Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CO Z ZASWIADCZENIEM

PROBLEM Z ZASWIADCZENIEM LEKARKI---POMOZCIE

Polecane posty

Gość CO Z ZASWIADCZENIEM

wiec tak choruje na chorobe o ktorej nie mam zamiaru informowac pracodawcy.Lekarz neurolog musial mnie zbadac a nastepny z takim zaswiadczeniem udaje sie do lekarza medycyny pracy i on wystawia mi opinie ale...czy oni musza mi wpisywac kod choroby npG30 CZY G40?? bo pisze u dolu ze nie trzeba jesli jest to niekonieczne badz narusza tajemnice zawodowa???? wie ktos????

Gość CO Z ZASWIADCZENIEM
bo przy innych sprawach jak bede potrzebowala tez mi to wpisza????? po byle co?? prosze jak to jest?? nie chce informowac polowy swiata o na co choruje...

Gość pytasz bez składu i ładu
jeśli ubiegasz się o stanowisko które wymaga sprawności nie dziw się że lekarz medycyny pracy ma zaświadczyć zgodnie z prawdą są stanowiska które wymagają takiego zaświadczenia ze względu na bezpieczeństwo twoje oraz innych osób dla przykładu: mój facet pracuje na wysokościach (wspinaczki, dachy itp) regularnie musi przechodzić badania, potrzebuje zaświadczenia lekarza med pracy dodatkowo codziennie podpisuje kwit że jest sprawny i dobrej kondycji psychofizycznej (firma zabezpiecza się że np skacowany pracownik po libacji nie pójdzie wspinać się na maszt) kapujesz ? chcesz ryzykować życiem swoim czy innych ludzi ? jaką chorobę chcesz ukrywać padaczkę ?

Gość hophopka
Lekarz medycyny pracy będzie wiedział, na co chorujesz, ale w zaświadczeniu do zakładu pracy nie wpisuje nigdzie kodu choroby, po prostu pisze, czy jesteś zdolna do pracy czy nie i ewentualnie kiedy masz mieć następne badania. No chyba że uzna, że nie jesteś zdolna, to Cię skieruje na badania czy leczenie, ale wówczas też w zaświadczeniu do zakładu pracy nie pisze o Twojej chorobie.