Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puderniczka owocowa

talerze - jaka wielkość jest optymalna?

Polecane posty

Gość puderniczka owocowa

witam :) przymierzem się do zakupu serwisu obiadowego, i tak się zastanawiam, czy wielkość upatrzonych przeze mnie talerzy będzie odpowiednia :) takie wymiary mają talerze z upatrzonego przeze mnie zestawu: - talerz deserowy 19 cm średnica - głęboki 22,5 cm - płytki 24 cm proszę o opinie, bo już zgłupiałam ;) czy płytki nie byłby lepszy 26 cm? a co z pozostałymi?

Gość ja wolę większeee talerzee
Od kiedy mam płytkie talerze 30 cm rzadko keidy użyje tych mniejszych. Gdy kiedys zabrakło talerzy 30 cm,bo były brudne i musiałam nałozyc 2 danie na mniejsze talerze,to nie potrafilam zmiescic potrawy na tych talerzeach:-) i moi domownicy narzekali,ze kiepsko sie je z takich małych :-)

Gość reur76i7i
ja mam talerze te najtańsze z ikei LUGN płaskie o średnicy 23cm i są bardzo dobre a dodam że w domu mam chłopaka który je jak koń czyli kupa ziemniaków, mieso i sałatka. Talerz 30cm? no nie wiem do by mi się chyba te ziemniaki goniły po tym talerzu ale nie wiem bo nie jadłam z takiego. Moim zdaniem 24cm spoknie Ci wystarczy no chyba że jesz na prawde jak świnia.

Gość ja wolę większeee talerzee
reur76i7i nie trzeba jesc jak świnia aby używac talerzy 30 cm. Na takich talerzach naparwdę smakowicie wyglada podane danie.

Gość gość
Talerz deserowy o średnicy 20 ( o.O ).. W IKEA chyba tylko takie, co to za europejskie standardy..

Gość gość
Ja kupiłam nowoczesną zastawę z kamienia łupkowego od www.slateplate.pl. Wygląda świetnie, wszyscy goście byli nią zachwyceni