Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nioki

Guzek w piersi

Polecane posty

Gość nioki

około tygodnia temu wyczułam w mojej piersi niewielki guzek. Nie boli mnie i nie jest idealnie okrągły, bardziej o kształcie elipsy. Wiem że muszę iśc do lekarza usg i takie tam ale najpier chciałam się dowiedzieć czy dużo osób ma takie przypadki w wieku 20 lat?

Gość 111222333
zwykła torbiel

Gość muszka002b
ja mam 21 i jak miałam 13 to też guzek miałam i lekarz powiedział że to powiększony gruczoł przez dojrzewanie no i znikło

Gość nioki
a czy z tym torbielem też cos trzeba zrobic czy on po prostu tak sobie będzie?

Gość dla swietego spokoju
zrob badania

Gość Ewelina...mala,,czarna:)
ja tez wyczulam w piersi takie zgrubienie i strasznie sie wystraszylam. Poszlam do ginekologa i stwierdzil ze to mam tak prawdopodobnie przed okresem a po ma zniknac. No i okres juz mina a on chyba znikna. Ale mam isc do lekarza i on sam oceni. A i mam tez wyciek z obu piersi. Mam 23 lata

Gość O_o 2525
Ja miałam i sam się wchłonął. Miałam usg i stwierdzili, że to torbiel. Po 2 miesiączkach zniknął. Jeżeli by nie zniknął miałam dostać jakieś leki. Do pani, która ma wydzielinę z piersi-to chyba nie jest dobrze :/

Gość slazara
IDZ JAK NAJPREDZEJ DO LEKARZA NIE MOZNA SLUCHAC RAD INNYCH JESTEM PRACOWNIKIEM SLUZBY ZDROWIA I Z DOSWIADCZEIA CI MOWIE ZE MOZE TO BYC ZWYKLY GRUCZOLAKOWLOKNIAK ALE MOZE TO TEZ BYC ZLOSLIWA ZMIANA NIE LEKCEWAZ TEGO IM SZYBCIEJ TYM LEPIEJ ,NIE WIEM Z KAD JESTES ZEBY CI KOGOS PORADZIC

wyniki prolaktyny wyszly dobrze to nie wiem co to moze byc. pytalam czy to moze byc rak to powiedzial "Nie za mloda jestes"

Gość O_o 2525
Ja też jak zapytałam czy to rak to odpowiedzieli tak samo (miałam wtedy 22). Poza tym lekarz pytał czy w rodzinie były przypadki raka piersi, jak powiedziałam, że nie, nigdy to powiedział, że najprawdopodobniej nigdy nie będę miała raka piersi. Wiem, że może to spotkać każdego nawet jeśli nie miał w rodzinie takiego przypadku, ale zostałam skutecznie uspokojona.

a ja wlasnie mialam przypadki u siostry mamy i siostry taty mialy guzy ale wlasnie nie wiem czy to byly zlosliwe. Jedna miala cos wycinane. Ale zyja do tej pory

a i mnie tez sie lekarz pytal czy u mnie w rodzinie byly przypadki raka piersi