Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

psychical

Ciąża

Polecane posty

Hej, mam pytanie:P Czy ktoś z Was drogie Panie, może mi odpowiedzieć czy można zajść w ciążę podczas brania Cilestu;> ?? Słyszałam różne opinie na ten temat, i wolałabym, by ktoś się wypowiedział kto sam doświadczył tego lub miał kogoś znajomego :)? Bardzo mnie nurtuje ten temat od paru dni..

Gość niewiemcosiedzieje123
ja bralam cilest i w ciaze nie zaszlam ;)

Gość LucyLucy
Owszem, można. Jeśli o nich zapominasz, spóźniasz się z wzięciem tabletki powyżej dwunastu godzin, przyjmujesz antybiotyki lub preparaty dziurawca itd. Ogólnie - jeśli bierzesz je nieprawidłowo. Wtedy możesz zajść w ciążę, przyjmując Cilest. Cilest to tabletki antykoncepcyjne, które przed ciążą mają Cię zabezpieczyć. Przyjmowane prawidłowo, mają skuteczność do ok. 99%. http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=520

Gość niewiemcosiedzieje123
zgadzam sie z poprzedniczka. jesli bierzesz zgodnie z zaleceniami. nie biore4, poniewaz rozstalam sie z chlopakiem, wiec nie sa mi narazie potrzebne, jednak jesli bede chciala wrocic do tabletek to wlasnie do cilest. bralam wczesniej diane 35, tez nie mam do nich zastrzezen, jednak cilest tanszy ;)

A teraz biorę duomox od tygodnia , więc ile czasu mamy stosować prezerwatywę? dodam że jestem po 7 dniowej przerwie w sobotę zaczełam kolejny blister , i kochałam się z chłopakiem "do końca"

Jesli w przerwie nie było seksu to prezerwatywa przez cały czas brania antybiotyku + 7 dni, jeśli sex był to jest ryzyko ciąży i musisz skontaktować się z lekarzem.

Noctua - w przerwie nie było seksu 6.07 skonczyły mi sie tabletki a 8.07 wziełam tabletkę z nowego blistra i w ten dzień był pierwszy stosunek:) ( juz byłam w trakcie brania DUOMOXU tj. 5 dzień ) nast. dnia przyjęłam również tabletkę o 11 i również był stosunek.. bez prezerwatywy. I pytanie , bo się pomyliłam i w sobote o 11 wzięłam tabletkę z piątku a w niedziele z soboty, dziś z niedzieli. Poprostu pomieszały mi się dni , stało się coś??

Tabletki cilest mają ten sam skład, więc nieistotne z jakiego dnia tygodnia wzięłaś, ale niestety kochałaś sie bez dodatkowego zabezpieczenia stosując lek, który osłabia działanie tabletek anty- i tu trzeba się martwić- mogło Ci się udać, a mogło nie:(

kurcze.. nie myślałam, że duomox może az tak osłabiać.. ;/ . Nie wiem co teraz robić, jakie jest większe prawdopodobieństwo :(

Tak samo duomox osłabiłby w 2 i 3 tygodniu, teraz zabezpieczaj się zawsze dodatkowo i cóż musiasz poczekać do przerwy.

Dziewczyny piszę ponownie.. poprostu nie wiem stresuję się.. mam gorączkę jestem ciepla na twarzy, muli mnie caly dzień, i mam kłucia tak jakby w podbrzuszu, jajniku prawym, promieniowanie aż do "pipy" takie dziwne, spać mi sie okropnie chce. Byłam na solarium dziś fakt ale czułam się dosyc dziwnie w nim, pierwszy raz tak nie typowo. zaczynam sie martwić ale chyba za wcześnie nawet gdyby i jak na objawy ciąży ? Może to przez ten duomox?? Niech mi ktoś cos napisze:( !

Dodam że non stop chodzę głodna O_O jem przeciez normalnie a non stop glodna;/