Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Głupia74P

mój narzeczony ma żonę

Polecane posty

Gość radmorekvista wio
Do czego zmierza ta dyskusja ? kto jest w zyciu bez winy nich pierwszy żuci kamieniem

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Matacz nie zmieniaj nicka.l Wszyscy cię tu znają i wiedzą jaki masz problem z pisownią. Tylko ty możesz napisać "żuci" :O

Gość matacz,.,.,
aiszkaaaaaaaaaaaaaa Jeśli ktoś kogoś oszukuje tyle czasu i łamie mu serce na kawałeczki, ta druga strona nie ma obowiązku wybaczać. Może wybaczyć ale dla siebie- a potem odejść. Ale być z kimś takim? Nigdy. x popatrz co napisałas wczesniej , co z przysiega małzenską ta w kosciele składana ? co ? sie pytam !!

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Unieważnienie związku małżeńskiego- jeśli się jest wierzącym. Jeśli nie- rozwód cywilny.

Gość matacz,.,.,
tylko w wymienionych przypadakach dostaniesz uniewaznienie małzestwa , ja pisze o czyms innym, wiec jeszcze raz pytam ...co?

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Czym jest, a czym nie jest wybaczenie? „wybaczyć nie oznacza: zapomnieć zrozumieć usprawiedliwić udawać, że nic się nie stało zbagatelizować krzywdę znów zaufać zaprzyjaźnić się być blisko z osobą, która nas skrzywdziła zrobić niezasłużony prezent sprawcy krzywdy zrezygnować ze sprawiedliwej kary zrezygnować z obrony przed ponownymi krzywdami "wybaczyć" oznacza: zrezygnować z pielęgnowania urazy zrezygnować z zemsty (w tym karania samego siebie) zrezygnować z „drewnianej nogi pogodzić się z tym, że nie będzie rekompensaty za doznane krzywdy pogodzić się z tym miejscem w życiu, w którym jest się teraz http://uciekamydoprzodu.blog.pl/2012/09/08/sztuka-wybaczania/

Gość matacz,.,.,
i co mam sie temu podporzadkować ? :) bzdura !! ktos tam cos spłodził i my wszyscy sznurem ??:) jeszcze gdyby to mialo sens

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
To ma sens. Nie ma sensu tkwienie w relacji z osobą, która nas krzywdzi. To jest masochizm i świadczy o problemie jaki osoba, która to znosi ma ze sobą.

Gość matacz,.,.,
allium łazisz za mną czy to zbieg okolicznosci :)

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Biblię też ktoś spłodził, a jednak sznurem idziesz za tłumem. Jesteś głupi matacz.

nie tłumacz rzeczy trudnych do zaakceptowania i zrozumienia człowiekowi dorosłem smarkowi :) Znowu wypisywało swoim skomplikowanym życiu uczuciowym ?:D

Gość matacz,.,.,
a to teraz piszemy o byciu z osoba nieustannie nas krzywdzacą , czy o wybaczeniu komus jakiejs krzywdy, która jest w czasie przeszłym , ktora stała sie historią ...ty bładzisz :)

Gość matacz,.,.,
nie podobnego - nie ze wszystkim w Bibli sie zgadzam , znaczy sie z interpretacą jej

on nie jest głupi tylko po prostu młody :) ale ,ze młodość go uwiera to stworzył taki image :) tylko sie dzieciak gubi w szczegółach .

Gość Piotrrrek...
do: aiszkaaaaaaaaaaaaaa To ma sens. Nie ma sensu tkwienie w relacji z osobą, która nas krzywdzi. X Nie krzywdzi a krzywdziła... Teraz ma świadomośc tego co źle zrobiła. Ludzie się uczą na własnych błędach. Ty nie?

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Ty błądzisz i to od lat. Wybaczenie osobie, która nas skrzywdziła jest dla nas. Po to, żeby nie chować w sobie negatywnych uczuć, które mogą spowodować nawet nowotwór. Nie mamy obowiązku ufać tej osobie ponownie, nie musimy z nią być. "Wybaczenie może się wiązać z ponownym zaufaniem, ale nie musi. Można wybaczyć przyjacielowi, który zrobił nam jakąś krzywdę przez nieuwagę, bez złych intencji i można zaufać mu ponownie - ale też można nie łączyć tych dwóch rzeczy. Można równie dobrze wybaczyć i nie zaufać. Niekiedy spotykamy ludzi, którzy z różnych powodów nie zasługują na zaufanie. Ponowne zaufanie im, gdy już się tego o nich nauczyliśmy, byłoby nierozsądne. Dlatego nie jest konieczne łączenie wybaczania z zaufaniem, gdyż są to dwie różne sprawy, które wprawdzie mogą iść w parze, ale nie muszą. " I ja osobie, która skrzywdziła już nie ufam. Odcinam się i pozwalam jej iść swoją drogą.

