Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bola mnie plecy...

Torba szpitalna UK

Polecane posty

Gość bola mnie plecy...

Co powinnam zapakowac do torby szpitalnej dla siebie i malego? Dodam ze to szpital w UK nie w Pl..

Dla ciebie będzie potrzebna koszula nocna, bawelniane bielizna, chłonne podpaski i kilka sztuk wkładem laktacyjnych, szczoteczka, ręcznik. Dla dziecka kilka sztuk pampersow, ubranka do zalozenia w szpitalu i do wyjscia, chusteczki, krem do pupy, fotelik samochodowy. Jesli masz zamiar karmić piersią a nie butelka to w zasadzie powinno wystarczyć, bo w UK wypuszczają zazwyczaj w dzień porodu po ok 8godz. wiec nie warto brać zbyt dużo ze sobą ;)

body spioszki waciki pampersy czapeczke kocyk pieluche tetrowa, dla ciebie podklady, szlafrok, wkladki laktacyjne jakis napoj, cos do przekaszenia wiecej połozna da Ci liste jesli chodzi o konkretny szpital jesli tego nie zrobiła spytaj jej sie albo wejdz na strone internetowa tam powinno byc. nie bierz za duzo zawsze ktos cos moze ci dowiesc.

zadnych kremów nie oplaca ci sie brac bo i tak nie pozwola ci go uzyc na takim dziecko tylko woda.

Rodzilam w UK dwa razy... Ubranka dla malenstwa ze dwa na zmiane,skarpetki,bawelniana czapeczka kocyk z dziurkami Dwie pieluchy tetrowe,mala paczka pampersow dla dziecka krem na poranione sutki majtki z siatki ( sa na odzidzale ale mialam swoje,tak samo podpaski ) dwie koszule byle jakie rozpinane z przodu skarpety,gumka,kosmetyki dla siebie ,cos pod prysznic... Mozesz wziasc cos do picia i jakies lekkie zakaski dla siebie,czasami trafi sie ,ze dlugo trzeba czekac na jedzonko,tak jak mi ostatnio.. W sumie wygoda jest taka ,ze o co poprosisz polozne to przyniosa bez mrukniecia okiem,wiec nawet jak czegos nie wezmiesz to luz :) Powodzenia !