Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalalalaa

Jak liczyć dni płodne itp

Polecane posty

Gość magdalalalaa

Witam, chciałabym dowiedzieć się jak to liczyć, bo nie mam pojęcia. Okres miałam ostatnio nie pamiętam dokładnie, ale końcówka czerwca i sam początek lipca, okres mam zawsze 3 góra 4 dni. 'Spałam' z chłopakiem z 14/15 lipca nie spuścił się we mnie, ale się boję że mogę być w ciąży. Okres zawsze dostaje na końcu miesiąca i początku następnego. Powiedzcie mi jak mam obliczać, kiedy można się kochać, nie mam zielonego pojęcia.

Gość to tak jakbyś chciała po
chińsku pogadać nie znając tego języka :) Skoro nic o tym nie wiesz, to po co bierzesz sie za seks? Chyba odwrotna kolejność być powinna... A tak w ogóle, to w najbardziej płodnym okresie się kochałaś, więc niewykluczone, że zostaniesz mamusią :)

Gość ejejejejej
Cykl zaczyna się od pierwszego dnia miesiączki. Wtedy też zaczynają się dni prawdopodobnie płodne. Jeżeli masz cykl np. 28-dniowy, to od 1 do 9 dnia masz dni prawdopodobnie płodne, od 10 do 17 dnia - dni płodne, od 18 do 28 dni niepłodne. wpisz sobie w przeglądarkę,jak obliczyć dni płodne jeśli masz inny cykl,tam są specjalne kalkulatory do obliczenia

To jak pisała że sperma nie dostała się do środka to nie musi być w ciąży

Gość Gabryyyella
nie ma spermy- nie ma dziecka. A była gumka? jesli nie i jesli wyszedl przed wytryskiem- zero szans. OWszem preejakulat, jest takie cos, ale osobiscie nie znam nikogo kto tak wpadl. Sama z chlopakiem kocham sie tak od lutego i jak narazie spoko, aczkolwiek od sierpnia przerzucam sie na nuvaring. No stress!!! Dni płodne są różnie, zależy od kobiety Jesli masz regularne skorzystaj z kalkulatora dni plodnych, wbrew pozorom sprawdzają się. Albo samoobserwacja organizmu:)

Gość magdalalalaa
Gabryyyella, uspokoiłaś mnie tak jak pisałaś tak było, wytrysk był na łóżko. Okres już sie ustatkuje z czasem, pozdrawiam

Gość agiew
Dni płodnych się nie wylicza - zapamiętaj to...jest to metoda iście nieskuteczna. Powinnaś je okreslać na podstawie objawów. Możesz też sobie kupić np mikroskop owulacyjny. U mnie się sprawdziła afrodyta jak starałam się o dziecko. Ale w druga stronę też zadziała :)