Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barabapampapa

lepiej żeby dziecko wychowywała para homoseks. czy dom dziecka albo patologia?

Polecane posty

Gość ew234wr
mentalnosc sie nieco zmienia, ale tylko z pokoleniami, więc to potrwa trochę... :p najlepsy sa starsi ludzie. kiedys znalazłam prae u jednej pani a ona do mnie z tekstem: czy wiem z kim mam dziecko... lol

Gość opotna2
oszczane gacie-znow sie nawaliles(as).Homoseksualizm to nie choroba(choc i wiekszosci dzisiejszych chorob nie da sie uleczyc) to dewiacja,czyli cos nie normalnego.Moze dzieci beda przy takim zwazku szczesliwe(pod warunkiem,ze on bedzie udany) tylko co wyniosa z tego domu-jakie spojrzenie na zwiazki?A juz wyobrazam sobie pieklo w szkole,bo tam przeciez wszyscy o wszystkich wiedza,a jak nie wiedza to dopowiedza.

Gość masz racje, ale politycy
zrobią co moga włażąc kościołowi w dupę żeby zwiazków nie legalizowac

nie chodzi o kościół. w polsce spoleczenstwo jest przeciwne! legalizacji na pewno. rejestracji związków parnerskich pod nazwą inną niż slub? spokojnie da sie wprowadzić. tak jak wyzje napisano. pierwszy krok. ale na sile nie mozna spoleczenstwu wciskać takich rzeczy. serio. to tylko wywola odwrotny skutek, zaszkodzi. tak jak szkodza te cale parady równości. mentlanośc w spoleczenstwie sie zmienia i przyjdzie czas gdy będzie można dać parom homoseksualnym prawa do adopcji. ale na razie jest na to za wczesnie.

Gość ew234wr
tylko co wyniosa z tego domu-jakie spojrzenie na zwiazki? no jest to ciekawe w sumie, ale kupa rzeczy byłaby na plus. Na pewno nie wyniosa seksimu, typu że baba do garów i dziad do łopaty, i iinnego ograniczonego myślenia Dla mnie problem jest śmieszny, bo wiele rodzin jest nietypowa, i jak w ogóle mozna tak wchodzic komus z butami i pozwalac lub nie , na dziecko? Jak osoba jest zdrowa psychicznie, ma srodki na zycie to chooj im do niej

Gość im wiekszy zascianek, tym
bardziej nie rozumie inności i na wszelki wypadek nienawidzi. Murzyn w Pcimiu Dolnym to sensacja, beda go dręczyc. W Paryzu czy NY nikt na niego ie zwroci uwagi. Zreszta - wystraczy zeby sie dziewczyna ubrala niezgodnie "z trendami" i wyszla na ulice w owym Pcimiu- bada komentarze, czesto wyzwiska. Ale Polska jest coraz blizej swiata i wszelka innośc , jesli nie jest niebezpieczna, przestanie dziwic - to idzie bardzo szybko.

Gość ...oO...
Czegoś tu nie rozumiem... Jeśli ktoś jest przeciwny aborcji,autanazji i pedaluchom to zarzuca mu sie ciemnote,zacofanie i co tam jeszcze bylo wymieniane... No skoro potraficie zyć ze świadomością,że Twój stary grzmoci Twojego starego po nocach to gratuluje otwartości rozumu oraz wybitnej inteligencji

Gość NO WAY FOR GAY!
jeśli pedały chcą mieć dzieci, to niech sobie zrobią, proste :classic_cool:

ano własnie, niestety- jeszcze kościół się do tego miesza! Ja nie mam ani ślubu ani dziecka nie ochrzciłam- i szczerze powiem, ze nie wiem, czy mam tyle siły aby testować jakosć polskiego społeczeństwa i powoli dojrzewam do cywila przed pójściem córy do szkoły.... tym razem to znowu ja ban- niestety kosciół ma wiele do tego! A, że prawdziwy polak to katolik (jak mawiał klasyk) to jest jak jest. Gdyby było inaczej już dawno mielibysmy legalizacje zwiazków partnerskich! Zauważ ile jest zawsze gadek nawiedzonych jakie to będzie złe, ze prawdziwa rodzina to ta uswięcona przez Boga i inne pierdy!

Gość ban idąc twoim tokiem
myslenia to nigdy sie nic nie zmieni bo na wszystko jest za wcześnie a społeczeńśtwo nie jest gotowe właśnie dobrze, że sa parady, że coraz wiecej ludzi sie ujawnia, w ten sposób spoleczeństwo sie oswaja i staje bardziej tolerancyjne a temat powszednieje

Gość abcdefgkobieta
jakbym sama była takim dzieckiem to wolałabym być wychowywana przez dwóch tatusiów niż w domu dziecka (zero opiekI) lub przez totalną patologię, gdzie ojciec bije matkę i dzieci, leje się alkohol i dziecko też nie ma praktycznie nic. co do adopcji... tu nie jestem pewna czy to takie słuszne, ale można by zacząć np od pozwolenia na adopcję dzieci w pewnym wieku, starszych i bardziej świadomych (np powyżej 8-10 lat).

