Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieśmiała*****

jak być bardziej pewną siebie i się otworzyć

Polecane posty

Gość nieśmiała*****

Jakiś czas temu poznałam fajnego chłopaka spotkaliśmy się już kilka razy i chciałabym tą znajomość podtrzymać na dłużej - może coś z tego by wyszło ale jak zwykle wszystko kopie mam 26 lat i jeśli chodzi o życie towarzyskie to nie jest za ciekawe oczywiście od czasu do czasu spotykam się z koleżankami. Nigdy nie miałam chłopaka i może dlatego jestem taka spięta i małomówna. po prostu w pewnym momencie nie wiem co mam mówić i jest cisza on oczywiście zagaduje ale już nie raz zwracał uwagę że milczę. Do tego jest też coś co nie daje mi spokoju ponieważ jak już pisałam nigdy nie miałam chłopaka oznacza to również to że nigdy z nikim nie spałam ( czyli nadal jestem dziewicą) wiadomo że na razie jest na to za wcześnie ale boje się jego reakcji gdy się o tym dowie. Z drugiej strony boje się do tego przyznać. Domyślam się że zaraz znajdą się osoby które zaczną się podszywać i śmiać ze mnie ale ja naprawdę chciałam aby ktoś mi poradził jak podtrzymać rozmowę i w ogóle powalczyć aby z tej znajomości wyszło coś poważniejszego

Gość ewrwrwrrwr
uwazasz sie za atrakcyjna czy raczek masz jakies kompleksy?

Gość nieśmiała*****
jak każda dziewczyna widzę w sobie pewne rzeczy które chciałabym w sobie zmienić ale staram się myśleć pozytywnie w końcu nie ma ideałów

Gość ewrwrwrrwr
albo nie uwierzy ze jestes dziewica albo bedzie mile zaskoczony jesli jest normalny, postaraj sie przed spotkaniem ulozyc jakos rozmowe o czym bedziesz z nim gadac itp

Gość nieśmiała*****
moim kompleksem jest to że nie potrafię podtrzymać rozmowy z dziewczynami z którymi pracuje lub się znam ze szkoły jakoś zagadam ale tu zapominam o języku w gębie. No i paraliżuje mnie na samą myśl to że gdyby coś z tego wyszło jaka będzie jego reakcja jak się dowie że jestem nadal dziewicą

Gość ewrwrwrrwr
ja bym taka chcial co jest dziewica nie masz sie czego bac, tez jestem niesmialy tylko z najblizszymi idzie mi pogadac a u innych uchodze za cichego

Gość nieśmiała*****
mile zaskoczony boje się że pomyśli inaczej i mnie wyśmieje. Ostatnio próbował mnie troszkę podpytać czy długo jestem sama czy mam za sobą poważny związek odpowiedziałam że nie nie ukrywam że spotykałam się z kimś ale nic z tego nie wyszło. Powiedział że widać iż nie byłam w poważnym związku ale nie podpytałam po czym to stwierdził

Gość Mądraposzkodzie
Musisz po prostu być sobą przełamać się . Udawanie innej niż się jest nie doprowadzi do niczego. Facetowi któremu będzie zależało na Tobie będzie się cieszył że będzie Twoim pierwszym. Nie ważne że masz 26 lat ważne co Ty czujesz. Nigdy nie można zmuszać się do czegoś czego się nie jest pewnym i nie chce zrobić. Facet z którym jesteś pewnie widzi że jesteś nieśmiała i powinien Ci pomagać to przełamać ale musisz mu na to pozwolić - nie chodzi o seks.

Gość nieśmiała*****
tylko hmm mieć dziewczynę która jest dziewicą a miała za sobą jakieś związki to coś innego niż z mieć taką co jest dziewicą która miała faceta ale nie poszła z nikim do łóżka. Nie ma dla ciebie to różnicy. A może powiesz mi jak podtrzymać rozmowę nie da się zaplanować kilku godzin rozmowy

Gość Mądraposzkodzie
Musisz po prostu być sobą przełamać się . Udawanie innej niż się jest nie doprowadzi do niczego. Facetowi któremu będzie zależało na Tobie będzie się cieszył że będzie Twoim pierwszym. Nie ważne że masz 26 lat ważne co Ty czujesz. Nigdy nie można zmuszać się do czegoś czego się nie jest pewnym i nie chce zrobić. Facet z którym jesteś pewnie widzi że jesteś nieśmiała i powinien Ci pomagać to przełamać ale musisz mu na to pozwolić - nie chodzi o seks.

