Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikeowata

IKEA meble

Polecane posty

Gość ikeowata

Kto z Was ma meble z Ikei chodzi mi o łóżka, szafy, szafki w kuchni itd.? Jak ich wytrzymałość, jesteście zadowoleni?

Gość brzyyyyydaaaalkaaaa
mam komode i kilka innych pierdolek, jestem zadowolona :)

Gość jeżyk z jabłuszkiem
nie są to meble na lata, ACZKOLWIEK szafy PAX są ok

zależy czy te tańsze czy droższe. wg mnie jakosc jest adekwatna do ceny tansze komody (a raczej ich dna) nie wytrzymuja duzego obciazenia (typu tony zdjęć), ale na bielizne się jak najbardziej nadają kuchnie chyba sa ok, znam wielu ludzi ktorzy maja i sobie chwalą

Ja mam łóżko i biurko oraz komody. Łóźko było x droższych i jest super. Komody z tańszych i są takie sobie, ale niezłe jak na swoją cenę, podobnie biurko. Ikea ma dobre meble (z droższych) i mało stabilne z tanich. Dodam, ze te tańsze mi facet poprawiał (np. użył więcej gwożdzi i innych kołków - nie plastikowych etc) żeby zwiększyć wytrzymałość. Fajne są nogi stołowe do dokręcania. Mój facet zrobił blat i dokupił takie nogi. Stół jest super, stabilny

Gość kasienka_kasienka
Ja mam łóżko (podwójne bardzo duże), szafe, komode, stolik, biurko, półki i praktycznie większość dekoracji (obrazki, klosze, lapmy) no i materace. Zadowolona jestem ze wszystkiego prócz łóżka- dość słaba konstrukcja, na początku bałam się trochę na nim spać. Reszta rzeczy OK :)

Gość marionetta
ja mam szafe i stolik pod telewizor i stoja juz kilka lat,najbardziej lubie to ze sa takie proste czyli glownie funkcjonalnosc a nie jakies rzeźbione popierdolki

Mam stolik tylko drewniany. Na razie stoi :) ale poważniejszych zakupów nie polecam. Ciężko coś dobrać do tego, bo styl co najmniej dziwny chyba, że ktoś gustuje w papierowych szafach i półkach zasłanianych szmatką. Jakość też pozostawia wiele do życzenia.

Mam stolik tylko drewniany. Na razie stoi :) ale poważniejszych zakupów nie polecam. Ciężko coś dobrać do tego, bo styl co najmniej dziwny chyba, że ktoś gustuje w papierowych szafach i półkach zasłanianych szmatką. Jakość też pozostawia wiele do życzenia.

Gość ikeowata
ja właśnie myśle o łóżku dużym do sypialni ( nie pamiętam ile kosztuje a widziałam je w niedziele w ikei) ale boje się czy będzie wytrzymałe bo moje poprzednie łóżko z BRW to porażka ;/

to może bardziej konkretnie się rozpiszę (meble ktore testowalam): rzeczy z serii lack - male stoliki sa super, regaly tez (stabilne itd.) leksvik (chyba juz wycofane), hemnes - sa ok, ale to sosna, wiec miekkie drewno i moga sie pojawiac wgniecenia - ale taki urok drewna w ogole w Ikea maja duzo mebli z drew iglastych malm - fajne proste meble, podobnie jak w wyzej wymienionych (i pewnie innych) dna szuflad są dosyć cienkie i nadają się na małe obciążenia (nie ma opcji trzymac tam papierów, książek itd. lakierowane niezbyt hojnie, ale to nie przeszkadza po prostu - cena jest adekwatna do jakosci i tyle fajne sa drozsze fotele, tansze - nie wiem

Gość marianna pe *
beznadziejne dobre dla studentów i małych dzieci

jezu jaki wstyd - mialo byc "hojnie" a nie "chojnie" :D jeszcze jedno - napisz dokladnie co chcesz kupic, jak czesto bedzie eksploatowane itd. co do lozka niestety nie pomoge

Gość ikeowata
dokładnie jeszcze nie wiem, myslałam o wyposażeniu sypialni łozko szafki nocne i duża szafa na ubrania i o meblach kuchennych

Gość krowka-mu
a ja nie przepadam za meblami z ikei... ani to ładne (styl skandynawski jakoś mi nie przypadł do gustu), ani trwałe niestety. ponoć ikea uchodzi w europie za jeden z tańszych sklepów, ale z cenami też bardzo różnie bywa... natomiast wszelkie akcesoria kuchenne i dodatki z ikei uwielbiam :)

Gość klaska
Mi się w ogóle meble z Ikei nie podobają. Do tego sa tandetne. Trzeba samemu składać, jakieś płytki, cieniutkie jak papierek. Nie, to są beznadziejne meble, na 2 lata i koniec ich życia. Jak już kupować to meble drewniane. Np w tym sklepie http://www.urokdrewna.pl/ nie jedno łóżko czy szafa są tańsze od tych z Ikei a są zrobione z litego drewna. Ikea to marketing, a nie jakość czy dobra cena.

Gość gość
Ja ostatnio kupowałem sporo mebli w ikea. Są ok., trwałe, tylko czasem trzeba je trochę bardziej podrasować. Kupiłem lepsze kołki w http://kolkidrewniane.pl/ które wykorzystałem przy montażu. Poza tym generalnie nie było żadnego problemu.

Gość gość
Meble z Ikei są dla biedaków . Chyba plebs snujący się sennie po marketach zapomniał ,że porządne meble robi stolarz na zamówienie .