Gość Kosmita z reklamy
O huj! przeczytalem początek i nawet ciekaw byłem zakonczenia ale nic juz nie rozumiem... Kto tu jest kim i gdzie jest autorka??????

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Ja nikogo nie skrzywdziłam, nie musiałam prosić o wybaczenie.

Gość matacz,.,.,
co ty pitolisz , co ma wybaczenie do zaufania ! ja nie ufam nikomu ...nikomu pozna Mamą ! nie ufam zonie , kochance , dzieciom - nie tak jak by sie wielu wydawało , jestem ostrozny i tyle , i bardzo dobrze sie w zyciu w zwiazku z tym mam . i nich mi ktos napisze ze zle ze mną :)

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Jesteś ułomnym człowiekiem matacz. Nie ma miłości bez zaufania. Od tej chwili nie odpowiadam na twoje posty.

Gość matacz,.,.,
miłosci ? sory babory , ale opisana definicja milosci w liscie do koryntian jest opisem milosci idealnej - ze tak to ujme na 100% nie wszystko jednak w takiej w dzisiejszych czasach musi wystepowac na 100% bo czym ze jest miłosc , jezeli masz podjac decyzje np. gdy cierpiacy bez nadzieji w bólu prosi Cie o eutanazje , bedziesz miłował go wiecej spełniajac jego prosbę , czy wiecej odmawiajac mu ?

Gość Piotrrrek...
Do Asiiiczzkaaaa X A mam do Ciebie pytanie. Co Ty w życiu przeszłaś? Odnoszę wrażenie, że masz podobny problem jak koleżanka, która pisała wcześniej? Rozumiesz, iż nikogo nie zmuszam do wybaczania? Rozumiesz, że tylko staram się być innym lepszynm człowiekiem, bo zrozumiałem swój błąd? Tym gorzej dla mnie że jest to najwięszy błąd mojego życia. Piszesz, że potrafisz wybaczyć tylko dla siebie. Jeśli tak jest to nie umiesz wogóle wybaczać. NIe jesteś człowiekiem. Jesteś tylko zranioną kobietą NIEPOTRAFIĄCĄ WYBACZAĆ- WYBACZANIE DLA SIEBIE TO NIE JEST WYBACZANIE Co takiego wydarzyło się w Twoim życiu? Śmiało... rozmawiamy szczerze.

Gość matacz,.,.,
komu jako matka majaca dwoje dzieci oddasz nerke jak oboje dzieci jej potrzebowac bedą - kto ja dostanie ? adam czy ewa ? i jesli dokonasz wyboru to znaczy ze to dziecko bardziej kochalaś ?

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Zdradził mnie mąż. Wybaczyłam mu, nawet zrozumiałam powody. Uczciwie podzieliliśmy majątek, życzyłam mu udanego życia i znalezienia kobiety, która będzie odpowiednia, która da mu wszystko, czego potrzebuje. 7 lat po rozwodzie, oboje z innymi partnerami, amy czasem towarzyski kontakt. Naprawdę mu wybaczyłam. Ale żyć z nim, zaufać mu bym nie chciała i nie potrafiła. Cała historia.

Gość matacz,.,.,
czyli go nie kochałas inaczej kochałas by go dalej , ale rozumiem , młodosc kiedy to sie ludzie pobierają ma to do siebie ze myla milosc z zauroczeniem i fascynacją .

aiszkaaaaaaaaaaaaaa jestem pod wrażeniem twojego wyważenia i właściwego pojmowania wybaczenia . Wybaczenie nie jest furtką , która ise otwiera na automatycznie wypowiedziane " przepraszam " .

Gość matacz,.,.,
a ten twój partner to z odzysku , czy stary kawaler , ile kobiet oszukał przed toba zanim sie poprawił -ach nie !! swiety był :)