Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyczy

Pytanie o paszport

Polecane posty

Gość czyczy

Czy ktoś może orientuje się na jaki okres były wydawane paszporty dla dzieci do lat 5-ciu, wyrabiane przed 19 lutego 2010 ?

Gość dworzec PKS czyt. Łódź
A w paszporcie nie masz daty ważności? Ja wyrabiałam córce w 2007 miała wtedy rok i miałam do wyboru ważność na 1 rok lub 5 lat.

Gość nadopiekuncza mamuska..
W 2010 na 100% wydany zostal paszport na rok czasu. Teraz od 11 sierpnia maja byc zmiany w wydawaniu paszportow dla dzieci do lat 5 i znowu maja byc wydawane na okres 5 lat.I cale szczescie bo co roku jezdzic do Londynu to mi sie nie chce :P

Gość czyczy
ech, właśnie nie mogę zajrzec bo to nie o moje dziecko chodzi. Ja wyrabialam swojej corce to na 12 miesiecy i co rok musze wyrabiac nowy. Ale czy to mozliwe ze ktoś ma paszport dla dziecka przed 5 rokiem wydany na okres 3 lat ? (jesli byl wyrabiany przed lutym 2010). |Ale pewnie jest tak jak mowicie, ze takie dziecka ma wydany paszport na 5 lat. Dzieki za odpowiedz, pozdrawiam :))

Gość nie nakręcajcie się tak;)
to dzieci nie podrózują na tymczasowy dowód osobisty? ja chcę synka zabrać w przyszłym roku do UK i muszę wyrobić mu paszport?

a nie lepijej wyrobic dowod osobisty ktory jest za darmo i zawsze jest na 5 lat???

nie dowod wystarczy ja mieszkam w Uk i corcia na dowod podrozuje zawsze.

Ale zeby dowod tymczasowy wyrobic to musi byc meldunek czy moze sie myle? Mi tam bez roznicy czekam teraz do tego 11 sierpnia i tez paszport na 5 lat bede miala dla maluchow.

ja zameldowałam u dziadków, potrzebny byl tylko ich podpis ze sie zgadzaja nawet nie szli do urzedu.

Gość dziecko do lat 5
musialo do niedawna miec paszport tymczasowy, wazny 12 m-cy. Teraz w PL mozna spokojnie wyrobic dowod na 5 lat. ale na dowod mozna podrozowac tylko w krajach UE.

I potem wymeldowalas? Ja nie chce meldowac dzieci w Polsce,sami tez meldunku w Pl nie mamy.Wiec u nas tylko paszport wchodzi w gre.

szkola sie kiedys o ndziecko upomni i takie tam...Ja jestem zdania ze jesli my meldunku w Polsce nie mamy to dzieci tez nie powinny miec.No chyba ze naprawde chcielibysmy ten dowod tymczasowy wyrobic bo cos tam... Ale wole paszporty.

Ja wyrabiałam dziecku w maju 2011(urodził się w kwietniu) i był ważny na rok. Uważam że jeśli podróżuje się tylko w obrębie państw członkowskich wystarczy sam dowód-ja odebrałam kilkanaście dni temu i mam spokój do 2017 roku :)

No wlasnie,a jak chce sie gdzies dalej jechac a nie tylko do panstw unijnych to juz jest problem i paspzort rowniez potrzebny,a tak jak wpsomnialam wyzej od 11 sierpnia znowu paszporty na piec lat beda wydawane maluchom przed 5 rokiem zycia :) Moim zdanie to glupi byl ten przepis,ze na rok tylko byly wydawane te paspzorty,ja rozumiem ze dziecko sie zmienia i takie tam,ale nikt nie pomyslal jakie to uciazliwe dla rodzicow bylo.

Gość Tesciara111
do 6 lat dziecko ma paszport wazny tylko rok.