Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMAZANIEPOKOJONA

Spłżniona tabletka antyKONCEPCYJNa o 9 h -- ciaża...

Polecane posty

Gość MAMAZANIEPOKOJONA

wITAM! Pod koniec 2 opakowania tabletek antykoncepcyjnych CILEST współzylam z meżem wieczorem a tabletke zawsze biorę rano tak ok. godziny 8.00 następnego dnia wzięłam tabletke dopiero o godz 16 z powodu pospiechu i wyjazdu;/ Czy możliwe że zaszłam w ciąże ??? Jestem obecnie w 7 dniu przerwy i miałam miesiączke bardzo skąpą trwała tylko 3 dni była ona jakas dziwna ze ciemna ze skrzepami i śluzem ;/ Piersi mam wrażliwe jakies takie mrowienie czuję ale nie wiem może to od wysokiego poziomu prolaktyny ... bo niedawno urodziłam dziecko(4,5 msc temu). Oczywiście piersią już nie karmie od prawie 3 msc. ogólnie dziwnie się czuje mam mdłości i ból podbrzusza taki inny niz na okres a przeciez juz mi sie skonczył... ;/ Jesli byłabym ciazy to byłby to dopiero 2 tydzien test ciazowy pokazal by juz wynik dodatni ???

Gość garnuszek mamy
Tak jest to mozliwe że zaszłas w ciążę poniewaz to tak jakbys zapomniała tabletki ....

Gość garnuszek mamy
a niczym innym sie nie zabezpieczacie ?

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
tabletki i stosunek przerywany....

ja czasem zapominalam po 3 dni i final zawsze w srodku a zaszlam dopiero rok po odstawieniu

Gość Gisselee
Nie sądze. Jeżeli weźmiesz do 12 h to nic Ci nie grozi. Zwłaszcza, ze mąż nie kończy w Tobie. Więc musiałabys mnieć mega pecha (albo szczęście ;) )

Gość ojtam ojtam
tylko na kafe co druga zachodzi w ciąże przy tabletkach anty.. normalnie to baaardzo rzadko się to zdarza - więc cięża nie realna u ciebie

Gość ciaysowkaa
moja koleyanka w taki bezmyslny sposob wpaadla jak ty

Gość też zdażało mi się
zapominać tabletek i przyjmowałam po kilku godzinach - nie zaszłam w ciążę. Nie jest to możliwe po kilku godzinowej przerwie.

a mi się zdarzyło wziąć tabletkę o 10h za późno (ze względu na pracę nie mogłam się urwać do domu wcześniej) i od razu ciąża, więc jest to możliwe, aczkolwiek byłam na yasminelle

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
zrobiłam test przed chwila wyszedl negatywny ale moze jeszcze za wczesnie na sikanca? chociaz przeciez objawy mam a objawy wystepuja raczej jak juz hormon wzrasta ....

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
może to nie od tego te moje objawy no nie wiem może wybiorę sie dla pewności do lekarza.......

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
mam nadzieje ze test mnie nie oszukał...

Gość lepiej ulotke przeczytaj
ja pierdziele... W ulotce masz wszystko! Spoznienie DO 12 GODZIN NIE ZMNIEJSZA ZABEZPIECZENIA ANTYKONEPCYJNEGO!

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
noo tak ale to niestety już tak jest za duzo sobie można wkręcić ... a ja to juz w ogóle jestem wyczulona bo biorąc tabletki zaliczyłam już jedną wpadkę... Dlatego teraz nie ufam tabletkom.

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
ulotkę czytałam z 3 razy.

i nie ma w niej punktu o postepowaniu przy pominieciu pigulki? A na poczatku rozdzielenia spoznienia na takie DO 12 godz. i POWYZEJ 12 GODZIN?

