Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie-Mila

Podcieranie tylka

Polecane posty

Gość Nie-Mila

Moje dziecko nie potrafi sie dobrze podetrzec, gdy zrobi kupe a ma juz 4 lata. Zawsze ma jakis slad na majtach. Wiec sama ja podcieram teraz. Bo mam dosyc przebierania tych brudnych majtek. Mam do podcierania w lazience i papier i chusteczki nawilzane-i mala wezmie jedna chusteczke albo maly kawalek papieru i sie podciera, ale byle jak. Jak ja nauczyc?

Gość Nie-Mila
Podnosze :)

Gość Nie-Mila
Mala dopiero od wrzesnia idzie do przedszkola. I chcialabym, zeby potrafila sie dobrze podetrzec. Syn mojej szwagierki to do 8 roku zycia nie umial i wolal babcie albo mame. A w szkole to wstrzymywal i czekal do przerwy, zeby wyjsc do domu (mieszkaja naprzeciwko szkoly) albo do konca lekcji :/ W sumie pamietam, ze jak ja mialam 4 lata, to tez nie zawsze sie dobrze podcieralam-bylam w szpitalu i pamietam jak pod zlewem pralam sobie wieczorem majty :P

Gość Nie-Mila
:)

Gość i co w tym dziwnego?
Ja swojego 4 latka też podcieram bo on nie potrafi tego dobrze zrobić. Poprawiam po nim. Natomiast 6 latek świetnie sobie radzi sam już od dluższego czasu. Każde dziecko jest inne. Nauczy się w końcu. Pozwalaj mu samemu a potem popraw.

Gość gxjjvjkvncxhd
po prostu ćwicz z nią jak zrobi kupę to pokaż jej jak to zrobić, ile papieru i niech trze samą a ty patrz i mów czy dobrze

Moja znajoma ma syna 7 lat i tez zawsze mame wola w szkole trzyma, bo jak mowi jemu raczki nie moga smierdziec

Gość no ale rączki się
myje bo korzystaniu z WC. To też trzeba dzieciom powiedziec!

Gość Nie-Mila
Mala wie,ze trzeba raczki umyc. Ale podciera sie zle, do tego jak zaczelam ja poprawiac, to juz nie chce sama probowac :( Mowi, ze mam zrobi to lepiej... A nie poprawialam jej ze zloscia i nie komentowalam.

Gość Nie-Mila
Kiedys bylo inaczej, jak ja mialam te 4 lata i bylam w szpitalu to nikt ze mna do lazienki nie chodzil, jak sie zle podtarlam, to chodzilam z bruzda na gatkach, wieczorem sie mylam i pralam gaciory w zlewie :P Pamietam to jak dzis. Dlatego myslalam, ze taki 4-latek, zwlaszcza jak chodzi do przedszkola, to powinien umiec sie podetrzec. Chociaz corka sasiadki ma 8 lat i ostatnio jej kibel zapchala papierem-cala rolke zuzyla do podtarcia...

Gość karolinapoznańpl
A wy dupci nie myjecie dziecom po kupie??? błagam...

A tymi mokrymi chustkami też źle robi? Jak moi sie uczyli mialam takie chusteczki z rossmana ze smokiwem, czerwone. Je mozna do wc wrzucać bo sie rozpuszcają. Te zwykle dla dzieci trzeba do kosza bo zatkają odplyw. Tymi chusteczkami jest latwiej. Musisz z nią pogadać ze ma się sama nauczyć bo jest już duża ;) I ze mama z nią wszedzie chodzić nie bedzie i podcierać pupy. Powiedz zeby to robilą dokladnie bo inaczej ją bedzie pupa bolała. Pokaż kilka razy jak ma to zrobić i tyle. No i że ma po kazdym wkorzystaniu z wc umyć rece (tez polecam rossmana i piankę truskawkową dla ksiezniczek. Moi w tym kochają myc lapki) Myślę ze jak kilka razy jej wyjaśnisz i pokazesz to zalapie.

Gość Nie-Mila
wiosenna-dzieki za rade. Ja mam nawilzane chusteczki, ale mala sie denerwuje za szybko, ze nie umie.

Gość gość
Przedszkole to nie zlobek, jedynie pomoc wychowawcy moze z wlasnj woli wytzrec tylek dziecku, ale 3 latek jzu powinien byc uczony, nie wpadlas nigdy na to??

Gość gość
znowu kolejny ten sam temat!masakra po co odswiezacie ten sam temat po kilka razy!