Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filip0345

Moja dziewczyna jest w ciąży

Polecane posty

Gość Filip0345

Mam 23 lata moja dziewczyna 19 spotykamy się od 3 lat..Tydzień temu dowiedzieliśmy się że jest w ciąży..kompletny szok zawsze się zabezpieczaliśmy.Ja studiuje ona w tym roku miała również zacząć w tym tygodniu dowiedziała się że dostała się na wymarzone studia a tu ciąża..:(Usunięcie czy oddanie dziecka nie wchodzi w grę..Najgorsze jest to że zerwała ze mną kontakt nie odpisuje na smsy nie odbiera telefonów byłem nawet kilka razy u niej w domu (matka zawsze twierdziła że jej nie ma). Nie wiem co robić kocham ją bardzo wiem że dla niej to szok tak samo jak dla mnie..Boję się że może zrobić coś głupiego ;/

Gość aoslomandina
wiesz mozna usunac, pod amsterdamam, czy w niemczech, niedaleko granicy za ok 400 a moze taniej. W klinikach sa mili ludzie i wiele osob polskojezycznych. Musisz pogrzebac w necie. Jest tez strona women on waves z radami o usuwaniu ciazy. Mozna tez tam sie dowiedziec o abletkach na poronienie.

Gość aoslomandina
wiesz mozna usunac, pod amsterdamam, czy w niemczech, niedaleko granicy za ok 400 a moze taniej. W klinikach sa mili ludzie i wiele osob polskojezycznych. Musisz pogrzebac w necie. Jest tez strona women on waves z radami o usuwaniu ciazy. Mozna tez tam sie dowiedziec o abletkach na poronienie.

Gość Filip0345
Już mówiłem usunięcie nie wchodzi w grę...nie zabiję swojego dziecka

Gość triu
ja pie.. juz jakas pusta cizia Ci doradza... nie sluchaj takich su..k Twoja dziewczyna jest pewnie teraz zagubiona. moja rada: kup kwiaty, pierscionek (nie musi byc drogi), mamie daj kwiatki i blagaj o spotkanie, a dziewczyne popros o reke. to jej da poczucie ze nie masz zamiaru unikac odpowiedzialnosci i wszystko wroci do normy :)

Gość Arnikaaaaaaaa
Daj dziewczynie trochę czasu. Dla niej to wiele trudniejsza sytuacja niz dla ciebie. Nie poddawaj sie. Pisz jej codziennie smsy. Napisz jej ze ja kochasz i ze dziecko tez. Pierwsza sie odezwie. Niech sobie pouklada wszystko. Teraz wydaje wam sie ze to źle ze ciaza akurat teraz bo plany, marzenia itd ale dziecko to najwieksze szczescie na swiecie :) Dacie sobie rade. I gratuluje podejscia. Widac ze jestes odpowiedzialnym facetem. Napewno bedzie dobrze. Uszy do góry.

sprobuj ja jakos odnalezc i porozmawiac z nia ,moze ona jest w szoku i nie wie sama co ma robic wiesz tu wymarzone studia ,tu co innego,a teraz dziecko tym bardziej ze jestescie bardzo mlodzi.moze teraz potrzebuje sie zastanowic co ma zrobic,moze mysli tez co ty o tym sadzisz i boi sie ze moze nie podolacie w takiej sytuacji.

Gość Filip0345
Dzięki za wszystkie rady:) nie może to do mnie dotrzeć jeszcze że będę ojcem:).Napisałem setki wiadomości że ją kocham że wszystko będzie dobrze że jakoś sobie poradzimy..narazie cisza :(

Gość to sie zastanow b
to sie zastanow bo niebawem twoja dziewczyna zamieni sie w krowke ze studnia zamiast pochwy i cycami do pepka i oboje utoniecie w pieluszkach i zycie sie Wam skonczy, ale zacznie finansowy koszmar i zacznie doskwierac brak czasu. Nie rozumiem ludzi ktorzy widza w dziecku problem ale nie chca usunac plodu... sg..

