Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas choroba!!

moje dziecko ma goraczke pomocy

Polecane posty

Gość jakas choroba!!

mamy pomozcie mi, moja cora dostala goraczki dalam jej ibufen, moja corcia siedziala i nagle zrobila sie zimna, zaczela sie trzasc miala zimne raczki i nosek.przytulilam ja okrylam koldra i zasnela, kiedy ja przekladalam do lozeczka znowu zaczela dygotac, okrylam ja mocno koldra i kocem.czy dobrze zrobilam? co sie dzieje pomocy.

Gość jakas choroba!!
moja corcia ma 2 latka.

Gość mogepomocccc
mierzylas temperature? ile miesiecy ma dziecko?

Gość jakas choroba!!
nie mierzylam goraczki, odrazu dalam lek na zbicie, ale miala ciepla glowke;/ corcia ma 2 latka

laska - nie zbija się temp. bez jej mierzenia... zmierz teraz ile ma - może zbiłaś za bardzo?

Gość jdjdjddrrd
Hmm, z tym okrywaniem to są dwie szkoły , bo jedni mówią,że trzeba zrobić tak żeby dziecko się wypociło,a ja jak byłam kiedys z dzieckiem na pogotowiu i miało gorączkę to dostała czopek ale rozebrali ją całkiem i okryli zimnym przescieradłem.

a może wezwij pogotowie? albo jedź z nią do lekarza?

Gość Małaa 29
Wygląda mi na to że dostała tzw. Drgawek od gorączki. Jeśli to jest to to mówią żeby nie okrywać dziecka za mocno bo się powtórzy. Kochana najlepiej jedź do jakiegoś pediatry wytłumacz co i jak bo z tym nie ma żartów. Chociaż po leku gorączka spadnie to i tak jedź

Gość opiopi
jak mój synek właśnie w wieku 2 lat dostał gorączki (miał powyzej 39stopni) i dreszcze to wezwałam pogotowie - nic mu nie było. po prostu małe dzieci ni epotrafią regulować jeszcze temperatury. ale zawsze lepiej sprawdzić, jestem za wezwaniem pogotowia.

Gość Małaa 29
Jeśli dziecko dostało drgawek to autorka nie zbiła za mocno temperatury tylko gorączka musiała być dosyć wysoka. Od niskiej temperatury dziecko drgawek nie ma. Jedź do lekarza, koniecznie i nie okrywaj za mocno bo to daje odwrotny efekt i zaszkodzisz dziecku

Gość opiopi
Wtedy lekarz mi powiedział że to nie były drgawki tylko dreszcze. powiedział mi też że podczas drgawek gorączkowych dziecko traci przytomnosć.

jak są nagłe skoki temp. to mogą być właśnie dreszcze - nie musi to być od razu 40 stopni

Gość nie panikuj to zwykla
3 dniowka.moj mial 14 ms jak to mial

Gość jakas choroba!!
ona miala juz kiedys 3 dniowke ale nie miala takich trzesiawek, nie wiem co to jest..

Gość wiolunieczka
I drgawki dziecko dostaje jak temp.zaczyna spadać.

Gość jakas choroba!!
spala teraz ale juz sie obudzila, zmierzylam temp i ma 39,5!!!!!!!!! boze co ja mam robic!!!!!! o 12 dalam jej ibufen czt moge dac jej teraz czopka?czy to za szybko?? zrobilam jej zimny oklad na glowke

Gość wiolunieczka
Daj czopek i zrób chłodne okłady.

Gość wiolunieczka
Okłady na czoło ,rączki i stopki.

nie panikuj - to nie jest straszna temperatura - po czterech godzinach można znowu coś dać, ale raczej coś z paracetamolem - obserwuj córkę, czy jeszcze coś jej jest - zobacz, czy nie ma gdzie wysypki, abo zmian na skórze...

jeszcze dziecka nie mam(dopiero się spodziewam) więc może się nie znam, ale może zamiast szukać pomocy na forum wezwij pogotowie lub sama jedź z dzieckiem do lekarza..?

Gość eeeeeedddddd
do lekarza do cholery zimne raczki goraca glowa to moze byc sepsa albo trzydniowka w najlepszym wypadku ty idz do lekarza jak dziecko ma drgawki

Gość fladraszprotkamakrela
Mozesz zbijac temperature na zmiane paracetamolem i ibuprofenem w roznych postaciach, jednak kazdy z 2 wymienionych nie czesciej niz co.4 h i do.lekarza.marsz

Gość mogepomocccc
zrob jej oklad na kark na pachwiny i stopy... podaj lek jesli temp. nie bedzie spadala to do lekarzea na dyzur.... ajlepiej zrob jej kapiel letnia tzn tylko dwa trzy stpnie nizsza od temperatury ciala.... jesli nie chcesz kapac to mozesz wyciagnac przesciradlo i zamoczyc w letniej wodzie i core owinac......... przy temp. przykrywanie ciepla koldra czy tez kocem jest glupota!!!

Gość jakas choroba!!
dzieki dziewczyny za pomoc.narazie sprobuje sama jej zbic goraczke mysle ze do lekarza nie ma co biec. zrobie jej zimne oklady i dam czopek.oby pomoglo

Gość wiolunieczka
do lekarza i tak musisz iść-taka wysoka gorączka nie bierze sie z niczego.

Gość jakas choroba!!
albo nie.jade do lekarza najlepiej bedzie.

Gość mogepomocccc
nie straszcie jej saepsa... dziecko wysoko goraczkujace ma czesto zimne raczki i stopy a goraca glowe!!!!!!!.... gdyby to byl n oworode to oczywiscie odrazu bym pojechala do szpitala na izbe lub wezwala pogotowie ale to ani noworodek ani niemowlak tylko 2 letnie dziecko a goraczka trwa jeden dzien a nie np. 3 takze trzeba bacznie obserwowac a nie odrazu panikowac.... moja corka jak miala 14 miesiecy dostala tem. 40 stopni, tez sie cala trzasla -mysllam ze to drgawki ale wlasnie to byly te dreszcze goraczkowe-nie spanikowalam chociaz prawie leciala mi przez rece- dalam ibum, robilam naprzemiennie oklady na pachwimy , kark, ale tyemp nie spadala po 4 godz. paracetamol w czopku.... taka wysokoa temp. miala 3 dni i samo przeszlo mowili ze trzydniowka ale sama nie wiem co to bylo

Gość mmaaaamama
czopek i zimne okłady a za jakis czas znowu syrop moja miala tak ze co 3 godz jej cos musialam podawac bo goraczka po 3 gdz znowu rosła zimne okłady na czoło sa bardzo dobre tylko musiszco jakis czas moczyc recznik aby był zimny

Gość do ex-d.bill
39,5 to nie jest wysoka temperatura? dziewczyno, na glowe upadlas??? TO JEST WYSOKA TEMPERATURA idiotko, nawet bardzo wysoka!!!!!