Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alaaaa93

co wybrać

Polecane posty

Gość Alaaaa93

Jestem tegoroczną maturzystką. Zastanawiam się na jakie isc studia. Dostałam się na prawo na Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu i Biotechnologię w Szczecinie. Co lepiej studiować?

Gość kot_odwrócony_ogonem
a co chcesz robić?

Gość Alaaaa93
Nie wiem. Bylam na profilu humanistycznym , zdawalam historię. Ale matma poszla mi dobrze, dlatego się dostalam i na tą biotechnologię. Kurde... mam chęć na tą biotech ale boje sie ze sobie nie poradzę, ze względu na mój licealny profil

Gość Alaaaa93
Dodam ze biologią sie interesowalam, i na podstawie mialam bardzo dobre wyniki. Gorzej z chemią gdzie nauczycielka juz dawno powinna isc na emeryturę

Gość yyyghjn
hmmm prawo jest bardzo fajne tylko trzeba się nastawić na to że przez 5 lat gdyby ktoś chciał dorobić w zawodzie to z bardzo małymi zarobkami. Potem 3 lata aplikacji i nakład pracy do zarobków nadal niski. Potem przeważnie ląduje się w sądach, kancelariach, korporacjach a więc jakiś czas zabiera zrobienie kariery. Generalnie największą fazę rozwoju prawnicy mają w wieku 35-40 lat często zakładając swoją działalność. Ale to tak generalizując w dużym stopniu a jak wiadomo nie każdy patrzy tylko na pieniądze. Biotechnologia. Wydaje mi się że warto mieć upatrzony cel takich studiów. Generalnie dobrze iść na studia na politechnice z wiedzą jaki zawód chce się potem wykonywać. Kierunku bliżej nie znam, mam 2 znajomych na tych studiach jeden przejął gospodarkę po ojcu a drugi studiował 7 lat i myśli żeby jednak robić inny kierunek.

Gość Paulinna
ja jestem po prawie na uniwersytecie wroclawskim, ale to skonczylam 5 lat temu, teraz dopiero skonczylam aplikacje radcowskie, zarobki sa fajne, majac patrona mialam duzo ofert pracy, szkoda tylko ze to tak dlugo trwa... teraz z praca jest ok

Gość Alaaaa93
Mysle tez o Oxwordzie, ale zupełnie anglika nie znam :(

Gość Alaaaa93
No i wlansie ta dlugość kształcenia prawa mnie chyba najbardziej przeraża. Ale dziękuje za odpowiedz :)

Gość Alaaaa93
Z Oxfordem to podszyw. Za bardzo boję się fizy, chemi itd chyba zostaje mi to prawo ;)

Gość Paulinna
chociaz uniwersytetu w Toruniu nie polecam

Gość Alaaaa93
Dlaczego, chodzą pogłoski ze jest calkiem niezle

Gość Alaaaa93
Dostalam się wlasnie tam i na UWM na Szczeciński teraz czekam na wyniki ze Śląskiego. Na Wrocławskim jestem 100 na liscie rezerwowych

Gość efrewe4
ja tez slyszalam ze Uni w Toruniu nie jest zbyt dobry, podobno liczace sie uniwersytety to w warszawie, uj, we wrocku i poznaniu