To nie tragedia jak był sex to jest ryzyko ciąży antykoncepcja nie jest 100 % Zawsze można oddać dziecko jak się nie chce. Tylko go nie mordujcie typu wyrzucę go stawu, zakopie w dole w zsypie pod torami lub aborcja.

nie sluchaj glupich rad,po prostu narazie nie dociera ale juz wkrutce dotrze,a twoja kobieta nawet jak sie troche powiekszy to itak bedzie piekna i nadal bedzie ci sie podobac ,uwierz mi,glowa do gory teraz zajmij sie twoja dziewczyna potem jakos wszystko samo sie ulozy .powodzenia i duzo szczescia wam zycze. =)

Gość Arnikaaaaaaaa
Rozwalił mnie tekst o krowie... HaHaHa :):):) Moze przytyje 20kg ale to bedzie jej najpiekniejsze 20kg w zyciu i dla ciebie tez. Jakis głupek napisal chyba ten tekst. A rodzice wiedza juz o ciazy? Jesli nie to porozmawiaj z jej mama. Moze byc trudno ale napewno wesprze córke i udowodni ze ,,nie taki diabeł straszny....''

Gość aoslomandina
a ja mowie ze aborcja we wczesnej ciazy to nic zlego, bo plod to nawet w 1/100 nie jest jeszcze noworodek. W Polsce to zabojstwo z premedytacja bo kosciol tak powiedzial, ale to nie tak. Musisz z nia pogadac, moim zdaniem jak macie zamiar ciagnac to dalej a po porodzie oddac to to nie ma sensu. Tez bym sie zalamala ciaza, w sumie juz bylam zalamana. Usunelam jeszcze w pierwszym miesiacu. I jakos nie przyszedl o mnie diabel i mnie nie zjadl. Mam sie dobrze. Kurde szkoda mi Was bo mlodzi jesescie

Gość Filip0345
Wielkie dzięki za te komentarze :)Wiem że to nie jest tragedia..ale jednak cały świat wywraca się do góry nogami i trudno się z tym pogodzić.Zdaje sobie sprawę że ona jest w dużo gorszej sytuacji niż ja marzyła żeby dostać się na ten właśnie kierunek studiować podróżować ..

3 lata z nią chodziłeś plus dla ciebie przynajmniej nie znałeś jej 3 godziny, 3 dni czy tam 3 miesiące i bach ciąża. Masz porządną dziewczynę i stałą w uczuciach rozumiesz mnie o , co chodzi. Poradzicie sobie trzymam za was kciuki. Napisz mi kiedy się urodzi się dziecko w jakim miesiącu. Jak będzie dziewczynka będę zaszczycona jak dasz moje imię :)

Gość Filip0345
Z tego co wiem nikt jeszcze nie wiem ani jej rodzina ani moja :)trzeba będzie to załatwić

zalatw to ale lepiej jakbyscie to razem z twoja dziewczyna porozmawiali z rodzicami bedzie wam razniej a przedewszystkim twojej kochanej .

Jakąś przeżyją tyle czasu ze sobą chodzicie tylko nie dajcie się wmanewrować w szybki ślub. Poczekajcie z tą decyzją po urodzeniu dziecka.

Gość papuzkaaa
Trzeba sie bylo zabezpieczać..

Mam plan zróbcie w sobotę kolacje dla twoich i jej rodziców wtedy po niej powiedzcie ,że spodziewacie się dziecka za parę miesięcy. :)

Gość bierbierbbrevj
katjaa jestes chyba bardziej podjarana niz filip. meczarnia do konca zycia - faktycznie powod do radosci

Gość Filip0345
Ze ślubem na pewno nie będziemy się śpieszyć :) Napisała wiadomość że wszystko u niej w porządku musiała to wszystko przemyśleć jutro się spotykamy :)

dobry pomysl z ta kolacja,wyobrazcie sobie ze moja szwagierka miala 18 lat jak zaszla w ciaze i przez 9 mies,az do dnia porodu nikt o tgym nie wiedzial a mieszkalo w domu 6 osob nikt nie zauwazyl,pomyslcie co sie dzialo w dniu porodu jak sie rodzina dowiedziala ,masakra byla.

Gość Filip0345
Pomysł z kolacją całkiem fajny :)dzięki Katjaa

Gość Filip0345
Na pewno aż tyle zwlekać nie będziemy z powiedzeniem wszystkim o ciąży :)

Gość Natanix
To gościu w mojej parafi byś ślubu nie dostał, lub musiał być zabulić 3000zł "kary"! a dziewice dostają ślub za darmo! Podbno mają zaostrzyć przepisy Kościelne tak aby panny z dzieckiem i niedziewice ślubu nie dostowały!!