Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fryzia dyzia

Nina czy Urszula?

Polecane posty

Gość fryzia dyzia

:)

Gość oba fajne
:)

Gość dyzia fryzia
Popisałaś się z tym żartem, nie ma co :D

Gość mam na imie urszula
i nie cierpię go... wg Mrquez'a znaczy ono cierpienie

Gość dyzia fryzia
Jak wg Mrquez'a oznacza cierpienie? możesz przybliżyć?

Gość Skip Hop robi takie maty
Ula to śliczne zdrobnienie, ale Urszula brzmi już średnio. Nina natomiast nie za bardzo mi się podoba.

Mialam ten sam dylemat i zostala Nina:) na codzien mowimy do niej Nini albo Ninula, Nina tylko,jak cos przeskrobie:P

Gość mam na imie urszula
w ksiazce "sto lat samotności" gdy chciano nazwać tak dziecko, babka (Urszula) nie zgodziła sie tłumacząc co to imię oznacza. W moim życiu jest podobnie. Mam też koleżanki 4 -Ule - nie są one szczesliwe, oj nie... Zbieg okolicznosci, fatum nie wiem... ja tak bym nie nazwała dziecka

Gość bfiubfvs
Ja wybierałam między Niną a Adą i Kaliną i wybrałam Ninę:) Nie jest to imię jeszcze tak wyświechtane jak Oliwia czy Julia ani pospolite jak KAsia, Basia itp. Na co dzień mówię do niej Ninka, Nineczka, Ninusia, Ninuśka, Nusia.

Gość Nina Urszula
Obydwa imiona ochydne: nina pretensjonalne, Ula, Ulka natomiast prymityne. Daj dziecku na imie jakies fajne lekkie nieskomplikowane imie jak Ania albo Kasia.

Gość dyzia fryzia
AgataHA - Na Ninę zamierzam mowic Ninka na codzień. A jakie imie dasz jak Twoje drugie malenstwo okaze sie dziewczynka? :)

Gość bfiubfvs
OHydne jak już :) Ortografia się kłania

ja mam na imię urszula i go nie cierpię :O a jak ktoś mówi do mnie ulka to mnie szlag trafia dlatego nie lubię imion, które się zdrabniają, wolę takie, ktore nie mają zdrobnień i przetworzeń

Gość dyzia fryzia
Czytalam juz w kilku miejscach, ze Urszula kojarzy sie z pechem i cierpieniem. Nie wierze w przesady, ale mysle ze ludziom sie ono tak kojarzy przez przedwczesnie zmarla corke Kochanowskiego. Szkoda, piekne imie.

Gość dyzia fryzia
Dlaczego Nina pretensjonalne?

Gość dyzia fryzia
Rafinko, kazde imie mozna zdrobnic :)

a co do cierpienia to się nie zgodzę, bo ja jestem raczej zawsze szczęśliwa ;) imię to niesie ze sobą silny charakter, żelazną wole i umiejetność radzenia sobie z przeciwnościami losu tylko trzeba dopasowac do znaku zodiaku

dyzia, no na upartego można, ale ja nie lubie moja córka ma na imię patrycja, więc zawsze tak do niej mówię, a jak chcę zdrobniale, to mówię żabko :D

bo po co takie imiona, których się potem nie używa? kto mowi do mnie urszulo? nikt czasem jakiś kontrahent przez telefon... to brzmi tak pompatycznie, że aż :O

Dyzia fryzia - dziewczynka miala byc teraz Ida albo Aniela,ale jednak bedzie chlopal,Feliks-imie to dla syna spodobalo nam sie,jak jeszcze narzeczenstwem bylismy:)

Gość jaha28
Ja mam na imię Ula i bardzo lubię to imię. Jest raczej nieczęsto spotykane. U mnie w klasach w każdej szkole było wiele powtarzających się imion a Ula zawsze 1 na całą szkołę. Czytałam wiele na temat znaczenia i jescze sie nie spotkałam że by znaczyło "cierpienie". Ja jestem szczęśliwa!

Gość ninahghgggh
moja cora to ninka

Gość jajcarafajansiara
Nina urszula mi sie zupelnie nie podoba. tak jak rafinka nie lubie imion,ktorych nigdy sie nie uzywa w ich podstawowej formie.

Gość asadss
Kobiety,wy ojców dzeci nie macie,nie macie rodziny,ze o taką można rzecz wazna sprawę pytacie ludzi z neta?