Gość ja lubie garnier
No skoro potraficie zyć ze świadomością,że Twój stary grzmoci Twojego starego po nocach to gratuluje otwartości rozumu oraz wybitnej inteligencji a co jest niby szlachetniejszego w tym że stary grzmoci starą?? robia to w tym samym celu ( oczysice oproczy tych stosunków w celu poczęcia, wiadomo że to nieliczne)

Gość ew234wr
"tak jak szkodza te cale parady równośi" A ja wam powiem, że widze z obserwacji, że te parady nie szkodzą. Tak sie tylko wydaje, powodują agresję pewnych frustratów ze skrajnej prawicy, ale... Ja w moim miescie- jak była pierwszy raz taka parada- to skończyło sie na tym że gejów pobiła policja. SErio. Na drugi juz rok, policje wyedukowano, i teraz są mądrzejsi o tyle, że wiedzą, iż geja nie nalezy bic, tylko ochraniac.:p Parady w moim miescie są coraz bardziej spokojne, przychodzą nawet ludziez dziecmi, nie tylko geje, co popierają ich prostesty. Kolejna sprawa: taka parada wzcieca wokół tego jakiś szum, często są dyskusje jak teraz. A jak ktoś juz napisał, najgorsza sprawa jest totalna ciemnota naszego społeczeństwa. Ludziom nawet trzeba tłumaczyc że gej nie jest pedofilem, kosmitą, itp. A mozna to zrobic np. przy okazji parady.

edukacja w szkole, w mediach nie mowic ze geje lesbijki sa super i trza ich lubic. nie. zmusznaie do lubienia czegoś nawet do tolerowania czegos wywowuje odwrotną reakcje ... jak zawsze gdy ktos do czegos zmusza co jest? opór. nawet jak ów ktos ma racje. nie mówić że super ze lubic. ale tlumaczyc że NIE WOLNO DYSKRYMINOWAC, ZE SA TACY LUDZIE I NIE SĄ SZKODLIWI itd itp w efekcie takich zabiegów z czasem ludzie przywykną i będzie klimat by zmieniać prawo np dając mozliwosc gejom i lesbijką adoptować dziecko. na razie nie ma sensu!!!!!!

Gość ...oO...
No właśnie takie zryte berety starają sie "unormalnić" na siłę patologie. Jeszcze chwile i zoofile bedą odpierdalać parady,bo by sobie pieska poruchali. Kto mu zabroni kochać Arozka?

Gość ...oO...
mój Azorek co wieczór rucha mnie w odbyt :)

rozumiem ,ze w waszym przekonaniu geje to tylko i wyłącznie ludzie sukcesu , wierni , lojalni i kochając sie do grobowej deski , bez nałogów ? Ciekawe , że zawsze geje są przedstawiani jako " normalni ludzie " ale jakoś nikt nie napisze ,ze skoro są normalni to śa też normalni w ludzkich blędędach i niedoskonałościach czyli - piją , nie pracują , zdradzają się , nie mają instynktu rodzicielskiego .... itd . itd . I rozumiem ,ze nadal uważacie ,ze dla dizcka to żadna różnica czy wychowuje je rodzina gejów nie jak z reklamy ?

metody siłowe nie są dobre moim zdnaiem bo dzielą ludzi. za czasem spoleczeńśtwo przywyknie , tak smao jak dzis murzyn w warszawie nie wzbudza sensacji tak samo geje i lesbijki w przyszlosci będa mogli/ly razem oficjalnie isc ze swoim dzieckiem na spacer

Gość przecież w domysle chodzi
o normalna parę homoseksualną, jako opozycje do hetero ale patologicznej, wiadomo, ze nie dla adopcji gdy para homo tez jest patologiczna

15:50 [zgłoś do usunięcia] allium rozumiem ,ze w waszym przekonaniu geje to tylko i wyłącznie ludzie sukcesu , wierni , lojalni i kochając sie do grobowej deski , bez nałogów ? Ciekawe , że zawsze geje są przedstawiani jako " normalni ludzie " ale jakoś nikt nie napisze ,ze skoro są normalni to śa też normalni w ludzkich blędędach i niedoskonałościach czyli - piją , nie pracują , zdradzają się , nie mają instynktu rodzicielskiego .... itd . itd . I rozumiem ,ze nadal uważacie ,ze dla dizcka to żadna różnica czy wychowuje je rodzina gejów nie jak z reklamy ? alium kotku nie skumałąs.. mowa jest powyzej o adopcji a proces adopcyjny jest w polsce baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ostry i takich gejów jak opisałąś zdyskwalifikowanoby na wstepnym wywiadzie środowiskowym... w ogole teza jest debilna. i pytanie glupie teraz sobie o tym pomyslalem "lepiej żeby dziecko bylo wychowywane przez narkomana czy alkoholika:" "lepiej żeby dziekco było wychowywane przez księdza czy prostytutkę" itd itp:O

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
no dobra, a jak mamy sytuację, jest sobie małżeństwo, rodzice giną w wypadku, dziecko zostaje sierotą, jedyną rodziną dziecka jest brat matki. I on się decyduje to dziecko adoptować i wychowywać. Jest tylko jeden szkopuł, ów wujek jest gejem. Ja bym wolała żeby moje ewentualne dziecko wychowywał mój nieistniejący brat gej niż jacyś obcy ludzie.

