Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia.34

czy mogę mieć niedoczynność tarczycy?

Polecane posty

Gość basia.34

Zaniepokoiło mnie to, że przytyłam dość dużo w krótkim czasie, nie zmieniając diety. Jednak badania krwi wyszły dobrze: TSH - 2,12 FT3 - 3,64 FT4 - 1,27 Czytam o objawach przy niedoczynności i: - nie mam uczucia osłabienia, raczej jestem pełna energii - nie marznę łatwo, chyba że jest zima - zaparcia - mam od kiedy pamiętam - nie mam suchej, łuszczącej się skóry - nie mam obrzęków - nie zauważyłam, by wypadało mi więcej włosów - okres mam b. regularnie Jednak próby odchudzania nic nie dają, czy jest możliwe że mam niedoczynność mimo że wyniki są w normie? Jesli możliwe, co jeszcze powinnam zrobić, jakie badania?

Gość erwrewrwe
jesli tylko z nieudanych prob odchudzania wysnuwasz, że tarczyca zle pracuje, to wg mnie upadłas na głowe. Na jakiej diecie byłaś, b większosc osób nie potrafi się odchudzac

Gość basia.34
Nie tylko na tej podstawie. Wydaje mi się, że mam inny głos. Mam wrażenie, że moja szyja (coś przy przełyku) zmieniła się symetrycznie. Przytyłam w ciągu roku ok.20 kg bez powodu. Co sądzisz o moich wynikach krwi?

Gość basia.34
up

Gość basia.34
Ja mam 34 lata

Gość basia.34
Co powinnam zrobić ? Tzn. do jakiego lekarza powinnam teraz pójść? Do endokrynologa?

Gość tez mam tarczyce choraaa
ja mam niedoczynnosc tarczycy plus zapalenie tarczycy http://pl.wikipedia.org/wiki/Zapalenie_tarczycy_Hashimoto zle sie czułam, wstawałam zapuchnieta, spałam po 12 godzin i ciogle bym spala, zmuszałam sie zeby wstac itd jakos funkcjonowac, przytyłam z 64 do 70 kg nic nie zmieniajoc w diecie....poszłam na badania i wykazało wlasnie to co mam lekarz przepisalmi mi lek l-thyrox 75, brałam ponad pół roku....teraz znowu miałam badania i teraz biore dawke 50....czuje sie w miare spoko...ale nie umiem schudnoc...waga stoi i stoi....przynajmniej nie idzie w góre

Gość basia.34
Czy gdy zacznę to brać, jest szansa, że w końcu schudnę?

Gość basia.34
Nie rodziłam.

Gość Katarina8588888
Chcialam napisac tylko tyle ze tarczyca to nie żarty i nie nalezy z nia żartowac.Sama nie traktowalam jej powznie i skonczyło sie to operacja po ktorej zreszta wlasnie dzis wróciłam.Jesli ktos ma jakis pytania to piszcie-chetnie odpowiem

Gość basia.34
Nie chcę wyjść na ignorantkę i lekceważyć innych kwestii tej choroby, ale przyznam, że najbardziej mi zależy na tym, by zgubić nadwagę. Strasznie się męczę, tak psychicznie jak i fizycznie. Dieta i regularne ćwiczenia nic nie dają, waga stoi w miejscu.