Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unapalomablanka27

Moja ciąza obumarła

Polecane posty

Gość unapalomablanka27

wczoraj trafiłam do szpitala po lekkich brunatnych plamieniach, powinnam byc w 11 tyg ciazy, rozwoj zarodka zatrzymał sie na 8 tygodniu:(, dostałam 3 tabletki poronne jednak poronienie nie nastapiło, a tylko lekkie krwawienie, dzis rano miałam zabieg łyzeczkowania pod narkoza. Jest mi bardzo ciezko i trudno:( nie wiem co było przyczyna, wydawało mi sie ze jestem silna kobieta. Dostałam 2 tyg zwolnienia od pracy zeby psychicznie i fizycznie wrócic do sił, nie wyobrazam sobie tcyh spojrzen w pracy:( i tego wspołczucia wszem otaczajacego....Powiedzcie po jakim czasie wszytsko wroci do normy i kiedy mozemy zaczac sie starac? mam 2 tyg by zgłosic sie po wyniki badanai histopatologicznego i kontrolna wizyte u lekarza.... czy wy tez braliscie zarodek do pochowania? nie zrobiłam tego, uwazam ze jeszcze bardziej by to odbiło sie na mojej psychice i wszelkie te formalnosci zwiazane z zarejestrowniem zgonu czy tez wystapieniem do Zusu o zasiłek pogrzebowy - nie wiedziałam ze nawet tak jest....

Gość czy ty dziecko wiesz jak
wygląda 8 tyg zarodek? Jak pestka jabłka dokładnie. Ja zaczęłam krwawić w pracy,na nocnej zmianie dokładnie,na bieliznie znalazłam właśnie taką brązową pestkę(dokładnie taka jak od jabłka)--do dziś pamiętam ten widok. ja poroniłam w 8/9 tyg. Potem miałam łyżeczkowanie jamy macicy,miałam psychiczny dół nkilka miesięcy. po 2 misiącach zaszłam w druga ciążę i teraz mam juz11 letnia coreczkę. Jeszcze teraz zdarza mi się myslami powracać do tamtego dziecka.

Gość on_bez_pseudonimu
połóg jak po ciąży, jak minie można starać się o następne... Trzeba było to omówić z ginem...

Gość unapalomablanka27
gin wspominała ze od 3 cyklu, zastanawia mnie fakt czy rzeczywiscie sie juz tak udaje... widziałam zarodek jak wyglada w tym tygodniu....

współczuję Ci dokładnie rok temu miałam zabieg na podobnym etapie ciąży wejdź na poronienie.pl tam jest dużo informacji przytulam ❤️