Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Numer Osiem

Architektura Krajobrazu, jaka uczelnia w Lublinie?

Polecane posty

Gość Numer Osiem

Witam serdecznie, nurtuje mnie ostatnio problem wyboru przyszłego kierunku (I stopnia) a dokładniej uczelni na jakiej studiować Architekturę Krajobrazu. Dostałam się zarówno na KUL jak i Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie i muszę się szybko zdecydować, aby złożyć dokumenty. Czy ktoś z Was lub znajomych studiował na tych uczelniach i może się wypowiedzieć? Jakie są wymagania, jak prowadzą zajęcia, jakie są perspektywy pracy? Z góry dziękuję za wszelkie informacje =)

Gość PaniNutella
Osobiście polecam Uniwersytet Przyrodniczy jeżeli chodzi o ten kierunek;) A jeśli chodzi o pracę później to tylko w dużych miastach.

Gość Numer Osiem
A czemu przyrodniczy? Czy to sugestia nazwą czy może jakieś doświadczenia? :)

Gość PaniNutella
Nie chodzi o nazwę sama tam studiuję;P i jest super;)

Gość Numer Osiem
Też AK czy inny kierunek? :) Na którym jesteś roku? Mnie teraz najbardziej zastanawia ułożenie programu przez lata nauki, wydaje mi się, że przedmioty na KULu są ułożone lepiej do przyswojenia, ale mogę się mylić :) A jak to wygląda z zajęciami z rysunku w plenerze? Na KULu jest osobny przedmiot, a na UP? =)

Gość Wykształciuch
W Lublinie to żadna;/ Niestety tam nie uczelni na światowym poziomie. Jak uczelnia to tylko Warszawa, Kraków lub Poznań.

Gość Paulina19p
a nie słyszeliście o jakiś dobrych kursach architektury krajobrazu? Bo chcę szybko zacząć działać a nie obijać się z filozofią, wf i innymi zapychaczami czasu na uczelni... Poleci mi ktoś kurs architektury krajobrazu?

Gość GretaBarboo
dziewczyno opamiętaj się czeka Cię bezrobocie, albo empik potem. Ja skończyłam to, i to na najlepszej uczelni, jeżeli chodzi o ten kierunek, a więc SGGW. Większość znajomych z roku klepie biedę, tłuką w sezonie ogródki, a zimą idą pracować do empiku, żeby z głodu nie umrzeć. Kilka najlepszych osób pracuje naprawdę w zawodzie, w biurach projektowych, kilka też w Chinach. Cała reszta, to tak jak napisałam

Gość Krystyna Apicka
myślę, że tutaj podstawą sukcesu jest założenie własnej firmy. Widzę, ile się w Krakowie buduje, ile nowych ogrodów będzie powstawać.

Gość Luiza_M
Zapraszamy do udziału w rocznym kursie projektowania ogrodów i architektury krajobrazu przygotowującym do samodzielnego wykonywania zawodu projektanta zieleni. W zakresie omawianych zagadnień znajduje się przygotowanie całościowego projektu zieleni opartego o warunki glebowo-klimatyczne odwzorowane w doborze roślin, uzupełnionego małą architekturą, aspekty prawne architektury krajobrazu z legalizacją procesu inwestycyjnego oraz umiejętność zorganizowania przedsiębiorstwa i kampanii marketingowej. Kurs projektowania ogrodów łącznie obejmuje 316 godzin zajęć oraz do 120 godzin konsultacji. W programie nauczania znajdują się zagadnienia: 1. Warsztat pracy architekta krajobrazu (w tym rysunek odręczny i nauka Photoshop, Gardenphilia i innych programów komputerowych) 2. Obsługa klienta 3. Zagadnienia formalno-prawne w architekturze krajobrazu 4. Projektowanie ogrodów i terenów zielonych 5. Zajęcia praktyczne 6. Budowanie nowoczesnej firmy projektowania i zakładania ogrodów 7. Zajęcia dodatkowe (w tym pozycjonowanie własnej strony internetowej) Uczestnicy kursu projektowania ogrodów i architektury krajobrazu otrzymują licencje edukacyjne na program Gardenphilia i Photoshop. Miejsce kursu; Kraków, Warszawa kontakt; biuro@artcube.edu.pl telefon; (12) 445 62 19 e-mail; biuro@artcube.edu.pl Zapraszamy na naszą stronę http://artcube.edu.pl UWAGA: Organizujemy również intensywny kurs wakacyjny w terminie 1.07-9.08.2013 szczegóły na: http://www.artcube.edu.pl/kurs/architektura_krajobrazu_wakacje_2013.html

Gość gość
a nie lepiej pójść np na kurs? moja znajoma skończyła tą pożal się boże architekture krajobrazu na tym SUPER UNIWERSYTECIE na który przyjmują każdego kto zdał maturę na 30%, a teraz nawet z makdonalda ją wywalili. i nie jest tak, że jedyna taka oślica na studiach! mnóstwo jej koleżanek i kolegów wrocilo do etapu z po zdania matury, kiedy dorabialo w barach. w goworku mają właśnie projektowanie ogrodów, trzeba zabulić a studia, oczywiście, no póki nie dorobisz się warunków :D ale przynajmniej masz konkretną wiedzę i możesz od razu zacząć pracować a nie 5 lat i potem budzisz się z reka w nocniku.