Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała chmura

Jak stara musi byc osoba, żeby jej ustąpić miejsca w autobusie?

Polecane posty

Gość mała chmura

Ja chyba tylko trzęsącym się babciom o lasce, jeżeli siedze z brzegu. Ale widzę, że ustępują tez osobom w wieku ok. 50 lat. Z jakiej racji? Przecież to młode jeszcze i stac może.

Gość malakotka
To nie zależy od wieku osoby "starej", tylko od dobrego wychowania naszej młodzieży. Np kobieta, która 7 godzin przestała za sklepową ladą, nawet jak ma 30 lat, marzy tylko o tym, żeby dać nogom odpocząć. A to łatwo zauważyć

Gość marianna pe *
do 65 nie ustepuj jedynie ciężarnym wszak tusek im pracować każe

Gość mała chmura
Ale osoba w wieku 25 lat tez wraca z pracy i jest zmęczona jak ta co ma 50. I juz jej się nie należy miejsce siedzące?

Gość darmozjady po 60r.z
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5278478 przeczytaj sobie ten temat ja zauważyłam, że o miejscówki najcześciej domagają się nie starsi ludzie takie starowinki tylko powojenne kurwiska koło 50-60 lat :O zwykle zdrowe i bezczelne, które pozniej zajmują miejsce u lekarza...

Gość darmozjady po 60r.z
dużo chętniej ustąpiłabym miejsca jakiejś młodej dziewczynie np.z liceum, bo wiem jak to jest..np po wuefie, cieżkie ksiązki albo okres i 7 lekcji... a te stare kurwy z menopauzą to co chcą? oczywiście nie obrażam tu uczciwych,dobrych kobiet które pracują a nie tylko szukają miejsca gdzie by posadzić dupsko i sie panoszyc

Gość marianna pe *
kobiety na poziomie maja własny samochód dyskusja dla plebsu

Gość guwnoo
ku.rwa ale jestes tepa zaczarowana a jak ma 49 to juz nie ? jak rozrozniasz 49 odz 50 ?

Gość mam 49 chyba bym się
wściekła jakby ktoś w komunikacji miejskiej ustapił mi miejsce !!!!

Nooo...wszystko zależy od okoliczności...czasami młodsza osoba może być bardziej zmęczona niż ta starsza. Np po będąc po pracy, gdy ta druga strona może przesiedziała na plotach u koleżanki pół dnia...ale fakt faktem, te naprawdę starsze osoby są bardziej życzliwe i często same nie chcą siadać, tłumacząc niejednokrotnie, że młodym też jest ciężko.

Gość jhsnb
miejsca ustepuje się ludziom chorym , kobietom w ciązy i starcom .

To sie widzi i czuje kiedy ustąpić - zgadzam się :)

Gość ustepuje sie:
kobietom ciezarnym kobietom z dzieckiem niewidomym, niepelnosprawnym wgl i trzesacym sie dziaduniom i babuniom poza tym to tylko jak widac, ze ktos ledwo na nogach stoi, pot zimny sie z niego leje i wgl zaraz padnie

marianna pe * - bardzo mądra jesteś, bardzo...a jak ktoś nie ma prawka?

Gość mallolona
ja nie wiem czy z tym plebsem w komunikacji, to ironia czy ktoś tak serio. mieszkam w Zurichu- nikt tu nie jeździ samochodami, bo miasto stawia na transport publiczny, nie ma parkingów i w ogóle kierowca ma trudny żywot. no i nie wiem dlaczego, dla niektórych samochód to jest symbol luksusu- w czasach, w których w każdym gospodarstwie domowym po 2 auta- jakby tak wszystkie te graty wyjechały na ulicę, to by wszyscy stali w miejscu

Gość triu
ja ustępuję kobietom w ciąży (chociaż często zastanawiam sie czy to ciąża czy otyłość) niepełnosprawnym staruszkom (po których widać, że naprawdę ledwo stoją, a nie odpicowanej babci na obcasach, która wraca z randki) jak widzę, że ktoś ledwo stoi chociaż np. denerwuje mnie jak ustąpię miejsca babce w ciąży, a ona każe swojemu drugiemu dziecku na nim usiąść :/ albo jak zawsze staram się ustępować miejsca, a kiedy sama mam wrażenie, ze za chwilę naprawdę zemdleje (okres) to nikt nie ustąpi

Gość wg standartow kafe
po 30 bo to już starowinki nad grobem, wg jakieś tam na górze ustap licealistce po 7 lekcjach ( oczywiście ciężśżych niż 8 godzin na nogach w sklepie albo na produkcj), ____Ustępuj wszystkim xd

Gość powiem wam, że
ja jak nie jestem zmęczona i nie czuje się źle, to pytam każdej starszej osoby czy chce usiąść.