Maryśka.SA 0 Napisano Lipiec 11, 2012 Witam wszystkie forumowiczki. Chce zaczac wspolzyc ze swoim chlopakiem, ale najpierw chcemy sie zabezpieczyc. Gdy pierwszy raz bylam u P. Ginekolog po antykoncepcje powiedziala mi, że przy wadze powyzej 80kg antykoncepcja nie jest na tyle pewna jak w przypadku dziewczyn szczuplejszych. Brakowalo mi wtedy troche kg to 80tki i antykoncepcja dzialala. Teraz waze nieco ponad 80kg i jestem ciekawa czy sa jakies tabletki, ktore beda chronily tak jak powinny. Wiem, że plastry nie sa wskazane do tej wagi, a jak jest z tabletkami? Ma ktos obeznanie w tej sprawie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Lipiec 11, 2012 Gdyby przy nadwadze skuteczność była mniejsza to informacja ta byłaby zawarta w ulotce. Natomiast nadwaga zwiększa ryzyko wystąpienia zakrzepicy. Jestem u lekarza co 2-3 miesiące, zawsze lekarz pyta o wagę, nigdy nie wspomniała o obniżonej ochronie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maryśka.SA 0 Napisano Lipiec 12, 2012 Dziekuje za odpowiedz. Zamierzam zmienic ginekologa, bo obecna pani pracuje w tym fachu chyba za kare i moze chciala mi dogryzc na temat wagi tak mowiac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach