Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagooooda

Błagam Pomóżcie

Polecane posty

Gość Jagooooda

Witam kochani, mam dla was pewną zagadkę... Mianowicie: pracuję z dużą grupą ludzi, mężczyzn jak i kobiet. Intryguje mnie zachowanie pewnego mężczyzny. Mamy grubo przed trzydziestką. Pewnego dnia dostałam od niego smsa,że bardzo się mu podobam,że jestem piękna,że widzi we mnie kogoś wyjątkowego. Oczywiście pomyślałam sobie-ależ dzisiaj z alkoholem to przesadziłeś kolego. Drugiego dnia spotkaliśmy się w pracy jakby nigdy nic. Teraz oboje mamy długi urlop, ja wyjechałam do Krakowa, on w góry. Nie wiem co spowodowało to,że odzywa się do mnie, mówi mi,że mu zależy na mnie,że chciałby być ze mną,,,, oczywiście nie dosłownie, ale pisze takie słowa w smsach,że zapierają mi dech w piersi... Powiedzcie, co mam o tym myśleć. Jak zareagować. Dlaczego tak się dzieje, dlaczego on nie może mi powiedzieć tego prosto w twarz? Czy robi sobie żarty? Pisze mi o życiu, o rodzicach, pracy, problemach. O co w tym wszystkim chodzi.... kompletnie zgłupiałam...

no rzeczywiście, dość dziwna sprawa może po waszym urlopie zaproponuj mu jakiś wypad, albo chociaż umówcie się na kawę i ciacho, sama zobaczysz jak będzie zachowywał się prywatnie, czy będzie wracał do tematu waszych sms-ów i tak dalej. Z drugiej strony wyznawanie swoich uczuć drogą smsową jest dziecinne. Nie macie już "naście" lat, więc powinien się ogarnąć i jeśli rzeczywiście coś do ciebie czuje, powinien ci o tym powiedzieć prosto w oczy.

Gość Jagooooda
Masz rację, też tak uważam... Ale nie chciałabym wychodzić pierwsza z inicjatywą, nie chciałabym znowu cierpieć przez jakiegoś palanta. Bardzo zaskakuje mnie jego zachowanie... Co mam myśleć? Co robić? Jak się zachowywać w stosunku do niego?

Od zaproponowania mu spotkania nie umrzesz... :) Nie zastanawiaj się dłużej tylko działaj, i właśnie zacznij od niezobowiązującego spotkania przy kawce. Oczywiście nie narzucaj się, ale tobie to raczej nie grozi, bo widać że zachowujesz dystans. Też spotkałam się z takim typem. W szkole nic nie okazywał, za to po niej nie dawał mi wręcz spokoju. Aż wreszcie przyszedł taki czas że wydusił to z siebie i powiedział mi o wszystkim prosto w twarz. Może i ty powinnaś dać mu odrobinę czasu, fakt - jak na ten wiek powinien być odważniejszy i mówić o wszystkim wprost, no ale cóż... bywają i tacy nieśmiali ; )

Gość Jagooooda
Chciałabym takiego dojrzałego, pewnego siebie... Ale i tak w życiu musi być w sumie może i w pewien sposób piękne to jest... a ja czuję,że się wciągam. Rzucił mnie facet, a tu nagle ON... jak grom z jasnego nieba... Jestem bardzo wrażliwa, boję się ,że już teraz mogę nie być sobą, serce mi bije szybciej jak pomyślę o powrocie do pracy... Właśnie chodzi o te smsy, nie wiem czy mam być taka ostra i stanowcza, niedostępna.. Taka właśnie byłam dotychczas, jednak powoli się rozklejam...