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
jest oczywiscie ze do 12 h mozzna spóznic;). Ja wpadlaam przy opoznieniu 10 h.

ejze...a w poprzedzajace wpadke dni zawsze przyjmowalas pigulki jak nalezy? Jakim cudem po tak krotkim spoznieniu, przy prawidlowym pozniejszym stosowaniu tejze metody mialaby Ci wrocic owulacja??? Na pewno to byly pigulki dwuskladnikowe? (przy jednoskladnikowych trzeba przyjmowac pigulki co do godziny, gdyz jedynie zmieniaja sluz i srodowisko w pochwie na "nieprzyjazne" pelmnikom, owulacji nie zatrzymuja)

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
Tak ja przyjmowałam tabletki regularnie z dokładnościa ale przyznam że kilka razy mi się zdarzylo ze zapomnialam kilka godzin wziac ale nigdy nie było to 12! Przyjmowałam dwuskładnikowe a dokałdnie był to Yasmin . lekarz sam dziwił się że biorąc tabsy zaszłam w ciąże ale jednka nic nie daje 100% pewności niestety. Dlatefo ja teraz bd stosowała tabsy z prezerwatywa bo inaczej to bym się ciagle schizowała.

ja Yasmin bardzo sobie chwale. I nie stosuje do nich juz zadnego dodatkowego zabezpieczenia. Co prawda moj ginekolog podczas standardowej kontroli (pierwsze miesiace z pigulkami) zrobil mi dopochwowe usg. Wtedy na monitorze wyraznie widzialam "nieczynne" jajniki, bez budujacych sie wokol nich pecherzykow. A zapisujac mi pigulki rowniez jeszcze wytlumaczyl co i jak ;)

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
Wiesz akurat może Tobie odpowiadają;) . Przecież każda z nas jest inna. No na mnie niestety Yasmin nie działał ale wiele kobiet je naprawdę chwali. Ciekawe jak z tym cilestem. A jak myslisz test po 8 dniach wykazał by juz ciaze? czy to raczej za wczesnie ?

eeeee, mysle ze panikujesz i ze wcale w ciazy nie jestes ;) w trakcie przyjmowania pigulek nie mamy klasycznej miesiaczki, a skape plamienie... Zrob drugi test dla pewnosci za tydzien, ale...ja bym sie na Twoim miejscu nie martwila.

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
a jeszcze ten okres mialam strasznie dziwny.... to juz w ogole sie niepokoje

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
no ja mam wielka nadzieje ze to nie ciaza;))

Bralam anty przez 17 lat i nigdy nie bylo wpadki. Spoznienie tabletki jest dopuszczalne bez zadnych zagrozen do 12 godzin. Jesli ktoras zaszla to nie dlatego , ze wziela za pozno , ale ze wczesniej cos namieszala. A krwawienie podczas 7 dniowej przerwy, przy braniu tabletek prawidlowo, trwa wlasnie 2-3 dni i jest delikatne . Tak jest normalnie. Nie wkrecaj sie sama , tylko odczekaj kilka dni i zrob test ,wedlug mnie nie masz powodu do obaw. Jest tylko jedna mozliwosc, nie kazde tabletki dzialaja na dana kobiete, a pierwsze kilka 3-4 miesiecy jest przystosowaniem sie organizmu do danych hormonow.

Gość MAMAZANIEPOKOJONA
Dziekuje za słowa otuchy;)

sporo ciazowych objawow tez wmawiamy sobie denerwujac sie niepotrzebnie. A nie ma czym ;) nie jestesmy przeciez maturzystkami, swiat sie nie zawali, nawet gdyby... :D

Gość 123rt
spokojnie, nie wmawiaj sobie ciazy na siłe bo wtedy na pewno doszukasz sie jakich objawow, tez biore Cilest i takze wielokrotnie przez moje nierozgarniecie zapomniałam przyjac tabletke o odpowiedniej porze i w ciazy nie byłam, wiec głowa do gory

Gość ZANIEPOKOJONAMAMUSIA
A jednak to ciąża :( kolejna wpadka z tabsami chyba już nigdy nie bd uprawiała sesku :(.Test pozytywny... ;( Załamana jestem po prostu tydzień temu rozstałam się z mężem ;( nie maam pracy nie mam nic... prawie 6 miesieczne dziecko dopiero.. a teraz kolejne... Myślę czy wziąć tabletki poronne... pomocy ;(