Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rydzrydz

problem- nerwica lękowa

Polecane posty

Gość rydzrydz

czy jest tu ktos kto zmaga sie z nerwicą lękową ?

Gość ostatni moheranin
słuchaj mozarta jedz miód

Gość ostatni moheranin
czytaj biblię przyjmuj komunię św adoruj matkę boską i jej syna niepokalanie poczętego myj dupę :classic_cool:

Zmagalam sie z tym scierwem ponad rok. To bylo straszne zwlaszcza na poczatku. Potem tak jakby zaczelam sie przyzwyczajac. Napady paniki byly ciagle nieprzyjemne ale coraz mniej 'straszne'. Mowilam sobie, ze juz tyle razy to przechodzilam i nic sie nie stalo. Nie bralam zadnych lekow na recepte, ale pilam melise i waleriane w ilosciach hurtowych. Alkohol pomagal mi zasnac lub uspokoic sie na troche. Teraz juz przeszlo ale wspominam to jak pieklo.

Gość do Editta van K
a jakie miałas ataki ?? co sie działo?? boje sie czy dam rade bez leków

Bez jakiegokolwiek piwodu odczuwalam paralizujacy strach. Bardzo silny. Balam sie ze umre lub zwariuje. Caly dzien zylam w strachu przed atakiem

Bez jakiegokolwiek piwodu odczuwalam paralizujacy strach. Bardzo silny. Balam sie ze umre lub zwariuje. Caly dzien zylam w strachu przed atakiem

Jesli moge ci dac rade to naprawde melisa i waleriana pomaga. Pozatym powtarzaj sobie podczas ataku - juz to przechodzilam, predzej czy pozniej sie skonczy jak zwykle. Postaraj sie skupic ma czyms innym np. Ogladaj tv. Nie walcz z nerqica, oswoj sie z nia, oba wtedy przestaje byc taka straszna

Gość do Editta van K
dzieki za rady.... kiedys miałam juz historie z nerwica .... podobne objawy...zauwazyłam ze to chyba znowu wraca.... powiem szczerze ze mam stracha...to było okropne .... tak czuje ciagły niepokój, cały czas poddenerwowana, bez powodu własciwie, boje sie ze to dziadostwo wróci i sama sie nakręcam... wiem o tym, to w głowie siedzi ale tak trudno te mysli odrzucic.... lęk przed tym ze przyjdzie lęk ...ktos kto tego nie przeżył chyba nie zrozumie

Jeszcze mi sie przypomnialo ze moja przyjaciolka farmaceutka poradzila mi wtedy zebym brala magnez i b6, i to tez pamietam bardzo mi pomoglo. Czulam sie lepiej po doslownie kilku dniach