Gość manio ciekawski=)
Z definicji para homoseksualistów jest patologiczna, jako wychowawcy dzieci.

Tym razem to znowu ja + ban x2 skarbie , nie rozmawiamy to o przepisach istotnych dla przebiegu adopcji ale o społecznych odczuciach zwiazanych z przedstawianymi przypadkami . Trudno jest przecież rozpatrywać każdy przypadek indywidualnie i jeszcze odnosić isę do podjętych decyzji .

Gość ...oO...
Jedzie dwóch pedałów Cinquecentem. W pewnym momencie z naprzeciwka wyjeżdża im czarne BMW. Dochodzi do zderzenia, a że koksy z BMW w bagażniku miały trupa, były zmuszone dogadać się z pedałami. Obie strony wychodzą z samochodu po czym jeden z pedałów widząc uszkodzenia mówi: - O kurczę cały przód roztrzaskany....Jerzy, dzwoń na policję! - Ale Panowie może to jakoś załatwimy? - Jerzy, dzwoń! - Myślę że 500 zł powinno załatwić sprawę - Nie ma mowy! Jerzy dzwoń! - No Panowie, bądźcie wyrozumiali, 1000 zł i nikt nic nie widział i nie słyszał. - Wykluczone sprawą zajmie się policja! - A to chu* wam w dupę! - Zaraz, zaraz, Jerzy nie dzwoń! Panowie chcą negocjować.

Gość tSSunamii
" [zgłoś do usunięcia] az takie debile z was???? k**wa mac, przeciez homoseksualizm nie jest choroba i nie mozna sie nim zarazic!!! poziom ciemnoty dzisiejszych Polaczkow jest przerazajacy... zacofane buractwo, matko i corko, litosci..." no proszę......... widać są u nas w kraju priwiślańskim tacy światowcy, że podważają badania statystyczne światowej opinii psychologów/statystyki policyjne. a ich pojęcie na temat orientacji jest tak wielkie, iż nie kleją nawet, że orientacja nie jest czymś takim na stałe wbudowanym w człowieka, ale po części czymś elastycznym, mającym wachania to w jedną, to w drugą stronę, a niepośredni wpływ mają na to pewne czynniki.. na przykład wcześniej przytoczone: "Wykorzystywanie seksualne w dzieciństwie może mieć wpływ na orientację seksualną w życiu dorosłym. 47% homoseksualnych mężczyzn i 22% homoseksualnych kobiet było homoseksualnie molestowanych w dzieciństwie (w odniesieniu do 7% mężczyzn i 1% kobiet heteroseksualnych). źródła: Eskin M., Kaynak-Demir H., Demir S. Same-sex sexual orientation, childhood sexual abuse, and suicidal behavior in university students in Turkey. „Archives of Sexual Behavior. 34 (2), s. 18595, kwiecień 2005. doi:10.1007/s10508-005-1796-8. PMID 15803252. Wilson HW., Widom CS. Does Physical Abuse, Sexual Abuse, or Neglect in Childhood Increase the Likelihood of Same-sex Sexual Relationships and Cohabitation? A Prospective 30-year Follow-up. „Archives of Sexual Behavior. 39 (1), styczeń 2010. doi:10.1007/s10508-008-9449-3. PMID 19130206. ale światowe ciotki z piździdołka, zaczytane w Naj, czczące dennych przykurczów pokroju biedronia itp. i tak wiedzą lepiej :P

skarbie, o odczuciach społęcznych nawet osób będących za lekalizacją związkó partnerskich homo i są negatywne. to fakt. ale w kontekscie prawa do adopcji nie ma znaczenia że są geje dobre i zle , ze porzadne i cpuny czy zlodzieje bo proces adopcyjny tych zlych i tak wykluczy (w teorii ma wykluczyc) tak smao jak podobnych ludzi hetero. więc mówimy jedynie o dobrych gejach bo tylko dobre ggeje dostałyby w przypadku zmiany prawa mozliwosc adopcji dzieci czyz nie????

Gość ew234wr
słowo patologia oznacza z greki "cierpienie". Czyli dziecko musiałaoby cierpiec w takiej rodzinie jakoś znacznie bardziej, niz inne dzieci, żeby to okreslac słowem patologia Ja uwazam, z tej definicji, że dziecko moze by i cierpiałao, ale nie z uwagi na patologiczną rodzinę, co na patologiczne społeczeństwo.

Gość chodzi o to, że zasada
powinna być taka, że dziecko moze wychowywać/adoptować dwójka ludzi tworzących normalny związek oparty na szacunku i miłości a orientacja sexualna tych osób jest drugoplanowa i nieistotna

Gość ew234wr
że dziecko moze wychowywać/adoptować dwójka ludzi tworzących normalny związek oparty na szacunku i miłości a orientacja sexualna tych osób jest drugoplanowa i nieistotna to by 5 % obecnych rodzin mogło miec dzieci :p