Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewag

jak nauczyc dziecko zatrzymywania sie przed ulica

Polecane posty

nie wiem czy wlasciwe miejsce ale zapytam- dziecko po obejrzeniu krola lwa 1 i roszpunki- widzac sceny jak bohater spada i zostaje z niego mokry placek przestal sie wspinac na balkonie i inne murki- bo wie czym to grozi czy jest jakis filmik/ bajka nt wypadku ze cos/ ktos wbiegnie na ulice pod samochod i jakie moga byc konsekwencje? z eby zobaczyl/ zapamietal- i takiego numeru mi nie wywinal? bylabym wdzieczna za sugestie (bo mimoze oboje tlumaczymy- zeby ZAWSZE podal reke przy przechodzeniu przez ulice- czasami sie nie zatrzymuje a biegnie dalej- i go lapac musze ulica ruchliwa czasami- i wolalabym go nie zgarniac lopatka spod jakiejs ciezarowki :/

Gość spokojnie też śniło mi się
powtarzać do znudzenia, poważnie;) mój synek zawsze zatrzymuje się przed każdą ulicą, bo słyszał ten komunikat już tyle razy, że chyba wbił, to sobie do głowy raz na zawsze;) zatem - powtarzać, powtarzać i jeszcze raz powtarzać;)

Gość musisz mu wytlumaczyc
ze polscy kierowcy to skonczone fagasy gotowi go rozjechac tak ze by go zyletka skrobano z jezdni, byle tylko dojechac z punktu a do b w jak najkrotszym czasie nie ogladajac sie na pieszych i pasy :o

wiesz- angielscy czasami tez nie lepsi- na moje ulicy ograniczenie do 20 mph- a ten min 40 popyla- i muza na full

Gość musisz mu wytlumaczyc
na 100% imigrant, albo lokalny nastolatek, bo rasowi brytole tak nie jezdza

mozliwe- nie zawsze zdaze dojrzec kto za kolkiem ;)