Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modliszkazeruje

gin a badanie tarczycy ? mozliwe ?

Polecane posty

Gość modliszkazeruje

mam niereg okres i pogejrzewam chora tarczyc stad formuluje pytanie czy jest mozliwosc aby gin zlecil badanie tarczycy?

Gość modliszkazeruje
bylam u rodzinnego i nic z tego nie wyszlo ;/ mial duzo pacjentow a do endokrynolog trzeba miec skierowanie ?

Gość modliszkazeruje
o to sie ciesze

Trzeba mieć skierowanie do endokrynologa. Najlepiej jak byś od razu poprosiła ginekologa o skierowanie do ginekologa-endokrynologa. :p

Gość wejciasiejcia
moze ale z tarczycy to chyba tylko TSH i usg tego narzadu, tak samo lekarz rodzinny. komplet badan zleci tylko endokrynolog, ale trzeba miec do niego skierowanie od rodzinnego.

Gość kolejna nawiedzona
Może,ale nfz to sknery. Ja poszłam do ogólnego z prośba o skierowanie na badania ogólne i tarczyce,bo miałam objawy plus obciążenie rodzinne i dostałam z łaska,bo wieku 26 lat nie potrzebny 'przegląd' na morfologię i tsh,które i tak niewiele wnosi-koszt za jedno i drugie max 15zł. Co miesiąc biorą ode ponad dwie stówy.

"Może,ale nfz to sknery." A to w NFZ Ci tak marudzili, że niepotrzebne czy lekarz?

Gość idź lepiej na własną rękę bada
nia zrób, bo szkoda nerwów i czasu jeśli podejrzewasz, że coś z tarczycą może być nie tak, bo to naprawdę ważne by mieć zdrową tarczycę szkoda, że tak mało się mówi o tym jak wielkie spustoszenie organizmu robi nieprawidłowo pracująca tarczyca zwłaszcza u kobiet, bo u mężczyzn i tak zdarza się to dużo rzadziej zrób badania: TSH ft3 ft4 anty TPO i pamiętaj by nie patrzeć na normy! jeśli jesteś modą osobą w wieku rozrodczym, to Twoje TSH powinno wynosić około 1 jeśli będzie wyższe niż 2 powinnaś udać się do endokrynologa

Gość kolejna nawiedzona
Tak,ale żeby iść potrzebne skierowanie, ogólny to oleje,bo 'normy'. Popieram! Mojego znajomego bolały mięśnie tak że stać nie umiał. Lekarze,szpital,badania. I nic. Meczył sie przez dwa lata,w koncu sam w necie poczytał,że może być coś nie tak. I rzeczywiście. Lekarze to ignoruja.

Gość modliszkazeruje
lekarz ogolny na nfz to olal . w przyszlym tyg mam wizyte u gina pierwsza moim problem sa wlasnie nieregularny okres juz od kilku lat. nareszcie sie odwazylam pojsc. zobaczymy co powie ale mam nadzieje ze przepisze mi skierowanie na badanie tarczycy a jesli nie to gdzie sie robi takie badania w kazdym labolatorium ? wiecie moze ile sie czeka na wyniki ?

Na TSH jeden dzień roboczy, a czasami kilka godzin. A dlaczego podejrzewasz akurat tarczycę? Kłopoty z tarczycą to nie jest jedyna przyczyna nieregularnych miesiączek.

Gość modliszkazeruje
mam kilka objawow nadczynnosci tarczycy wzawiace oczy nadpotliwosc szybko sie mecze mam niedowage kolatanie serca i drzenie rak no i te nieregularne miesiaczki a jakie sa jeszcze przyczyny nieregularnych miesiaczek ?