Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzyna BBb

Proszki na ciążę ;) i dylemat moralny

Polecane posty

Gość Katarzyna BBb

Muszę przyjmować kilka dni proszki, żeby zajść w ciążę. Teraz nie mam szans. Po proszkach lekarz mówi 100% bez problemu i tutaj mam pewien dylemat. Czy kościół sprzeciwia się czemuś takiego czy tylko in vitro i podobnym zabiegom ? W niedzielę chce zapytać księdza, ale już dziś nie mogę wytrzymać :) Może któraś z was orientuje się ?

Gość viktoria199999
Myślę, że możesz. Kościół nie sprzeciwia się leczeniu !

Gość hbgfd
Oczywiście, że możesz je brać.

Gość Katarzyna BBb
Nie wiem dokładnie jakie. Jakaś kilkudniowa terapia. Mam problem z hormonami krótko mówiąc.

ja pierdolę, to taka bzdura, że aż nie wiem co odpowiedzieć :D kafe nie przestaje zaskakiwać!

Gość ..MiraBelka..
uważam że można to tylko zwykłe proszki

Gość hihiehhh
Oż w mordę. Kobieto jeżeli ksiądz Ci powie, że to grzech jeśli zajdziesz w ciążę po ''prochach'' a jest to twoja jedyna szansa na to żeby mieć potomstwo to zrezygnujesz z bycia matką i będziesz nieszczęśliwa do końca życia?

Gość Katarzyna BBb
Tak zrezygnuje. Co jest w tym dziwne, że chce postępować zgodnie ze swoją religią ? Albo się jest wierzącym albo nie. Tylko innym się przyjęło, że biorą z wiary to co dla nich wygodne

Gość ja przez 6 lat
brałam pigułki anty z powodu cyst na jajniku (mam tylko 1), tez miałam dylemat i pytałam księży ale róznie podchodzili do tematu, zaufałam temu, który powiedział mi, że to przecież leczenie i nie mogę zaniedbywać zdrowia powodzenia

Gość Katarzyna BBb
Dzięki za normalne odpowiedzi :)

Gość ja przez 6 lat
rozumiem Twoje dylematy, ważne byś trafiła na normalnego księdza, z którym można porozmawiać ja od jednego usłyszałam, że mam wywalić tabletki i zaufać Bogu, to prawie tak jakby kazał choremu zaprzestac leczenia, nie zrozumiał po co je biorę, że potencjalnie pragnę zachować swoją płodność bo może być różnie ciekawi mnie co to za proszki, może zanim zaczniesz je łykać sprawdź opinie, wśród lekarzy też jest pełno oszołomów