Gość nieśmiała*****
DKW hmm metoda małych kroczków proszę o coś więcej

Gość Mądraposzkodzie

Gość Mądraposzkodzie

Gość dfdtgfgr
Mądraposzkodzie Jak ci długo nie wysyła posta, to oznacza, że już zostaw wysłany kurwa :O

Gość nieśmiała*****
a może więcej panów by się wypowiedziało chciałabym poznać wasze zdanie.

Dziewczyno ,chyba nie oczekujesz że ktoś Ci tu poda cudowną receptę, jak pozbyć się nieśmiałości ? Trzeba się przełamać i tyle ,ja nie mam z tym w zasadzie problemu ,ale wiem że jeśli kobieta mi się podoba,chcę ją poznać ,to jest dreszczyk emocji ,nie pewność itd.Miałem kiedyś bardzo nieśmiałą dziewczynę pisałem już o tym na kafe,miała szczęście że trafiła na mnie(hehe tutaj się chwalę) .Ja łatwo się nie poddaję ,jestem raczej wygadany i wesoły ,ale było tak jak piszesz,ciągle musiałem podtrzymywać rozmowę bo niespodziewanie milkła,ciężko było,trochę mnie to jej zachowanie irytowało,ale bujałem się w niej bardzo ,więc cierpliwie czekałem,ktoś już to dobrze nazwał, metoda małych kroczków.Swoim dziewictwem to się nie przejmuj,jeśli facet o tobie myśli poważnie to powinien być raczej zachwycony,ale jeśli będzie myślał tylko o zaliczeniu to wolałby raczej doświadczoną.Taki jest mój punkt widzenia,mogę się mylić ,faceci są różni ,pustaki też się trafiają .

Gość Mądraposzkodzie
Sorki ale pisze z komórki i mi się zawiesiła. Nie musisz używać zaraz wulgaryzmow

nie da się ułożyć rozmowy, im więcej czasu będziecie ze sobą spędzać, tym bardziej się do siebie przyzwyczaicie i oswoicie się ze sobą. Wtedy rozmowy będą się bardziej kleić i będą o wiele przyjemniejsze. Oby chłopak był cierpliwy bo z twoim charakterem i przeszłością "oswajanie się" będzie prawdopodobnie trwało bardzo długo. Wiadomo że seksu od razu nie będzie, ale powolutku powolutku i do czegoś dojdziecie. Myślę że to, że jesteś dziewicą to nie jest żaden problem. Jeśli będziecie już bardzo blisko, po prostu powiedz mu o tym. To przecież nic złego, więc nie zareaguje dziwnie.

okaż mu zainteresowanie jego osobą, zadawaj mu pytania dotyczące jego osoby, nie ważne jakie ale związane z nim, to wtedy on będzie wiedział że też Ci zależy i jesteś Jego ciekawa, bo jeśli to tylko on mówi a ty tylko odpowiadasz to może myśleć że albo jesteś nieśmiała albo nie interesuje go jego życie a odnośnie tego iż jesteś dziewicą to nie przejmuj się tym bo jeśli mu będzie na Tobie zależeć to na pewno Cię nie wyśmieje tylko zrozumie, a jeśli Cię wyśmieje to znaczy że nie jest Ciebie wart

Gość nieśmiała*****
zauważyłam że bardzo interesuje go to jak długo jestem sama powiedziałam że poważnego związku nie miałam spotykałam się z kilkoma facetami ale to się czuje że to nie to i skończyłam z tymi znajomościami i dodałam że później ta stwierdziłam iż wolałam być sama nie szukałam nikogo na siłę. Wtedy zaczyna drążyć troszkę temat seksu czuje że chce mnie podpytać ale jakoś nie chce na razie mówić mu wszystkiego. Boję się że źle to odbierze

Gość moim zdaniem........
interesuje go to, czy miałaś kogoś wcześniej, bo przeszłość wpływa na nasze zachowanie. Trudno mu się dziwić. Dobrze Ci tu radzą,metoda małych kroczków, może czasem wyobraź sobie, co byś chciała o nim wiedzieć, przygotuj jakieś pytanie na tą chwilę, kiedy się robi cisza. Rada ode mnie: spotkajcie się gdzieś, gdzie nie trzeba tylko rozmawiać, np. jakiś sport, wspólna wycieczka rowerowa. Też miewałam takie problemy..

moim zdaniem... dobrze Ci radzi powinnaś sobie przygotować jakieś teksty nawet się ich nauczyć ,wtedy nie będzie tej krępującej ciszy ,bo o coś się zapytasz on odpowie i jakoś ta rozmowa się potoczy.Druga rada też jest bardzo dobra powinnaś go gdzieś wyciągnąć gdzie będziecie razem coś robić a nie tylko rozmawiać.