Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutasek..:(

Ach gdzie te ruchy maleństwa..

Polecane posty

Dziś zaczęłam 21 tydzień ciąży jestem po USG połówkowym z dzidzią wszystko dobrze ale gdzie te ruchy? Czasem coś poczuję takie jakby pstrykanie lub pukanie kilkakrotne w jednym miejscu ale czy to to i to odczuję tak max z dwa razy na dobę? Ostatnio czułam 2 dni temu i do tej pory nic.. Czy mam się martwić? A może ruchy maleństwa n początku są tak nieregularne?

Gość teodorcia
Lada dzien sie pojawia. u mnie to bylo wlasnie w 22 tygodniu. tak jakby mala ryba skakala w wodzie,albo jakis motyl trzepotal,cos w tym stylu

Gość nie smuc sie
:) Pamietam ze tez je strasznie wyczekiwałam, pierwsze poczułam ok 20 tygodnia i z kazdym tygodniem nasilały sie coraz bardziej :) a teraz w 9 miesiacy dzidzia szaleje że hej :) I na Ciebie przyjdzie czas :) Jeszcze Ci bokiem to wyjdzie :P Jak Ci na połówkowym wyszło ok to nie ma powodów do zmartwien :)

Dziękuję :) Wiem, że i na mnie przyjdzie pora no ale wiecie jak jest.. Tak na USG wyszło, że wszystko jest dobrze maluszek już waży 330g i lekarz powiedział ,że jest spory. Ja tym bardziej nie umiem doczekać się ruchów bo ja się w ciąży wcale nie czuję.. Nie mam żadnych dolegliwości od samego początku ani nic.. Jedyny "dowód" Na moją ciążę to książeczka i podglądanie dzidzi na ekranie a tak chce ją poczuć pod serduszkiem. Dziękuję za słowa otuchy :)

Gość Podobnie
Oj wiem co czujesz. Też późno zaczęłam czuć ruchy. To znaczy pierwsze pstryknięcia tak ok. 17tc, ale później długo długo nic. I zaczęło się tak na dobre chyba w 23 tc. A później jak się rozszalał to spać mi w nocy nie dawał, ale ja wreszcie odetchnęłam z ulgą, bo tak to tylko od usg do usg.