Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlena07

czy ktoś ma/miał takie nosidełko?

Polecane posty

Gość bożeeena
nasze eco:-)my mamy szaro-turkusowe i bardzo je sobie cenimy. Ma regulowane zapięcia ,więc możecie na przemian z tatusiem nosić, a nóżki dzidzia ma w pozycji żabki, czyli tak jak być powinny. Bardzo przydatne na spacerach, zwiększa wygodę i mobilność

Gość marlena07
a na długo wystarczy takie nosidełko?

Gość dcnjfnrkwe
ja mam- niedawno kupione i jest bardzo fajne. Tylko kupowane było dla 7 miesięcznego dziecka- nie wiem jak mniejsze w tym by siedziało (mam wrażenie ze mogłoby sie troszkę topić). Spokojnie mogę polecić- dobra regulacja (jestem drobna i spokojnie mogę sobie je ustawić). przymierzałam w sklepie inne nosidło i w tamtym dużo bardziej odczuwałam ciężar dziecka.

Gość ojtam ojtam
moja rada - spróbuj najpierw włożyć tam dziecko a potem wywal tyle kasy - ja byłam głupia kupiłam a dziecko włozone płakało strasznie i niebyło mowy żeby tam usiedziało choć chwile a próbowałam pare razy

Gość dcnjfnrkwe
ojtam ojtam ma racje- sprawdź najpierw co dziecko na to- moja spokojnie siedziała w chuście więc mogłam zaryzykować

Gość nie potrzebowalam
ja mam maxi-cosi citi ale jeszcze nie probowalam

Gość marlena07
Ale w nosidełku turystycznym ze stelażem do lekarza? ;) chcemy aby służyło nie tylko na wakacjach, ale też przy domu. Jesteśmy bardzo ruchliwi, a często też korzystamy z komunikacji miejskiej także wolałabym zwykłe nosidełko ;)

Gość marlena07
Jeszcze jedno pytanie ;) "ojtam ojtam moja rada - spróbuj najpierw włożyć tam dziecko a potem wywal tyle kasy - ja byłam głupia kupiłam a dziecko włozone płakało strasznie i niebyło mowy żeby tam usiedziało choć chwile a próbowałam pare razy" a czy mogę je gdzieś przymierzyć?

Gość ojtam ojtam
no właśnie i tu jest problem - najlepiej mieć od kogoś znajomego - w zwykłym sklepie też ci pozwolą ale musisz mieć dziecko ze sobą.. . ja kupiłam bo wydawało mi się idealne że będę dziecko nosić na krótki spacer albo po sklepie jak sie wybierzemy do marketu albo móc coś ogarnąć z nim w domu a okazało się że jest mega nie wygodne, dziecko wisi w nim, ciągnie strasznie do ziemi gorzej niż brzuch w ciąży, kręgosłup boli zwłaszcza jak miałam cc, na plecach nie widać co on tam robi i jak sie wścieknie to ciężko zdjąć albo choć smoczka podać itd, dziecko się wyrywało z tego a samej nie szło go z tego wyciągnąć, ryk wielki itd, o spacerze w tym czymś niema mowy, może dziecko malutkie tulące się nada się ale nie 3 m-czniak ciekawy świata - kopie nogami itd i jest jeszcze jeden wielki minus że poprostu roznosisz dziecko w pionie - i w mig załapie że przecież wcale nie musi leżeć i mozesz go nosić.. fotki tego są super ale sa ustawiane i pewnie cykane milion razy zanim mieli super miny a wg mnie lepsze jest w domu kupić kojec i nauczyć dziecko w nim siedzieć, albo taki z barierek żeby tam siedziało a na spacer wózek

Gość marlena07
problem w tym że nasze kochane autobusy (nie wszystkie, ale zdarzają się) są tak skonstruowane, że nie ma szans na wbicie z wózkiem - po środku jest poręcz i dwa gigantyczne stopnie żeby się wspiąć! no koszmar jak się natrafi na taki autobus!! i co wtedy? pozostaje czekać na kolejny...a też jeżdżą tak często że łaska wielka ;) Także musimy być przygotowani na wszelkie ekstremalne sytuacje. Moja dzidzia spokojna choć nigdy nie wiadomo jak zareaguje ;) ale jak się nie spodoba to można odsprzedać.

Gość bożeeena
kochana my się już nosimy dokładnie rok, a zaczęliśmy od czwartego miesiąca. Wszystko od wagi zależy ;) a co do tego czy się spodoba czy nie...my o tym nie myśleliśmy. Po prostu kupiliśmy i akurat spasowało

Gość giraffffa
Ja mam podobne. Bardzo sobie chwale. Corke nosilam jeszcze niedawno,jak miala jakies 14 mcy,ale teraz raz ze jestem w ciazy,a dwa -ona chxe na nogach :p

Gość inesines666
Kupiłam kilka miesięcy temu podobne nosidełko w Magdalence pod Krakowem i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Jest wygodne i fajnie nosi się maluszka. Fakt faktem, że jeśli robisz to po 3 godziny, to zaczynają boleć plecy, ale jak na krótszy spacerek jest to super sprawa.

Gość dcnjfnrkwe
Moje dziecko jest bardzo ciekawe świata, ale w nosidle bardzo jej się podoba. Mi tam dziecko nie wisi tylko siedzi w nim i obu nam jest wygodnie. A rad typu lepiej kupić kojec nie słuchaj- sama wiesz co Ci jest potrzebne. Moja córka w życiu by w kojcu nie wysiedziała. I to, że jest noszona (czy w nosidle czy na rękach) nie sprawiło, że chce być cały czas noszona.

Gość gasskowa2
Zgadzam sie z Tobą. To jest własnie odpwoiednie nosidełko wygodne dla dziecka ale i wygodne tez dla mamy. Mysle ze na wiosnę warto jest o nim pomyslec.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ja mam womara i jestem bardzo zadowolona. Fakt że już nie używam, ale było przydatne. Małą nosiliśmy w nim chyba do 8 msc (tj. do zimy) Przydatne jak chcesz z dzieckiem isc do sklepu, na większe zakupy, a nawet do noszenia w domu przy codziennych czynnościach. Moja mała zaraz po włożeniu zasypiała:)

Ja miałam coś podobnego z http://babymama.pl/ - ale służył zarówno Jasiowi - jak i Małgosi :) Teraz są coraz nowsze modele, można sobie jakiś zamówić właśnie na tamtej stronie, teraz jest kod rabatowy (dlamamy) dzięki czemu możemy troszkę zaoszczędzić :)

Gość gość
www.lovecarry.pl - sklep z nosidełkami