Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izolda ja

dodatkowy zarobek- jak??

Polecane posty

Gość izolda ja

Pracuję na umowę o pracę na 1/2 etatu, a w rzeczywistości wyrabiam prawie 1 i 1/2... z tym, że w sumie moje wynagrodzenie wynosi ok. 1500 zł na rękę. Ale... Paliwo na dojazd do pracy ok.400 zł Rata za komputer: 270 zł Karta do tel. 50 zł Soczewki kont. 30 zł Środki higieniczne i kosmet. ok. 50 zł Internet 40 zł. ZOSTAJE 660 ZŁ... Gdzie tu się ubrać, gdzieś wyjść, odłożyć na czarną godzinę, albo jakieś imienimy, urodziny kogoś bliskiego?? ... popsuł mi się wczoraj samochód , naprawa 500 zł liczę tylko za cześci, bo ojciec mechanik. Jak tu wyżyć godnie w tym państwie. Dodam, że studiuję zaocznie w tym roku obrona lic. Pracuję ok 200 h miesięcznie... CZY KTOŚ MA JAKIŚ SPOSÓB JAK MOŻNA DOROBIĆ?? CHOCIAŻ KILKASET ZŁOTYCH?

Gość -o-
prostytucja?

Gość izolda ja
ZAPOMNIAŁAM DODAĆ, ŻE STUDIA Z NOCLEGIEM I DOJAZDEM kosztowały mnie ok 500 zł na miesiąc i tak przez 3 lata...lapka spłacam teraz w miejsce tego.

Gość izolda ja
Problem w tym, że tu skad pochodzę pracy nie ma. Owszem, można byłoby się wyprowadzić do wielkiego miasta...ale z tym wiąze się wizja wyprowadzki z domu rodzinnego. Może i pensja większa ale koszty utrzymania też większe...zbyt mała różnica finansowa...

Gość izolda ja
Może ktoś się orientuje jak zarobić przez Internet?? PS. Wykluczam pozowanie nago przed kamerką...!

Gość tyuytytytty
wg mnie zarabiasz noramlnie, tylko że wydatki masz głupie. Komputer mozna teraz kupic dobry za 100 zł stacjonarmy, a nie pakowac się w takie chore raty... Za mam nieco więcej kasy, i w zyciu nie kupiałbym tak drogiego, bo to chore.. Telefon- mozna wydac 5 zł na mc w orange, zamiast soczewek okulary, samochód- ja jezdze rowerem

Gość zakopanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tyuytytytty a kto zabroni biednemu bogato zyc? ma ze wszystkiego rezygnowac i zyc w ascezie?

Gość hjklcvb
następna proszę! - Twoje rady są bezcenne ;-] Natomiast wypowiedzi żenujące.

nikt nie zabroni biednemu bogato żyć, ale i też nikt mu na to pieniędzy nie da izolda kupuje soczewki kontaktowe i płaci raty za komputer, chyba biedulka nie wie, że biednych ludzi na raty nie stać po prostu

Gość izolda ja
tytytyt Byłam zmuszona kupić przenośny, bardzo przydatny na studiach, dodam , że 1300 za samsunga 10 cali to nie jest jakieś burżujstwo, a używanego bałam się kupić. ( wysokie raty stąd, że na krótki okres czasu, bo od pazdziernika znowu czesne za szkolę ) Do pracy mam 20 km w jedną stronę, rowerem bardzo lubię jezdzić, ale zimą to odpada i przy tych ulewach owszem...a i rower od komunii jeszcze mam.... Czy uważasz, że soczewki za 30 zł/mc to taki luksus? Za okulary dziekuję nosiłam już chyba 10 lat...

Gość izolda ja
Następna proszę- widzę , że Ty natomiast masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem...??!! Temat brzmi- Jak dorobić, a nie jak przeanazować moje wydatki, prawda? Podałam je tylko dla przykładu, żeby takie wyniosłe osoby jak TY nie puszyły się, że wydaje na byle co, bo z czystym sumieniem, wiem, że NIE WYDAJĘ!

Gość wiadomo, że
w luksusie nie zyjesz.... ni przejmuj sie tymi docinkami zazdrosnikow.,....

Gość izolda ja
Nadal nie rozumiesz?? Nie mam zamiaru zmniejszać wydatków tylko zwiększyć dochody- POWTÓRZĘ JESZCZE RAZ- JAK W TEMACIE!!!

Gość izolda ja
Nawiązując do twojej stopki.... "darmowe porady". Ciekawe, wnioskuję, że jesteś osobą siedzącą na garnuszku u rodziców, albo pasożytujesz na jakimś naiwniaku...

Gość gość
pograjcie sobie w gre online, wystarczy zagladac raz dziennie http://www.anno1777.com/index.php?i=405898 wirtualne pieniadze zamienia sie na realne i odbiera przez western union, proste ale trzeba troche cierpliwosci, nie ma nic odrazu.

Gość gość
wg mnie najlepiej opłaca się wypełniać ankiety i zarabiać na 2 portalach, które podaję poniżej. wg mnie najlepsze polskie strony to: 1. OPINIE - płatne ankiety Nagrody: przelew na konto bankowe, Paypal albo doładowania telefonu. http://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76290660 2. ARIADNA –płatne ankiety Nagrody: mnóstwo w katalogu do wyboru - od drobiazgów typu ładny długopis firmowy, który łatwo zdobyć po kosmetyki, artykuły agd i elektroniczne i inne gadżety. http://panelariadna.pl/register?ref=988388196