Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamillaka

Już nie mam siły - facet bez pracy

Polecane posty

Gość Potulna
To jest twój problem.Facet gdyby ruszył dupe by zanlazł pracę. Ludzie są rozleniwieni,liczą na drapane! Ciekawi mnie skąd maja kasę na codzienne picie już od godz.5 rano?

Gość kamilaka
dziś kolejna paranoja - mamy iść na impreze u wspólnych znajomych, urodziny przyjaciółki powiedział , że kupi alkohol okazuje się właśnie teraz , że nie ma pieniędzy - kupiłam prezent, zrobiłam ciasto i nawet alkohol będę musiała sama kupić - gdyby chociaż powiedział wcześniej, ze nie ma pieniędzy cup of red tea dokładnie też mi mówi jak bardzo mnie kocha itd sir Maniek nie porównuj - pracuję, stresuje się o wszystko też chciałabym odpocząć posiedzieć w domum pogapić się w tv albo w komputer, nadmieniam, że mój facet jest lepiej wykształcony - ja studiów nie skończyłam on owszem Ponadto on chce mieć nawet dziecko - jakie dziecko ?? mam iść w ciąży z dzieckiem pod dworzec żebrać? naprawdę nie wyrabiam już, kocham go ale miłością się nie utrzymamy

Gość dddddddd
idź bez niego

Gość kurek...
tak ciezko zrozumiec ze nie mozna znalezc pracy?

żadnej? nawet dorywczej jak się jest facetem? lepiej siedzieć na utrzymaniu baby ? nie wstyd?!

Gość kurek...
to kobiety pozabieraly facetom stanowiska, a teraz nazywaja ich nieudacznikami

Gość wredniucha
autorko - nic dobrego z tego związku dla ciebie nie wyniknie

Jest lato czyli sezon a on nie ma pracy??? cHYBA TYLKO LENIUSZKI W LECIE NIE MOGA ZNALEZC pracy bo jak ktos chce pracowac to bedzie pracowac.

bardzo fajnie jest siedzieć w domu i tłumaczyć się, że nie pracy... hehe Dotyczy to zarówno kobiet jak mężczyzn. Jest to po prostu zwykły egoizm. Rozumiem, gdy nie pracuje mama, bo wychowuje dzieci, ale facet????? Masakra!!! Bez ambicji! jak ktoś chce pracować, to zawsze coś znajdzie. Polecam art. NA kasie w Biedronce. http://nowabea.wordpress.com/2012/07/03/na-kasie-w-biedronce/

Gość kurek...
no jasne a pozniej sie kobiety smieja ze facet pracuje na kasie i malo zarabia

Gość kurek...
lepiej nie pracowac niz wykonywac osmieszajaca faceta prace kasjera

Gość Z ta kasa w Biedronce to nie
prawda, ze tam latwo znalezc. To znaczy, jesli ktos jest bez doswiadczenia zadnego i z wyksztalceniem podstawowym - moze tak. Ale jesli sie okaze ze ktos ma mgr i pracowal w zawodzie, moze zapomniec o szansy na prace na kasie w Biedronie.

Gość Z ta kasa w Biedronce to nie
prawda, ze tam latwo znalezc. To znaczy, jesli ktos jest bez doswiadczenia zadnego i z wyksztalceniem podstawowym - moze tak. Ale jesli sie okaze ze ktos ma mgr i pracowal w zawodzie, moze zapomniec o szansy na prace na kasie w Biedronie.

do kurek: a nie sądzisz, że facet, który nie ma żadnej pracy czuję sie zdecydowanie mniej wartościowy niż ten na kasie. A co do kasy w Biedronce - to tylko przykład z artykułu.

Gość kurek...
pracowalem na kasie i mialem sytuacje gdzie kobiety sie ze mnie nabijaly publicznie, zdecydowanie lepiej wolalem siedziec w domu

Gość kamilaka
wstyd????? swego czasu musiałam dorabiać na pol etatu sprzątając bo mieliśmy dodatkowe wydatki - on nie pracował nigdzie ... a nie wstyd facetowi, ze jego kobieta zapieprza jak bury osioł nawet jako sprzataczka ?

Gość kurek...
to jej sprawa gdzie ona pracuje, jak lubi sie ponizac

Gość musisz go zostawić, bo
jego zachowanie pokazuje jego stosunek do życia: pracy, swojej kobiety, własnej męskości. Taki człowiek, który nie odczuwa żadnego dyskomfortu w takiej sytuacji nie jest mężczyzną, na którym można oprzec zaufanie i życie. Urodzisz dziecko i zostaniesz z tym zupełnie sama. Facet bez godności, honoru, w dodatku egoistyczny i wygodny: jego kobieta prócz etatu dorabia sprzątaniem, a on nie ma z tym żadnego problemu. Gdzie tu miłość? Nie ma.

Gość musisz go zostawić, bo
"to jej sprawa gdzie ona pracuje, jak lubi sie ponizac" Masz racjęl, kurek, jej sprawa. I jej sprawa kopać w dupę takie imitację mężyzny jak jej partner i jak Ty. Autorko, wiej póki możesz, póki nie ma dziecka.

hej kurek jak możesz mówić, że gdy kobieta pracuje jako sprzątaczka, to się poniża!!! ???? Jeśli nie ma innego wyjścia, bo jej facet siedzi jak królewicz w domu, to co ma zrobić? Gdyby ona nie pracowała z miotłą w ręku, to oboje musieliby się poniżyć, usiąść pod kościołem i żebrać. Szacunek dla kobiet, które potrafią sobie w życiu radzić - w przeciwieństwie do ich mężów - honorowych nieudaczników.

Gość a w sytuacji kiedy to facet
zapiernicza a kobieta leży i pachnie macie taki sam światopogląd? (kobieta pasożyt - facet frajer)

Gość a w sytuacji kiedy to facet
"jego zachowanie pokazuje jego stosunek do życia: pracy, swojej kobiety, własnej męskości. Taki człowiek, który nie odczuwa żadnego dyskomfortu w takiej sytuacji nie jest mężczyzną, na którym można oprzec zaufanie i życie. Urodzisz dziecko i zostaniesz z tym zupełnie sama. Facet bez godności, honoru, w dodatku egoistyczny i wygodny: jego kobieta prócz etatu dorabia sprzątaniem, a on nie ma z tym żadnego problemu. Gdzie tu miłość? Nie ma." czy Wy przypadkiem za bardzo nie przesadzacie?

oczywiście, że to nie przesada Związek to odpowiedzialność za drugą osobę, a może i za trzecią i więcej, jeśli pojawią się dzieci. Jak kobieta ma sobie poradzić sama? Czy facetowi nie jest wstyd w takiej sytuacji?

Gość kurek...
mamy rownouprawnienie i kobieta rowniez moze utrzymywac sama rodzine, pozabieralyscie facetom miejsca pracy to tak jest

Jak to niby "pozabieralyscie"?! Kobieta tez ma prawo zarobic na siebie, nie tylko facet!

Oprócz równouprawnienia mamy też wolność i swobodę podejmowania decyzji, w tym decyzji o byciu samą (jeśli nie można liczyć na swojego faceta), lub znalezieniu innego (odpowiedzialnego).

Gość kurek...
to sobie szukajcie, mnie zostawila kobieta po kilku latach zwiazku bo zarabialem mniej od niej