Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość what the fuck, daughter?

Czy Wasze dzieci też się tak zachowują/zachowywały?

Polecane posty

Gość what the fuck, daughter?

Mam roczną córkę. Jest bardzo ciekawa świata i po wszystko wyciąga rączki. Od jakichś dwóch tygodni bardzo dziwnie się zachowuje: gdy jej czegoś odmówię (np. dziś poprosiłam, by nie ściągała z półki słownika), to podchodzi do ściany/szafy/poręczy łóżeczka i z całej siły wali w nią czołem :O Albo rzuca się do tyłu, na plecki :O Normalnie specjalnie robi sobie krzywdę. Jak na to reagować? No bo z jednej strony aż mnie rwie, żeby ją przytulić, uspokoić, ucałować to obolałe czółko, ale z drugiej strony wtedy pójdzie się paść cały efekt wychowawczy (mama mówi, żeby nie ruszać słownika-mimo to ruszam-mama mnie tuli i całuje) :O

Gość moj mogl tylko
moj synek gryzie jak mu czegos zabraniam.nie wiem czy to juz czas na takie wychowanie,bo to w sumie jeszce maluch i niewiele wie.najlepszy sposob to odwrocenie uwagi.moj kiedy pomimo mojego gadania rozrabia i nie slucha mnie wtedy mowie a gdzie masz autko albo o zobacz mucha leci,albo gdzie masz pileczke.u mnie to zdaje egzmin.przewaznie maly leci po pileczke

Gość OMGOMGOMG
O, ja........... Roczne dziecko duzo rozumie i wiele wymusza, ale co tam-jest przeciez za male na wychowywanie :P

Gość dadadddda
jak bedzie iało 20 lat to możesz zaczać wychowywac. teraz nieweile rozumie.

Gość za 12 min
nie znam sie na dzieciach, ale to chyba alarmujace zachowanie? takie samookaleczanie jest podejrzane, jaka macie atmosfere w domu?

Gość zachowanie jest normalne
ale musisz byc konsekwentna i nie ulegac, roczniak probuje sil i jak mu teraz pozwolisz to amen pacierz :/