Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PytamPytamPytam

Wyglad po 2 ciazy

Polecane posty

Gość PytamPytamPytam

Po pierwszej ciazy nie wstapila mi sie skora na brzuchu, kwalifikuje sie jedynie pod skalpel :( Zastanawiamy sie z mezem nad 2 dzieckiem, ale ja sie boje, ze bede jeszcze gorzej wygladac. Czy jest szansa, ze ta skora rozciagnie sie pod wplywem rosnacego brzucha i po drugiej ciazy sie wstapi cala? Czy bedzie jeszcze gorzej?

Gość berciaaa
Mysle, ze skoro juz sie rozciagla to sie spowrotem nie "wtopi", ale to nie jest powod, zeby nie miec wiecej dzieci.

Gość PytamPytamPytam
Dla mnie to powod na nie wlasnie. nie stac mnie na operacje, a jak po drugiej ciazy jeszcze wiecej bymi mialo skory wisiec, to podziekuje.

Gość powiem Ci tak:
ja miałam podobnie i bardzo się bałam co będzie po 2giej ciązy, jest lepiej co nie znaczy że dobrze, po 2 ciązy wiele szybciej schudłam i dlatego lepiej tez wyglądam, ale skóra na brzuchu została, niemniej jest lepiej niż po 1szej ciązy, na pewno Ci cała się nie wstąpi ale może nie będzie gorzej :)

Gość PytamPytamPytam
moze nie bedzie gorzej-to marne pocieszenie. Ja chudlam stopniowo, w dwa lata doszlam do swojej wagi 48 kg-a skora na brzuchu wisiala. Przez kolejne 2 lata na tabl. anty przybralam do 53 kg i troszke lepiej to wyglada, juz tak mocno nie wisi sama skora, ale taki flak pomarszczony od rozstepow. nie moge sobie pozwolic, zeby po 2 ciazy wygladac jeszcze gorzej.

Gość PytamPytamPytam
Mam kolezanke-jest po 3 porodach. I po kazdym kolejnym jej brzuch robil sie coraz brzydszy, choc w porownaniu z moim brzuchem jej wyglada o wiele lepiej, ale ona po 3 porodach a ja po 1.

Gość nunun
Nie jest źle -miałam rozstępy na brzuchu i troche luźnej skóry po pierwszej ciaży. Potem schudlam jeszcze ponad 10kg. Następnie zaszłam w drugą ciążę. Po drugiej ciaży nie wyglądam gorzej niż po pierwszej.

Gość a od kiedy zaczelas mu czytac
z tego co widze po moich kolezankach i po sobie to po pierwszym dziecku znacznie latwiej wrocic do dawnej figury - u mnie caly brzuch sie ladnie wciagnal, jak to nazwalas, ale moze dlatego ze ja od razu zaczelam cwiczyc miesnie brzucha (mialas rozstep miesni prostych brzucha i znalazlam na necie specjalne cwiczenia). Przed ciaza mialam ladny brzuch bo jestem wysportowana, widac bylo 6pak jak to sie mowi i bardzo dazylam do tego zeby chociaz w jakims stopniu wrocic do tego po porodzie. kolezanki po 2 dziecku nie moga zgubic oponki - waga pozostaje ta sama co przed ciaza ale oponka jest. Nie wiem czy to przez rozciagnieta macice czy moze przez brak czasu na cwiczenia

Gość nunun
Mięśnie można wyćwiczyć to prawda ale z luźną skórą nic nie zrobisz za pomocą ćwiczeń.

Gość a od kiedy zaczelas mu czytac
no jak to nie? cialo zrobi sie bardziej jedrne przez miesnie

Gość zwisajacej skory nie wycwiczys
z, pytalam o to i kosmetyczke i rehabilitantke a nawet dietetyka, wszyscy mowia to samo ze zwisajaca skora nadaje sie tylko pod skalpel, cwiczeniem mozna wyrobic miesnie, mozna spalic tkanke tluszczowa ale zbyt duza ilosc skory sie nie wchlonie, nieznacznie mozna ujedrnic brzuch ale wowczas staje sie wlasnei opona a nie znika

Gość PytamPytamPytam
No wlasnie, z nadmiarem skory nic sie nie da zrobic, nie liczac operacji oczywiscie. Mialam ladny brzuch przed ciaza. Tylko do mojej postury wielki urosl, skora byla szklista, swedziala, nie nadazala sie rozciagac, wiec rozstepy wyszly. Obcy ludzie mysleli, ze bliznieta bede miala. Jestem ponad 4 lata po porodzie i skora sie nie wstapila, jedynie jak przybralam na wadze do tych 53 kg, to taka oponka wiszaca sie zrobila, taki flak-a nie sama wiszaca skora, jak to bylo gdy schudlam do wagi sprzed ciazy.

Gość ja wrocilam szybko ale jednego
na dziecko cie stać a na operacje już nie?

Gość jolajna loja
ile kosztuje taka operacja?kto wie,jakby mi sie udało schudnac ,to usune sobie nadmiar skory

Gość ja nie wiem skad macie
ktoras mowiła,ze dietetyk,rehabilitant mowił,ze skora sie nie wstapi,a ja jakos mam mase kolezanek,ktorym sie skora wstapiła i maja ładne brzuchy,ale one cwiczyły ,a nie narzekały na forum,kiepski dietetyk i fizoterapueta co dołuje to sorry zamiast pomoc,mowi,wam,ze skora nuic nie da sie zrobic da sie skora sie wciaga i naciaga przy odpowiednych cwiczeniach

Gość cieżarówka_trzecia
Właśnie jestem po 3 porodzie, i wyglądam tak samo jak po pierwszym. Mam 31lat. Pozdrawiam :)

Gość ciezarowka_trzecia
Właśnie jestem po 3 porodzie, i wyglądam tak samo jak po pierwszym. Mam 31lat. Pozdrawiam

Gość ja nie wiem skad macie
ciezarowka 31,dokładnie,a pzeciez brzuch miałas i skora była wyciagnieta,ale ci sie wstapiła ,