Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małpeczka szympans

to się nadaje do...

Polecane posty

Gość małpeczka szympans

Moi drodzy! Jak nazywa się coś takiego, kiedy gdzieś w prasie czy telewizji nie podaje się pełnego nazwiska jakiejś osoby, a sam inicjał, czyli np Jarosław G., a i tak wiadomo, o kogo chodzi, bo obok podane sa takie dane, jak np były prezydent Lublina w latach takich i takich. Pamiętacie, jak Jarosław W. miał wypadek na motocyklu, to pisano, że to syn byłego prezydenta, więc można było się domyśleć, o kogo chodzi. Pomózcie mi jakoś sensownie opisać ten fakt, czyli np że podano dodatkowe określenia, pozwalające stwierdzic, określić czy coś tam innego, daną osobę. Chcę, by brzmiało to, jakby pisał prawnik czy cuś...

Gość małpeczka szympans
tak,coś w tym rodzaju właśnie

Gość małpeczka szympans
ja przepraszam, że tak bez ładu i składu, ale ktośo mnie napisałw gazecie i podał, że pracuję jako weterynarz przy ulicy (konkretnie). Nazwisko to tylko inicjał, ale i tak można dokładnie mnie określić! Zła jestem!

Gość małpeczka szympans
halo halo

Gość Rene Artois
prawo prasowe tego nie zabrania, co innego gdybys miala sprawe sadowa albo ktos upublicznil jakies mocno osobiste informacje, zawod i miejsce pracy do nich nie naleza