz niezupelnie,bo cos tam sie pojawia,ale grunt ze nie ma zmarszczek mimo iz mam 20 lat:D

Gość robie minki :)
JA się maluję od 17 roku zycia i nie mam zadnych zmarszczek. Mam 30 lat. Uprawiam sport, pdzywiam sie zdrowo i tyle. Maseczka z glinki zielonej, twarz samruje olejem koksowym i rycynowym i tyle, bez żanych krewmó za niebotyczne kwoty.

Gość cdcffcrrrrrr
10 L dziennie wody :-o siedzisz cały dzien i pijesz ? nie przsadzaj

Gość adadadaaaa
hahaaha 10 litrow wody, idiotka:) nadmiar wody wtakich ilosciach moglby przyspozyc klopotow a nie pozytku! a co do autorki jesli jest to delikatny makijaz dlaczego ma sie nie malowac??cos mi sie wydaje ze masz cienka sucha skore, kup sobie serum nawilzajace na noc, i stosuj preparaty do skory wrazliwej i bardzo suchej

Gość NiewidocznaStokrotka
Pije tak: rano sniadanie to przed sniadaniem szklanka z cytryna a po sniadaniu 2 szklanki wody,pozniej znow pije po obiedzie pije itak caly dzien,a wieczorej zazwyczaj jest godzia 19.20 1 i pol ltra z dzbanka,a potem tak szczam o jezzu i brzuch mi peka. ale zazwyczaj 5 ltrow.

Takie zmarszczki mimiczne są sexy :) Dbaj o skórę - odżywiaj się zdrowo i regularnie, dużo się 'ruszaj (dotleniaj organizm) i ogólnie prowadź zdrowy tryb życia. Niektórzy mają skłonności do szybkiego pojawiania się zmarszczek i nie zmienisz tego. Jak zmarszczki będą się pogłębiać, będzie ich przybywać i będzie Ci to przeszkadzać pomyśl o zabiegach liftingujących. Jestes młodziutka więc poczekałabym z tym jeszcze, ale są zabiegi laserem Harmony XL, które wygładzają zmarszczki i odbywa się to bez żadnego wstrzykiwania kwasu hialuronowego, czy botoxu. Laser po prostu liftinguje, wygładza i ujędrnia skórę.

Gość cdcffcrrrrrr
Ja myślę ze dziewczyna przesadza z tymi zmarszczkami. Przesuszyła skórę słońcem przez co wydaje jej sie ze pojawiły sie zmarszczki. Nawilżyć skórę, zrobić sobie maseczkę z glinki zielonej+olej i skóra bedzie jak naowa.

Gość ozyryskuchodz
przeciez codziennie nie nakladam fluidu na solarium wogole nie chodze ... tez stosuje maseczki z zielonej glinki