Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora latem 55

Co mi moze dolegac? Ataki strasznego kaszlu i male dusznosci

Polecane posty

Gość chora latem 55

pierwszy raz cos takiego mam tydzien temu zaczelam kaszlec i z soboty na nadziele mialam bol gardla przy przelykaniu po lewejstronie, myslalam ze to angina ale przeszlo w poniedzialek spedzilam 4 godziny w duzym klimatyzowaym pomieszczeniu, po wlaczeniu klimatyzacji ( nieczyszczona) dostalam znowu ataku kaszlu, pomyslaalam ze to pewnie od brudu ,pylkow i ze w domu minie w domu nie minelo, od 2-3 dni mam straszne ataki kaszlu w nocy, az zanosze sie lzami, po wysilku tez kaszle, bola mnie oczy ,glowa nie boli, zero goraczki jak biore gleboki wdech zaczynam glosno kaslac, mam uczucie jakbym lekko sie dusila ogolnie nrmalnie oddycham tylko przy wdechu wpadam w atak kaszlu mam 32 lata, pierwszy raz takie cos wczesniej tylko grypy lub anginy

Gość alergia ,astma .
wygląda mi to na ataki astmy na tle alergicznym.

Gość chora latem 55
i to trzeba brac leki? nigdy nie mialam alergii :( pozostaje wiec jechac do ambulatorium bo juz do przychodni nikt mnie nie przyjmie dzisiaj po wysilku tez dostalam ataku kaszlu a w nocy zanosilam sie lzami tak mnie wzielo

Gość a najgorsze jest to
że jeżeli faktycznie masz astmę to tylko lekarz specjalista może ci wypisać leki przeciw duszności , bo interniście nie wolno .

Gość jfgsh
Możesz też bez temperatury przechodzić np zapalenie oskrzeli lub płuc. Po prostu , musi zbadać cię lekarz , nie ma innego wyjścia :(

Gość chora latem 55
czyli moga mnie skierowac na badania i do specjalisty? a do tego czasu mam sie dusic?

Gość chora latem 55
wiec pojade dzisiaj do ambulatorium na wizyte :(

Gość jfgsh
No niestety , pozostają wizyty prywatne , ja tak zrobiłam . Trzeba być zdrowym , albo bogatym aby się leczyć ;(

Gość jfgsh
ja mam alergię w lato , od urodzenia , loekarz w przychodni co roku wypisywał mi alermed , teraz mu nie wolno.Zapisałam się do alergologa na testy , czekałam 3 m-ce i okazało się ,że nie mogą mi ich zrobić bo zaczął sie sezon pylenia i już mam alergię , więc nie wypisano mi leków bo nie mam zrobionych testów . Wykupiłam leki bez recepty , bardzo drogie . Taką mamy służbę zdrowia kurva .

Gość chora latem 55
no ja mam nadzieje ze to nie astma :(