Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliounnuu

Jakie są Wasze miesięczne opłaty za dom/mieszkanie?

Polecane posty

Gość liliounnuu

Ile płacicie miesięcznie i za co? Oraz gdzie mieszkacie- dom/mieszkanie. Nie chodzi mi o komórki, internet i tv. Sam prąd, woda, czynsz, gaz, wynajem? ja: domek jednorodzinny, zachodniopomorskie woda- 200-250 zł /raz na dwa miesiące płacona prąd- 200-250 zł / jw wywóz śmieci - 82 zł na kwartał Dużo czy mało? Jak jest u Was?

Gość liliounnuu
up

jakbym płacila tylko 250 zl za prąd to bym była najszczęśliwsza na swiecie :P Ciesz sie że mieszkasz w Polsce...

ja płacę czynsz 300 złotych, w zimie było 400 prąd nie wiem nie ma rozliczenia jeszcze ale za pól roku było 230 złotych gaz z butli , butla raz na pól roku 60 złotych po poł roku dopłata do wody 488 złotych ( bo była niska prognoza na nowy mieszkaniu) dopłata do centralnego 300 złotych ale to dlatego że nowy blok nie zasiedlony prawie, więc opłaty są wyższe bo ktoś musi to wszystko płacić

woda ogólne zużycie około 800 złotych za pół roku, 488 do dopłaty, reszta wliczona w czynsz ( dzięk zmywarce zaoszczędziłam , sprawdziłam na poprzednim mieszkaniu miałam zużycie wody 53 metry, a teraz odkąd mam zmywarkę na swoim, zużycie wody wyniosło 37 metrów i miałam 2 razy gości po dwa tygodnie a tam nic )

Gość liliounnuu
ok, ktoś jeszcze? kobietki? ;)

Gość CENTRALNA POLSKA
mieszkam w swoim domu na wsi w centranej polsce i mam nastepujace oplaty ] prad 620 zł (co 2 mies) woda,scieki 250zł(2 mies) smieci50zł(kwartal) telefon+internet 250zł

Gość electropop
wynajmuję kawalerkę za 1300 zł miesięcznie, nie płacę za gaz i za wodę, bo mam wliczone w czynsz, jedynie za energię elektryczną max 70 zł na miesiąc :P

czekam teraz na rozliczenie energii , zawał murowany, bo prognoza była na nowy blok, więc wyliczyli minimalnie 230 za pól roku, zawsze miałam 900-1000 złotych, więc spodziewam sie że wyżygam taką dopłatę że zawału dostanę

Gość yhbty
wynajmuje kawalerke prad ok 70 zł ( wcześcniej było 50 zł :p)

Gość akashanet
czynsz + woda - 460 zł co msc gaz - 280 zł co drugi miesiac energia - 170 zł co drugi miesiąc tv + tel stacjonarny + internet - 200 zł co miesisimąc komórka 40 - 60 zł co msc ale chcę zejść na niższy abonament za 2 msc kończy mi sie umowa mieszkanie w bloku 2 pokoje + kuchnia z oknem, łazienka i wc odzielne

Gość malakotka
Takie podawanie danych nic nie mówi, bo nie ma skali porównawczej. U mnie: 3 pokoje + kuchnia + łazienka = 63 m2. Blok 4 piętrowy. 1 osoba. Czynsz z c.o 400 zł, światło ok 40 zł/mies, gaz 20 zł/mc. Co roku dostaję ok 750 zł zwrotu z tyt oszczędności na c.o,