Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuza677777

czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość zuza677777

Witajcie dziewczyny, niestety tak niefortunnie się zdażyło, że zapomniałam 6 tabletki z opakowania, tzn wzięłam ją z około 15h opóźnieniem. Następnego dnia od zapomnienia (po ok 30h) pojechałam do lekarza, a ten przepisał mi escapelle. Stosunek miał miejsce przy 3 tabletce czyli ponad 3 dni wcześniej, bo tabletki biorę późnym wieczorem. Lekarz twierdzi, że nie ma tu ryzyka ciąży, bo plemniki żyją 72h, badał mnie i nie stwierdził oznak owulacji. Czy to możliwe, że mogła być ona wcześniej od razu po zapomnieniu? Ile musi czasu opłynąć, aby w takim przypadku zaistniała owulacja? Jak badał to jej nie było więc nie mogła być w momencie między zapomnieniem a wizytą? wzięłam escapelle i mam brać dalej tabletki anty jak zwykle. Czy wszystko będzie w porządku?

escapelle mozna brac do 72h ty wzielas po 30h,nie obawialabym sie ciazy

Gość ale masz problem?
czy ktos w ogóle czyta te wypociny biednych "moze w ciąży" dziewczyn, które wypisuja ile dni ma ich cykl , w którym dniu sie bzykały, jakiej tabletki nie wzieły?! no litości!!! JEST SEKS, ZAWSZE MOZE BYĆ CIĄZA.AMEN!!! WBIJCIE SE TO DO DURNYCH ŁBÓW!!!

Gość ale masz problem?
i zdaŻyło się - ohyda!!

Gość sdsdsds
Gdy bierzesz tabletki nie masz normalnego cyklu -czyli dni płodnych i niepłodnych - nie masz owulacji. To nie jest tak, że zapomnisz tabletki i od razu masz owulację. Musiałabys przez dłuższy okres czasu nie brac tabsów, by nastąpiło jajeczkowanie...

Gość Gabryyyella
jesli wzielas tabletke do 72h po, no to bedzie ok. Tylko po tabletkach " po" w organizmie dochodzi do niezlego wyniszczenia wiec badz na to gotowa, np przedwczesne krwawienie itd.. ogolnie lepiej nie zapominac bo taka tabletka to niezly szok dla organizmu. Lekarz dobrze powiedzial, wez escapelle i dalej bierz anty i czekaj na krwawienie;) glowa do gory!

Gość Gabryyyella
popieram wczesniejsza wypowiedz- bierzesz tabletki nie masz dni plodnych i owulacji:) a zeby wrocila musialabys sporo czasu nei brac. @ ale masz problem- nie zawsze kiedy jest seks jest ryzyko ciazy, radze się doedukować. A dziewczyna ma problem, napisala i liczyla, że zyczliwi ludzie odpiszą. Odpisali. Ale niestety znajdzie sie ktos taki jak Ty, kto jeszcze bardziej ja dobije. No ale zalezy jak na to sie spojrzy. To tez mozna postrzegac jako " stwierdzenie faktów".. w kazdym razie nie po ro pisze, żeby być łajana, obrażana i dobijana.

Gość zuza677777
dziękuję wam bardzo za odpowiedź, chodzilo mi bardziej o to, czy owulacja sie odblokuje się od razu po zapomnianej tabletce z 1 tygodnia. Dzieki :)